Litebit STOPT, Hoe overstappen naar Bitvavo?

De schok dendert nog na, Litebit stopt… biedt gebruikers de mogelijkheid om kosteloos over te stappen naar Bitvavo. Hoe kun je overstappen van Litebit naar Bitvavo? Dat leggen wij jou uiteraard graag uit.

In een persbericht laat Litebit vandaag (23-05-2023) te stoppen met haar diensten. Het iconische en toch toon aangevend platform opgericht in 2013 kan niet tegen de concurrentie en de nieuwe wetgeving op. Waarom en hoe Litebit stopt laten ze weten in onderstaand persbericht.

Persbericht Litebit beëindigt activiteiten

23 mei 2023, Rotterdam – Het is met gemengde gevoelens dat we vandaag aankondigen dat LiteBit, ons geliefde crypto-platform, zijn deuren sluit. Maar wees gerust, we hebben een plan voor onze klanten: we zwaaien je niet gewoon uit, we begeleiden je naar je nieuwe crypto exchange, Bitvavo.

Waarom stopt Litebit?

De cryptowereld is als een rollercoaster, vol snelle wendingen, ups en downs, en een heleboel concurrentie. LiteBit heeft de afgelopen tien jaar de rit volgehouden, maar door toenemende compliance kosten, voorspelde verlagingen van fees door de stijgende concurrentie, en een niet-evenwichtige wereldwijde speelveld, is het voor ons moeilijk om door te gaan.

Samenwerking met Bitvavo voor soepele overstap

We willen dat je weet dat we niet lichtvaardig over deze beslissing hebben gedacht. We hebben alle opties overwogen en hebben besloten dat Bitvavo de beste plek is om je crypto-toekomst voort te zetten. Ze zijn de grootste en meest gewaardeerde crypto-beurs van Nederland en hebben alle snufjes die je nodig hebt: gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, en ze voldoen aan alle wet- en regelgeving. Hoe overstappen naar Bitvavo? Daar gaan wij je bij helpen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

“LiteBit zorgt ervoor dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten. We willen een soepele en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten.”

Arthur van Lier, Litebit COO

We laten je niet zomaar in de steek. We zullen je actief op de hoogte houden van hoe je een Bitvavo-account aanmaakt en hoe je je crypto naar Bitvavo kunt verplaatsen. En als je dat niet wilt, kun je ook je crypto verkopen of opnemen via het LiteBit-platform.

Zorg voor Litebit medewerkers

Terwijl we de organisatie afbouwen, willen we ervoor zorgen dat onze medewerkers goed terechtkomen. We zullen hen volledig ondersteunen tijdens deze overgang, met compensatie en outplacementbegeleiding.

“We zullen ervoor zorgen dat al onze medewerkers goed worden voorbereid op hun volgende stap.”

Corrien Verschuure, CFO Litebit

Afscheid met Integriteit

We willen dat je weet dat we altijd het grootste respect hebben gehad voor de regelgeving rond crypto en dat we dit proces met de grootst mogelijke zorg zullen voltooien.

“We zullen ervoor zorgen dat ons bedrijf op een transparante manier en conform de regels wordt afgebouwd.”

Arthur van Lier, COO Litebit

Dus daar heb je het – het einde van een tijdperk, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk. We hopen dat je ons vergezelt op deze volgende stap van de reis.

Hoe kun je overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Ik kan me voorstellen dat als jij je crypto hebt staan bij Litebit dat je wil overstappen naar Bitvavo. Hoe je kunt overstappen van Litebit naar Bitvavo leg ik je stap voor stap uit. Volg de stappen dan is het vrij simpel, in mijn voorbeeld gaan we er vanuit dat je een x bedrag aan Bitcoin hebt staan bij Litebit. Deze wil je zonder dat je moet verkopen overzetten naar Bitvavo, check snel hoe je dit doet.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Let op: Deze actie moet je doen via een desktop en werkt niet via de Bitvavo app!

 1. Aanmelden: Als je nog geen account hebt, meld je gratis aan bij Bitvavo.
 2. Verifiëren: Volg alle stappen van het aanmeld proces, zorg dat je geverifieert bent en dat je kunt inloggen.
 3. Inloggen: Zorg dat je ingelogd bent bij Bitvavo en Litebit, het makkelijkste is om 2 schermen of tabbladen open te hebben.
 4. Bitcoin zoeken: Zodra je ingelogd bent kom je in het Bitvavo Dashboard, hier kun je zoeken naar ‘BTC’.
  Klik vervolgens op Bitcoin, je komt nu op prijs overzicht pagina van Bitcoin.
  Hoe overstappen naar Bitvavo?
 5. Bitcoin Storten: Klik in het menu op storten, je komt nu op een overzichtspagina voor het storten. Hier zie je dat je op dit moment 0 BTC tot je beschikking hebt. Tevens zie je een kopje: Stort BTC
 6. Netwerk selecteren: Hier kun je eigenlijk niets fout doen, selecteer Bitcoin en klik vervolgens op wallet adres bekijken.
  BTC storten bij Bitvavo
 7. Bitcoin walletadres kopiëren: Je ziet nu je bitcoin wallet adres verschijnen, kopieer dit adres en controleer straks goed of het wallet adres volledig overeen komt met wat je gaat plakken bij Litebit!
 8. Inloggen bij Litebit: Ga naar Litebit en log in met de bij jou bekende inloggegevens.
 9. Crypto versturen naar Bitvavo: Hover met je muis over Bitcoin en klik op vesturen. Dat ziet er uit als onderstaand maar dan voor Bitcoin 😉
  Crypto van Litebit versturen naar Bitvavo
 10. Bitvavo walletadres plakken: Klik bij het veldje hoeveelheid op Max, je wil uiteraard alles versturen van Litebit naar Bitvavo. Als het goed is heb jij je Bitcoinadres nog onder de plak, deze plak je in ontvangstadres. Bevestig vervolgens dat jij de eigenaar bent van dat adres en klik op Voorbeeld.
 11. Verzending bevestigen: Je staat op het punt om je overstap van Litebit naar Bitvavo rond te maken voor Bitcoin. Nu komt het belangrijkste, check goed of je ontvangstadres overeen komt met het adres dat je ziet bij Bitvavo. Wat ik altijd doe is de eerste 4 en de laatste 4 cijfers controleren. Uiteraard kun je het beste het volledige adres checken voor de ultieme controle.
  Verzendopdracht van Litebit naar Bitvavo bevestigen
 12. Verzending ontvangen: Zodra je verzendopdracht door de blockchain verwerkt is zie je deze in je account verschijnen. Let op: Dit kan een paar uur duren!

Persbericht Bitvavo: Bitvavo verwerkomt overstappers Litebit

LiteBit, een prominente Nederlandse crypto broker, heeft vandaag via een persbericht aangekondigd dat zij van plan is haar activiteiten te staken. Deze beslissing komt in het licht van verschillende marktontwikkelingen, intensiverende concurrentie en toenemende regeldruk.

Hoe overstappen naar Bitvavo:

LiteBit klanten krijgen de kans om hun digitale assets zonder veel moeite naar Bitvavo over te zetten. Deze transitie is reeds voorgelegd aan de relevante toezichthoudende autoriteiten en zal nog door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) beoordeeld worden. Na deze goedkeuring worden klanten actief geïnformeerd en gedurende het gehele overstapproces ondersteund.

Arthur van Lier, de operationeel directeur van LiteBit, legt uit: “Na een grondige analyse en het overwegen van alle beschikbare opties, heeft LiteBit besloten haar activiteiten te staken. We bieden onze klanten echter de kans om over te stappen naar Bitvavo, Nederlands grootste en meest gewaardeerde crypto exchange. Bitvavo beschikt over een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten en een robuuste beursfunctionaliteit, en opereert volledig in overeenstemming met de huidige wet- en regelgeving.”

Bitvavo Verwelkomt LiteBit Klanten

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo, ziet de komst van LiteBit klanten als een welkome toevoeging aan de groeistrategie van Bitvavo: “Het verwelkomen van LiteBit klanten past in ons streven naar Europees marktleiderschap, een doel waarvoor we in het verleden ook de klanten van Bitzeb en Bitqist hebben verwelkomd.”

Eenvoudige Overstap naar Bitvavo

Na goedkeuring door de ACM ontvangen LiteBit klanten informatie over hoe zij hun digitale assets en tegoeden gemakkelijk naar Bitvavo kunnen overzetten. De processen om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn reeds in samenwerking met LiteBit opgezet, in afwachting van de goedkeuring door de ACM.

Geen Overname

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit geen overname van LiteBit door Bitvavo betreft. Na de goedkeuring door de ACM krijgen LiteBit klanten de optie om hun digitale assets en tegoeden op een gestroomlijnde manier naar Bitvavo over te zetten, zodat ze niet genoodzaakt zijn hun digitale assets te verkopen.

Bitvavo hoopt uiteraard op de komst van zoveel mogelijk nieuwe gebruikers, als aanvulling op hun al meer dan 1 miljoen gebruikers en de continue stroom van nieuwe klanten op hun handelsplatform.

4 gedachten over “Litebit STOPT, Hoe overstappen naar Bitvavo?”

 1. Zo makkelijk is het niet. Ik liet door litebit de overstap maken. Vervolgens moet je zelf alle gegevens en je coins tegoeden zelf overzetten. En ja dat lukt dus maar niet. Ik alles geprobeerd. Maar lukt niet. Daar baal ik enorm van.

  Beantwoorden
  • Hallo Erik,

   Zodra je een account hebt bij bitvavo kun je deze handleiding gebruiken. Dit moet lukken!

   Anders kun je altijd even contact opnemen via ons contact form dan help ik je verder indien gewenst!

   Groet,
   Quintus

   Beantwoorden

Plaats een reactie