Oekraine crypto adoptie

Als vijfde land in vijf weken tijd heeft Oekraïne een wet aangenomen die het handelen in cryptocurrencies legaliseert. In de wet staan een aantal basisregels opgesteld waarmee de markt van cryptocurrencies in het land gelegaliseerd kan worden. De aanname van dergelijke wetten maakt duidelijk dat de wereld van cryptocurrencies aan het groeien is. De wetten indiceren tegelijkertijd dat de cryptomunten blijven bestaan. Immers, als ze uit het wereldbeeld gingen verdwijnen dan vonden overheden het ook niet nodig om wetten op te stellen rondom digitale valuta’s. Het aangenomen wetsvoorstel van president Volodymyr Zelenskyy uit Oekraïne vormt de volgende stap in de wereldwijde crypto adoptie.

Het Oekraïense parlement, de Oekraïense Verkhovna Rada, heeft een nieuwe wet aangenomen die betrekking heeft op de wereld van virtuele activa. Met behulp van deze nieuwe wet moeten cryptocurrencies in Oekraïne worden gereguleerd. De meest inwoners en cryptohandelaren in het land zagen het wetsvoorstel aankomen. De nieuwe wet treedt in werking nadat de veranderingen in de belastingcode goedgekeurd zijn. Deze veranderingen hebben betrekking tot de belastingregeling rondom cryptocurrencies.

De nieuwe wet van Oekraïne geeft aan dat het land cryptocurrencies erkent als daadwerkelijke activa. Het wordt gezien als een vorm van virtuele activa en immaterieel goed. Cryptomunten worden in Oekraïne niet gezien of geaccepteerd als betaalmiddel. Maar doordat de virtuele activa nu worden geaccepteerd als immaterieel goed kun je in het land wel legaal investeren in crypto of geld verdienen met het handelen in cryptocurrencies.

Het opvallende aan de nieuwe Oekraïense wet is dat er een nieuw begrip in het land wordt erkent. Het gaat om het begrip ‘financiële virtuele activa’. Deze vorm van activa kan door in het land geregistreerde entiteiten worden verkocht. De uitgifte van cryptocurrencies moet daarnaast ook ondersteund worden door reservevaluta’s. Om dit mogelijk te maken worden de activa gereguleerd door de NBU. Dit is de nationale bank van Oekraïne. Wanneer de reservevaluta een derivaat of aandeel is, dan zal ook de NSSMC (National Securities and Stock Market Commission) een rol spelen.

Crypto adoptie oekraine

Crypto adoptie in andere landen

Zoals al eerdergenoemd is Oekraïne dus het vijfde land dat in vijf weken tijd een wet accepteert rondom de adoptie van cryptocurrencies in een land. Voorafgaand aan Oekraïne zijn er nog meer landen geweest die een stap hebben gezet richting de adoptie van cryptocurrencies. In El Salvador is de overheid zelfs zo ver gegaan dat ze de Bitcoin volledig hebben omarmt. De digitale valuta is in dat land geregistreerd als een wettig betaalmiddel. Hiermee is El Salvador het eerste land dat een cryptomunt gaat gebruiken als wettig betaalmiddel. Wanneer de crypto adoptie in El Salvador succesvol is, dan is de kans groot dat meerdere landen volgen.

De crypto adoptie in El Salvador was vorige week. De week daarvoor besloot Cuba een wet in te voeren die cryptocurrencies erkent. Veel mensen waren verrast door de wet in Cuba doordat de overheid van Cuba bekend staat als een zeer rigide orgaan. Toch heeft het land cryptomunten erkend. Volgens de regelgevende instanties gebeurde dit vanwege ‘sociaal en economisch belang’.

Vorige maand kwamen er ook nieuwe regels rondom de crypto adoptie in de Verenigde Staten. De nieuwe regels hadden betrekking op ‘brokers’ en de infrastructuurrekening van maar liefst $1 biljoen. Ook in Duitsland is er vorige maand een nieuwe wet aangenomen. Deze wet staat fondsen toe om te investeren in cryptocurrencies. Ze mogen tot 20% investeren in virtuele activa.

Crypto adoptie

Welke land is het volgend land voor crypto adoptie

Welk land zal het volgende land zijn dat cryptocurrencies gaat adopteren? De CNBC voorspelt dat Panama het volgende land is dat een stap gaat zetten richting de adoptie van cryptocurrencies. Dit komt omdat het land momenteel al hard werkt aan het opstellen van een nieuwe wet rondom de wereld van cryptocurrencies.

Als we kijken naar de recente ontwikkelingen van de regelgevende instanties rondom crypto adoptie, dan lijkt het alsof er een domino-effect gaande is. Steeds meer landen maken regels om de wereld van cryptocurrencies te legaliseren. Echter, de regelgeving zorgt er ook voor dat centrale organen in een land grip blijven houden op de ontwikkeling van digitale valuta’s.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »