Grayscale huurt top Obama advocaat in vooruitlopend op Spot ETF uitspraak

Tot dusver heeft de SEC nog geen goedkeuring gekregen op zijn spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) product. In maart liet Grayscale weten dat het, als de SEC het in juli opnieuw afwijst, juridische stappen kan ondernemen om alsnog goedkeuring van de spot ETF af te dwingen. In april onthulde het bedrijf dat het ervan overtuigd is dat de SEC de wet verkeerd toepast en dat een spot ETF mogelijk moet zijn binnen het huidige wettelijke kader. Grayscale heeft nu advocaat Donald B. Verrilli Jr. ingehuurd om de onderneming bij te staan in haar voortdurende poging om een spot ETF goedgekeurd te krijgen.

Grayscale maakt zich klaar voor de strijd

Vooruitlopend op de definitieve beslissing met betrekking tot de omzetting van zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een spot ETF product, heeft Grayscale Investments LLC Donald B. Verrilli Jr, een topadvocaat tijdens de regering Obama, toegevoegd als deel van zijn juridische team.

Grayscale Investments, een dochteronderneming van de Digital Currency Group (DCG) diende de aanvraag voor de omzetting van zijn vlaggenschip GBTC in oktober 2021 in en is de volgende onder de Amerikaanse entiteiten die wacht op feedback van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met 6 juli als deadline voor het oordeel van de regelgever.

Het aan boord nemen van Verrilli is een bewijs van het standpunt dat keer op keer herhaald is door de Chief Executive Officer van het bedrijf, Micheal Sonnenshein, die zei dat het bedrijf bereid is alle opties te onderzoeken met betrekking tot zijn aandringen om zijn aanvraag goedgekeurd te krijgen, inclusief juridische middelen.

Verrilli diende bij president Barack Obama als solicitor van de regering van 2011 tot 2016. In de tijd dat hij voor het Witte Huis werkte, leidde hij zeer spraakmakende zaken, waaronder die waarbij hij bij het Hooggerechtshof vertegenwoordigde, met een bootlading aan winsten onder zijn riem.

“Het is van essentieel belang dat Grayscale de sterkste juridische team heeft die werken aan onze aanvraag om GBTC om te zetten in een spot ETF, en we zijn dolblij dat Verrilli versterking komt geven aan ons uitstekende juridische team,” zei een woordvoerder van Grayscale, die Verrilli’s lange ervaring voor het hooggerechtshof benadrukte, waaronder belangrijke overwinningen bij de verdediging van de Affordable Care Act en de wettelijke erkenning van het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht.

Met Verrilli als deel van Grayscale’s raadsman lijkt de firma klaar om zelfs tegen de SEC juridische stappen te ondernemen in het vooruitzicht dat haar spot ETF aanvraag zal worden afgewezen, zoals de regelgever dat onder meer heeft gedaan voor Fidelity Investments en One River Digital Assets Management.

Grayscale spot ETF

Grayscale anticipatie voor haar spot BTC ETF

Terwijl de SEC er vooral om bekend staat dat ze aanvragen voor spot ETF’s altijd afwijst, zei Grayscale dat ze zich voorbereidt op de mogelijkheid dat ze een positieve reactie krijgt. Daarom bereidt ze de Bitcoin Trusts zo voor dat ze gemakkelijk kunnen worden omgezet in een spot Bitcoin ETF.

“Grayscale heeft een onwrikbare toewijding aan het omzetten van GBTC in een ETF,” voegde de woordvoerder eraan toe. “Daartoe heeft Grayscale zich op alle scenario’s voorbereid: We hebben alles gedaan om ervoor te zorgen dat GBTC operationeel gereed is om naar een ETF om te zetten. We hebben de diverse mogelijkheden onderzocht voor het geval de SEC niet zou toestaan dat GBTC naar een ETF wordt omgezet.”

De route waarlangs Grayscale goedkeuring wil krijgen voor de eerste spot Bitcoin ETF in de VS is er een in zijn soort. Het verschilt van alle andere modellen, wat het moeilijker maakt te voorspellen wat de SEC zal zeggen. De Bitcoin Trust van het bedrijf heeft veel steun gekregen van beleggers, want het kan bogen op $20 miljard in Assets Under Management (AUM).

Grayscale vertrouwt erop dat meer beleggers het product zullen omarmen als het als een spot Bitcoin ETF wordt voorgesteld.

Plaats een reactie