Conceptwet brengt Rusland dichter bij een crypto regelgeving

Het ministerie van Financiën in Rusland heeft een conceptwet bij de overheid ingediend. De conceptwet brengt Rusland dichter bij een crypto regelgeving. Een crypto-regelgeving zal in Rusland een einde maken aan de politieke gevechten rondom de cryptowereld in het land 

Rusland dichter bij een crypto regelgeving door ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën in Rusland heeft een wetsvoorstel ingediend. Het wetsvoorstel is ingediend bij de overheid en heeft betrekking tot de regulering van de cryptomarkt in het land. De conceptwet brengt Rusland dichter bij een crypto regelgeving. De Russische minister hoopt dat cryptocurrencies in het land voor eind 2022 gereguleerd kunnen worden.

In Rusland is er veel strijd over de cryptomarkt. Regelmatig hebben politieke partijen de regulering van de cryptowereld als agendapunt staan. De conceptwet die het Russische ministerie van Financiën heeft ingediend zal een einde kunnen maken aan de politieke discussies in Rusland.

De regering van Rusland heeft ook een persbericht uitgebracht rondom de het ingediende concept. Het Russische ministerie van Financiën is niet de enige partij die een wetsvoorstel heeft ingediend rondom de regulering van de cryptomarkt in Rusland. In het persbericht van de Russische overheid werd ook genoemd dat de Centrale Bank van Rusland en wetsvoorstel heeft ingediend.

De conceptwet van het ministerie van Financiën brengt Rusland dichter bij een crypto regelgeving. Het wetsvoorstel van de Russische Centrale Bank daarentegen heeft betrekking op een verbod van cryptocurrencies. In het voorstel van de Russische Centrale Bank doelt de organisatie op een verbod van uitgifte en circulatie van digitale cryptocurrencies.

Naast een verbod op uitgifte en circulaties op digitale activa vraagt de Russische Centrale Bank ik het wetsvoorstel ook op de invoering van een regelgeving betreffende de handhaving van de verboden. Inwoners van het land moeten aangesproken kunnen worden op hun overtredingen en hier mogelijk een straf voor krijgen.

De Russische overheid gaat beide wetsvoorstellen bekijken en hoopt beide partijen tegemoet te komen. Echter, naar verwachting zullen de wetten elkaar wel op bepaalde gebieden tegenspreken. Hierdoor kan het enige tijd duren voordat er daadwerkelijk een passende crypto regeling is ontworpen die in het land wordt ingesteld.

Het Russische ministerie van Financiën heeft haar plan met betrekking tot de regulering van de cryptomarkt toegelicht. Met behulp van het wetsvoorstel kan een legale markt voor digitale activa ontstaan in het land. De markt zal gereguleerd worden door regels die betrekking hebben tot de circulatie van activa en het gedrag van deelnemers op de markt.

Rusland dichter bij een crypto regelgeving dan ooit

Crypto als instrument voor investeringen

De conceptwet van het Russische ministerie van Financiën brengt Rusland dichter bij een crypto-regelgeving. Volgens het ministerie zal de nieuwe wet ervoor zorgen dat digitale cryptocurrencies in het land gezien kunnen worden als instrument voor investeringen.

Organisaties en inwoners in Rusland kunnen volgens het wetsvoorstel investeren in crypto. Echter, als de nieuwe wet in Rusland wordt aangenomen dat zal crypto alleen als instrument voor investeringen worden gezien. De digitale cryptocurrency zal niet geaccepteerd worden als betaalmiddel.

Met het de nieuwe cryptowet zal de wereld van cryptocurrencies in Rusland ook meer gereguleerd worden. Binnenlandse crypto exchanges zullen moeten voldoen aan allerlei wetten en regels die gekoppeld zijn aan corporate governance, rapportages, informatieopslag, controle systemen, controle protocollen en nog veel meer.

Volgens de nieuwe wet zullen buitenlandse crypto exchanges zich in Rusland moeten registeren. Door aan bepaalde eisen te voldoen kunnen de exchanges een licentie krijgen. Met deze licentie kunnen de exchanges legaal gebruikt worden door Russische investeerders.

Om de financiële risico’s van het investeren in cryptocurrencies te beperken zullen investeerders een online quiz moeten afleggen voordat zij starten met investeren. Via deze quiz wordt ingeschat hoeveel kennis de handelaar heeft over de cryptomarkt en de risico’s die gepaard gaan met investeringen in deze markt.

Op basis van de kennis van de handelaar wordt een bedrag toegekend aan de investeerder. Dit bedrag kan de investeerder gedurende een jaar gebruiken om te investeren in de cryptomarkt. De conceptwet brengt Rusland dichter bij een crypto regelgeving die, zoals geïllustreerd met de potentiële regels, relatief beperkend zal zijn voor de ontwikkeling van de cryptomarkt in het land.

https://www.youtube.com/watch?v=BGRxYrfs7to

Plaats een reactie