NBA Sponsordeal Crypto beurs FTX en Golden State Warriors van 10 Miljoen USD

Steeds meer crypto bedrijven sluiten de laatste tijd mooie sponsordeals af in de sportwereld om hun naamsbekendheid te vergroten. In dit rijtje kan de crypto beurs FTX aan worden toegevoegd. Het bedrijf sloot een NBA Sponsordeal met de Golden State Warriors. Met de NBA deal is een bedrag van 10 Miljoen USD gemoeid. Crypto bedrijven zijn erg actief in deze competitie.

NBA Sponsordeal Crypto Exchange FTX

Alhoewel de exacte voorwaarden van de sponsordeal niet bekend zijn gemaakt wisten bronnen die van de CNBC te vertellen dat het gaat om een meerjarige overeenkomst tussen FTX en de Golden State Warriors van 10 Miljoen USD.

Crypto Exchange FTX breidt door het afsluiten van deze internationale sponsordeal met de Golden State Warriors hun aanwezigheid in de sportwereld weer een stukje verder uit.

FTX.com is met een dagelijks handelsvolume van ruim 3,1 Miljard USD de op vier na grootste crypto beurs ter wereld. Met deze deal zorgt FTX ervoor dat hun merk zal verschijnen bij de Golden State Warriors ‘G League-club maar ook het NBA 2K e-sports-team. Tevens zal het te zien zijn in Chase Center in San Francisco. Dit is de thuislocatie van de Golden State Warriors

Met deze sponsordeal zal de crypto exchange ook de rechten voor de non-fungible tokens, kortweg NFT’s, van het team verkrijgen tijdens de zogenaamde Warriors’ Regional Sports Network wedstrijden.

Brandon Schneider, president van Golden State Warriors vertelde dat zij al langer belangstelling hadden in FTX. De club denkt hiermee aan een nieuw begin te staan en dat deze wereld nog flink zal evolueren. Ze verheugen zich dan ook zeer op de samenwerking met FTX.

NBA sponsordeal crypto

FTX zeer actief in de sportwereld

FTX is zeer actief in vooral de Amerikaanse sportwereld. De deal die FTX afsloot met de Warriors is niet de eerste. Het bedrijf was al eerder actief om veel geld uit te geven om hun naam aan een sportclub te kunnen verbinden. In april van dit jaar nog sloot met een mega NBA sponsordeal. Crypto bedrijf FTX kwam toen met de Miami Heat overeen om een samenwerking op starten met ter waarde van 135 Miljoen USD. Met deze deal zal de thuislocatie de komende 19 jaar de naam FTX Arena dragen.

Daar bleef het dus niet bij. In juni gaf het bedrijf maar liefst 210 Miljoen USD uit om naamrechten van het Amerikaanse professionele esports-team TSM te verkrijgen voor een periode van 10 jaar. Later in augustus werd deze actie nog eens gevolgd door een deal van 17,5 Miljoen USD met het voetbalteam Cal Berkeley. Met deze deal kreeg FTX de naamgevingsrechten voor het Cal Memorial stadion.

Een andere deal die FTX dit jaar nog afsloot is de vijfjarige sponsordeal met de MLB. Dit is de belangrijkste honkbalcompetitie van Noord Amerika. Daarbij komen op de uniformen van de scheidsrechters een FTX logo te staan. Ook verkreeg men hierbij de promotierechten op de verschillende aan MLB gerelateerde kanalen.

NBA sponsordeal

Overige crypto sponsor deals

FTX is zogezegd lang niet de enige crypto beurs die actief is op het vlak van sponsering van de internationale sportwereld.

Zo kocht de Singaporaanse exchange Crypto.com vorige maand nog de naamgevingsrechten van het Staples Center op. Dit is de thuishaven van het NHL team de Los Angeles Kings, de Los Angeles Sparks uit de WNBA en de NBA teams de Angeles Clippers, Los Angeles en de Los Angeles Lakers. Met deze deal was het astronomische bedrag van 700 Miljoen USD gemoeid.

Zo zien we dus dat de verschillende crypto bedrijven er enorm veel aan doen om hun naamsbekendheid te vergroten door enorme bedragen in de sportwereld te investeren. Dit draagt er alleen maar meer bij aan de wereldwijde adoptie van de crypto industrie. Ongemerkt is dit natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

https://www.youtube.com/watch?v=DJpsB9pEqdw

Plaats een reactie