SEC start onderzoek naar Uniswap Labs

Uniswap is één van de grootste gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges die er bestaat. Echter, deze exchange ligt mogelijk onder vuur. Dit komt doordat de laatste geruchten op de cryptomarkt stellen dat de United States Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek doet naar de startup achter Uniswap. Deze startup is ook gelijk de belangrijkste ontwikkelaar van de crypto exchange. De Amerikaanse effectentoezichthouder onderzoekt deze startup. De startup heet Uniswap Labs.

SEC onderzoek naar Uniswap Labs

De SEC heeft een rapport geschreven over het onderzoek. In dit rapport staat genoteerd dat handhavingsadvocaten op dit moment op zoek zijn naar informatie over beide diensten die Uniswap aanbiedt. Zowel de diensten met betrekking tot marketing als de diensten met betrekking tot beleggen worden onderzocht. In het rapport waren ook verwijzingen naar anonieme bronnen te vinden die betrokken zijn bij de zaak. Het feit dat er meerdere bronnen betrokken zijn bij de zaak maakt de geruchten geloofwaardiger.

Uiteraard heeft Uniswap Labs ook gereageerd op de geruchten rondom het onderzoek van de United States Securities and Exchange Commission. De woordvoerder van Uniswap Labs laat weten dat het bedrijf altijd de wet- en regelgeving heeft nageleefd die actief is op de cryptowereld en die geldt voor cryptocurrency exchanges. Daarnaast vertelt de woordvoerder van Uniswap Labs ook dat het bedrijf bereid is om de SEC alle informatie te geven die zij nodig hebben voor het onderzoek.

Uniswap Labs SEC

Nieuws Uniswap Labs wordt besproken door Amerikaanse toezichthouders

Het nieuws rondom het Uniswap Labs onderzoek van de SEC en de uitkomst van het onderzoek gaan besproken worden door de Amerikaanse toezichthouders. Zij zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de gedecentraliseerde financiële industrie (de DeFi industrie), welke deel uitmaakt van de cryptowereld. De SEC-voorzitter van deze toezichthouders is Gary Gensler. Vorige maand heeft hij plannen aangekondigd die werden gemaakt door een hogere autoriteit. Hij gaf aan dat er waarschijnlijk meer regels komen voor de regulatie van de cryptowereld.

Deze regels zullen met name betrekking hebben op de DeFi sector van de cryptowereld, de tokenaanbiedingen en de stablecoins als onderdeel van de cryptomarkt. De uitspraken van Gary Gensler worden onderbouwd door een transactie van USD 125.000 tussen een toezichthouder en een blockchain analyse bedrijf genaamd AnChain.Al. Dit bedrijf is ingehuurd door de Amerikaanse toezichthouders om meer technische ondersteuning en grip te krijgen rondom het monitoren en reguleren van de gedecentraliseerde financiële industrie.US

Vlak voordat de SEC een onderzoek begon naar Uniswap heeft de exchange een flink aantal tokens en aandelen verwijderd van zijn platform. De woordvoerder van Uniswap geeft aan dat deze actie het gevolg was van de toenemende druk voor regulatie in de cryptowereld. Deze druk wordt uitgeoefend door gecentraliseerde overheden. Volgens hen is het simpelweg de volgende stap in de evolutie van de cryptowereld.

Uniswap Labs onderzoek

Uniswap en de DeFi industrie

De basis van de DeFi industrie bestaat uit het concept van decentralisatie. Het gaat om manieren van financieren die gebaseerd zijn op blockchains en die onafhankelijk functioneren van financiële tussenpersonen. De transacties worden uitgevoerd door automatische protocollen en niet door intermediairs. De automatische protocollen die worden gebruikt voor het uitvoeren van de transacties worden slimme contracten genoemd. De DeFi industrie heeft in het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Aan het begin van het jaar was de waarde die omging in deze industrie gelijk aan ongeveer $8 miljard. Inmiddels is dit bedrag gestegen tot een hoogte van maar liefst $174 miljard.

Uniswap is een uitwisseling die voldoet aan de basisprincipes van de DeFi industrie. Het wordt daarom ook wel een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) genoemd. Er is o.a. geen centraal persoon of samengesteld team dat het protocol rondom de transacties uitvoert. De uitwisseling werkt ook met slimme contracten en wordt automatisch of door deelnemers op de cryptomarkt beheerd.

De cryptocurrency exchange Uniswap heeft ook zijn eigen munt, genaamd UNI. De geruchten rondom het onderzoek van de SEC hebben een negatieve invloed gehad op de koers van UNI. In de 24-uurs grafiek van de koers was een plotse daling te zien. De uitkomsten van het onderzoek van de SEC zullen een nog grotere invloed hebben op de koers. Het is daarom belangrijk om als UNI handelaar het nieuws rondom deze exchange de komende tijd in de gaten te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=915ANcaPrCQ

Plaats een reactie