Michael Burry vraagt hulp bij shorten crypto

Michael Burry is een manager van een hedgefonds. Hij werd bekend op de cryptomarkt in 2015 omdat op hem de blockbuster ‘The Big Short’ was gebaseerd. Ook enkele dagen geleden wist Michael Burry zich bekender te maken door het plaatsen van een bepaald bericht op het sociale media platform Twitter. Hij postte de vraag: hoe short je een cryptocurrency? 

In een aantal eerdere berichten op het platform was Burry ook al minder enthousiast over de markt van digitale valuta’s. Hij liet aan zijn volgers weten dat hij hardop denkt over situaties waarin hij kan gaan shorten en hoe dit shorten dan precies in zijn werk gaat. De bekende hedgefondsmanager hoopte waarschijnlijk dat zijn volgers met hem mee gingen denken en hem konden uitleggen hoe het shorten van een cryptocurrency in zijn werk gaat. Echter, dit gebeurde niet.

Een negatieve ontwikkeling

Het bericht van Michael Burry op het sociale media platform Twitter werd al snel opgepakt. Diverse handelaren, investeerders en andere leden uit de cryptowereld wisten te reageren op het bericht. Zij vonden de hulpvraag van Michael Burry erg opvallend. Dit komt omdat Michael zelf natuurlijk één van de meest beroemdste short sellers is op de markt. En dan is het toch wel gek om te ontdekken dat hij niet weet hoe hij cryptocurrencies moet shorten.

Na de plaatsing van het bericht van Michael Burry afgelopen woensdag wist Cobie al snel te reageren. Cobie is een bekende en populaire handelaar binnen de wereld van cryptocurrencies. Hij reageerde met een samenvatting van de ontwikkelingen van Burry. Waar hij eerst handmatig honderdduizenden leningen ging onderzoeken binnen de collateralized debt obligation (CDO) lijkt het er nu op dat hij niet eens simpel kan bedenken om Google te vragen hoe je cryptocurrencies short.

Maar Cobie is niet de enige die heeft gereageerd op het bericht van Burry. Ook Poalo Ardoino reageerde. Hij is de Chief Technology Officer van Bitfinex en maakte in zijn bericht ook duidelijk dat hij het opvallend vond dat Burry niet wist hoe hij cryptomunten moet shorten. Ook de CEO van crypto investeringsfonds Three Arrows Capital wist te spotten met het bericht.

Na al deze negatieve reacties besloot Burry om het bericht van het sociale media platform Twitter te verwijderen. Echter, ook hier werd weer mee gespot. Burry kan het helaas niet in zijn geheel terugdraaien dat hij zich in de ogen van bepaalde leden van de cryptogemeenschap toch een beetje voor schut heeft gezet.

Michael Burry crypto shorten

Geen crypto shorten

Afgelopen vrijdag bleek niet alleen de Tweet van de Michael Burry te zijn verdwenen. Zijn hele Twitter account bleek gedeactiveerd. En dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd. De afgelopen tijd heeft Michael Burry zichzelf vaker in meer onhandige situaties gewerkt en negatieve uitspraken gedaan over de ontwikkelingen van de cryptomarkt. Alleen al in het afgelopen jaar heeft de bekendheid vier keer zijn account verwijderd.

Maar hoe zit het nu precies met het plan van Michael Burry om crypto te shorten? Vandaag is bekend geworden dat The Big Short tegenover CNBC heeft bevestigd dat hij niet van plan is om te gaan shorten. Hij vermoedt dat cryptomunten in een bubbel zitten en dat zijn ideeën vaak niet goed begrepen worden door mensen van buitenaf.

Diverse handelaren en leden van de cryptogemeenschap geloven niet dat de bekendheid niet weet hoe hij crypto moet shorten of dat hij nooit van plan is geweest om dit te doen. Zij denken juist dat Burry de Bitcoin is gaan shorten nadat deze een prijs van 30K had. Echter, dit zijn vermoedens die worden gesuggereerd op de markt en deze zijn nooit bevestigd door Burry zelf.

De onhandige Tweet van Burry met de vraag die betrekking heeft tot het shorten van cryptocurrencies heeft ook invloed gehad op de marktontwikkelingen. De prijs van de Bitcoin steeg bijvoorbeeld een paar duizend euro. Naar verwachting zal Burry zijn Twitter account weer opstarten als dit nieuws een beetje vervlogen is. Ook zal hij naar verwachting in de toekomst cryptomunten blijven bekritiseren. Als laatste kunnen we ook verwachten dat dit niet de laatste keer zal zijn dat hij zijn berichten en/of zijn account van het sociale media platform verwijdert.

https://www.youtube.com/watch?v=EOrmZKQwuLA

Plaats een reactie