Meta dient maar liefst 8 handelsmerkaanvragen in voor metaverse en crypto producten en diensten

Vorig jaar vond een rebranding van Facebook naar Meta plaats. Mark Zuckerberg, CEO Meta, gaf toen aan dat het bedrijf plannen had om uit te breiden naar de metaverse. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en Zuckerberg heeft nu de eerste stappen de metaverse gezet. Meta heeft maar liefst 8 handelsmerkaanvragen ingediend voor verschillende crypto-gerelateerde producten en diensten.

Meta’s handelsmerkaanvragen

Volgens berichten had de social media gigant al lang belangstelling getoond om zich in belangrijke mate in de metaverse te wagen, sinds het met succes de naam veranderde van Facebook in Meta. Dit was naar verluidt ook de inspiratie achter de nieuwe naam “Meta”. Als zodanig heeft Meta al eerder een soortgelijke stap gezet, want rapporten onthullen dat dit niet de eerste keer is dat Meta een handelsmerkregistratie zal aanvragen voor crypto-gerelateerde producten.

Meta had een paar maanden na de aankondiging van de succesvolle rebranding een aanvraag voor een handelsmerk ingediend bij het Braziliaanse Nationale Instituut voor Industrie-eigendom (NPI). Het platform had deze aanvraag ingediend in een poging om crypto-gerelateerde producten en diensten te lanceren, zoals crypto handel, crypto wallet en crypto exchange activiteiten.

Nu heeft het platform acht nieuwe handelsmerkaanvragen ingediend die ook crypto handel omvatten om zijn logo te registreren. Meta heeft de acht nieuwe handelsmerk aanvragen ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Van de 8 handelsmerkaanvragen hebben er zes betrekking op een breed scala van crypto-gerelateerde producten en diensten, waaronder cryptotokens, cryptocurrencies, blockchain software, cryptobeurzen, en crypto handel.

Een door de USPTO gelicentieerde merkengemachtigde, Mike Kondoudis, twitterde woensdag dat de aanvragen (serienummers: 97320155, 97320153, 97320149, 97320147, 97320146, 97320144, 97320140, en 97320136) op 18 maart werden ingediend. Hij zei hierover het volgende:

“Meta Platforms heeft 8 handelsmerkaanvragen ingediend voor zijn Logo. De aanvragen hebben betrekking op:

  • Crypto tokens
  • Blockchain software
  • Uitwisselingen van virtuele valuta
  • Financiële handel + valutahandel
  • Digitale, crypto, en virtuele valuta’s”.

“Deze aanvragen zijn een weerspiegeling van Meta’s strategie om de metaverse te betreden. Uit de aanvragen blijkt dat Meta duidelijk grootse plannen heeft voor de virtuele economie die het zal aandrijven.”

Verder concludeerde de merkengemachtigde concludeerde dat Meta’s nieuwste handelsmerkdepots zeker interessant zullen zijn voor deelnemers in de financiële sector en daarbuiten”.

Meta's 8 handelmerkaanvragen

Meta’s handelmerk aanvragen blauwdruk voor waar Meta naar toe wil

De nieuwe ontwikkeling markeert een mijlpaal die als voorschot dient om de social media reus te helpen zich aanzienlijk in de virtuele en crypto handelsruimte te wagen.

Onlangs had Meta ook al zijn plannen bekendgemaakt om NFT’s te integreren op het populaire sociale media platform, Instagram. In een commentaar hierop merkte de CEO en oprichter van Meta, Mark Zuckerberg, in een conferentie op SXSW op dat hij zich voorstelt dat Instagram gebruikers de kleding van hun digitale avatar als NFT’s kunnen slaan.

Zuckerberg legde uit dat, omdat NFT’s unieke crypto tokens zijn die op een blockchain zoals Ethereum bestaan en eigendom betekenen, NFT’s onder Meta’s brede deponeringen zouden vallen die alle “crypto tokens” omvatten.

De metaverse handelsmerk advocaat Kondoudis beschreef Meta’s aanvragen als een blauwdruk voor hoe het bedrijf zich in de metaverse wil begeven, meldde Bloomberg.

“De goederen en diensten van die aanvragen strekten veel verder dan alleen de run-of-the-mill NFT [niet-fungibele tokens] en metaverse producten die veel aanvragen omvatten,” zo werd de advocaat geciteerd.

Michael Kondoudis heeft in een recente tweet informatie onthulde over alle zaken waar de aanvragen betrekking op hebben. De tweet luidt:

Niet alleen Meta dient handelsmerk aanvragen in

Een groeiend aantal grote bedrijven heeft een soortgelijke stap gezet, waaronder Mcdonald’s, Burger King, Panera Bread, en Panda Express. Burger King diende zijn handelsmerkaanvraag in op dezelfde dag als Meta. Volgens Kondoudis heeft de aanvraag van de hamburgerketen betrekking op NFT’s, blockchain software, handel in cryptocurrency, en virtuele restaurants.

De wereldwijde investeringsbank Goldman Sachs gelooft dat de metaverse een kans van $ 8 biljoen biedt. Onlangs vestigden megabanken JPMorgan en HSBC een aanwezigheid in de metaverse.

https://www.youtube.com/watch?v=gwFhssYaHvU

Plaats een reactie