Wat zijn de populaire cryptomunten om in te investeren?

Handelen in crypto is booming. Er zijn de laatste jaren heel wat cryptomunten opgericht en verdwenen. De populariteit van de zogenaamde altcoins neemt behoorlijk toe. Waar nog steeds veel investeerders hun geld inzetten op waarde verhoging van de Bitcoin, zijn ook andere cryptomunten steeds meer gewild. Inmiddels is het ook mogelijk om bij een aantal Nederlandse bedrijven met Bitcoin of altcoins te betalen. Daardoor neemt ook de vraag naar deze munten toe, wat ertoe leidt dat de munten meer waard kunnen worden. Maar wat zijn de populaire cryptomunten op dit moment?

Populaire crypto op dit moment

Voorheen was de gouden standaard altijd Bitcoin, gevolgd door Ethereum. Maar ook andere altcoins zijn inmiddels flink aan de weg aan het timmeren en daardoor neemt ook de vraag naar die munten toe. Door de bank genomen neemt de waarde van de cryptomunt daardoor toe en ben je als bezitter van een van deze munten naar verloop van tijd opeens een stuk rijker. We hebben de belangrijkste cryptomunten van dit moment op een rijtje gezet.

Bitcoin BTC populairste cryptomunt op dit moment

Bitcoin (BTC)

De Bitcoin is al jaren erg populair. Ook al kan de waarde vanwege de volatiliteit van deze munt behoorlijk schommelen, het blijft één van de populairste munten om in te handelen. Dat is niet voor niets. Het is immers de belangrijkste munt in de crypto industrie, waarop bovendien goede marges zijn te maken. Zeker als je kijkt naar marktkapitalisatie, kom je al snel tot de conclusie dat Bitcoin nog steeds de grootste is. Dat je deze munt tegenkomt in de top 3 is waarschijnlijk niet al te verbazingwekkend.

Opvallend is dat je ook op steeds meer plekken met de Bitcoin kunt betalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met online bedrijven zaken te doen en te betalen met deze munt. Je kunt bijvoorbeeld via Thuisbezorgd.nl een pizza bestellen, en deze betalen met bitcoins. En een deel van de online goksites biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid aan om met Bitcoin of andere cryptomunten te betalen.

Daarmee wordt deze digitale munt ook steeds meer de vervanger van normaal (digitaal) geld. Het is dus altijd goed om een Bitcoin (of althans een deel daarvan) in je virtuele portemonnee (wallet) te hebben. Maar let op: de waarde van de munt kan behoorlijk schommelen.

Het is dus goed om in te stappen op het moment dat de waarde iets lager is. Wat we van de Bitcoin hebben geleerd is dat deze in rap tempo meer of minder waard kan worden.

Ripple XRP

Ripple (XRP)

De tweede plek in de top 3 is voor Ripple (XRP). Ook deze munt gaat net als de Bitcoin al wat jaren mee en de gemeenschap rondom deze cryptovaluta wordt steeds groter. Het is ook meteen één van de meest hechte gemeenschappen die er bestaat op de cryptomarkt.

Het interessante aan deze cryptomunt is dat er steeds weer aan wordt doorontwikkeld en het is dan ook een munt is die veel mensen graag willen hebben. De XRP is niet voor niets één van de grootste en belangrijkste cryptovaluta van dit moment. Bij de exchanges doet de Ripple het ook altijd goed, wat ertoe leidt dat het een stabiele investering is.

Ripple heeft net als allerlei andere cryptomunten wel het een en ander moeten doorstaan. Zo werd er onderzoek naar gedaan door de Amerikaanse financiële waakhond SEC (Securities and Exchange Commission). En er loopt nog steeds een rechtszaak, maar die lijkt in het voordeel van Ripple uit te vallen.

Juist om die reden zijn er steeds meer mensen die de munt graag willen hebben. Daardoor wordt XRP meer waard, en dat is weer goed voor de totale waarde van je crypto portefeuille.

LUNC populaire cryptomunt

Terra Classic (LUNA)

Ten slotte is Terra Classic een van de meest populaire cryptomunten van dit moment. Maar dat komt niet doordat er alleen maar goed nieuws over deze cryptomunt de ronde doet. Er is de laatste maanden behoorlijk wat te doen rondom de Terra Classic (LUNC). Zo wordt de oprichter van de munt verdacht van fraude en witwassen. Volgens de laatste nieuwsberichten zou hij zelfs naar Noord-Korea zijn gevlucht. Bovendien zou hij voor honderden miljoenen aan cryptovaluta bezitten.

Niet voor niets loopt er dan ook een onderzoek naar de eigenaar van de munt. Het gedoe begon al in mei van dit jaar, toen het volledige Terra-ecosysteem in elkaar stortte. Vele miljarden dollars aan waarde waren binnen een paar dagen in rook opgegaan.

Toch blijft de munt een erg populair cryptovaluta om te bezitten. Veel investeerders willen er graag geld in stoppen of ermee handelen. Het lijkt haast alsof slechte reclame ook reclame is voor Terra Classic. Daarbij moeten we zeker een kanttekening plaatsen dat je met LUNC handelt op eigen risico.

De kans op het maken van flinke winst is zeker mogelijk als je in deze cryptomunt stapt, maar de kans op het maken van veel verlies is misschien wel even groot of groter dan de kans op het maken van winst. Mogelijk is de extreme vraag bij de verschillende exchanges de reden dat de waarde toch weer stijgt. Verder is het aannemelijk dat er in de komende maanden nieuw positief en negatief nieuws naar buitenkomt rondom Terra Classic, met als gevolg snelle stijgingen en dalingen van de koers.

Plaats een reactie