Ondanks de sluiting van crypto uitwisselingen in China zijn handelaren en miners nog steeds actief

De Chinese Centrale Bank heeft bekend gemaakt dat de sluiting van crypto uitwisselingen in China officieel is afgerond. Desondanks lijkt het erop dat de autoriteiten nog steeds moeten strijden om cryptohandelaren en miners in China tegen te houden.

China treedt hardhandig op door sluiting van crypto uitwisselingen

Inmiddels heeft de People’s Bank of China (PBoC) meer bekend gemaakt over de sluiting van crypto uitwisselingen. De PBoC gaf aan dat alle crypto uitwisselingen op het vaste land van China gesloten zijn. De People’s Bank of China is de Centrale Bank van China. Onder crypto uitwisseling verstaat deze autoriteit alle crypto exchanges en peer-to-peer (P2P) handelsplatformen.

Ondanks de sluiting van crypto uitwisselingen op het vaste land van China lijken de autoriteiten hun strijd tegen crypto mining en handelaren voort te moeten zetten. De miners en handelaren die actief zijn op de markt voor cryptocurrencies in China proberen anoniem te blijven om zo te voorkomen dat zij in de problemen raken.

Diverse voorstanders van de cryptomarkt die contact zoeken met de media hebben gespeculeerd over de manier waarop de Chinese miners en handelaren actief zijn. Zij vermoeden dat er in China ondergronds gewerkt wordt aan het bouwen van een crypto infrastructuur. Door ondergronds te werken proberen handelaren en miners mogelijk de Chinese autoriteiten te ontwijken.

De Chinese autoriteiten zijn namelijk niet blij met de ontwikkeling en groei van de cryptowereld. De afgelopen jaren is de overheid van het land druk bezig geweest met het opstellen van allerlei wet- en regelgevingen die de ontwikkeling van de cryptomarkt binnen het Chinese financiële systeem moesten verminderen. Eén van de meest effectieve maatregelen is de sluiting van crypto uitwisselingen geweest.

De sluiting van deze exchanges moest zorgen voor minder chaos op de Chinese financiële markt. Daarnaast moest de sluiting ook illegale en financiële criminele activiteiten verminderen. Doordat er minder of geen toezicht is op de markt voor cryptocurrencies kan deze markt gebruikt worden om ongewenste financiële activiteiten te financieren.

Volgens de People’s Bank of China hebben de maatregelen van de Chinese overheid effect gehad. De maatregelen hebben volgens een rapport het risico van schaduwbankieren en ongewenste financieringen verwijderd uit de Chinese economie.

sluiting van crypto uitwisselingen

Miners en handelaren nog steeds actief in China

Hoewel de strenge wetten en regels in China de crypto activiteiten in het land flink verminderd hebben blijkt de cryptomarkt nog niet uitgeroeid te zijn in het land. Dit komt omdat veel inwoners van het land betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de cryptomarkt in China. Voor de beperkende wetten en regels ingesteld werden was China het zwaartepunt van de wereldwijde cryptomarkt.

Hoewel het handelen in cryptocurrencies binnen China ontzettend lastig is door de sluiting van crypto uitwisselingen zijn diverse miners en handelaren nog steeds actief. Het lijkt erop alsof zij VPN’s gebruiken om anoniem te kunnen handelen in digitale valuta’s. Dit laat zien dat de VPN’s een pijnpunt vormen voor de cyberpolitie in China.

Een VPN is een Virtual Private Network dat ervoor zorgt dat activiteiten op het internet moeilijk te herleiden zijn naar het individu dat de activiteiten uitvoert. Wanneer de cyberpolitie in China ontdekt dat jij een VPN gebruikt dan kan je een boete krijgen van bijna 150 dollar.

Maar niet alleen Chinese handelaren hebben manieren gevonden waarop de regels omzeilt kunnen worden. Ook Chinese miners lijken nog actief te zijn ondanks de sluiting van crypto uitwisselingen. De People’s Bank of China beweert dat crypto mining volledig verbannen is uit het land. Toch worden er elke dag nog miners ontdekt in het land.

Veel mining activiteiten in China zijn te herleiden naar openbare bedrijven en kantoren. Werkgevers waarschuwen hun werknemers dan ook voor het uitvoeren van mining praktijken binnen hun bedrijven. Dit kan namelijk gepaard gaan met crypto mining virussen en een flinke boete van de Chinese overheid.

Wanneer werknemers of werkgevers het idee hebben dat er illegale crypto mining activiteiten plaatsvinden in hun omgeving dan kunnen zij dit anoniem melden bij de politie. In de stad Xinzhou is zelfs een speciaal meldingspunt ontwikkeld voor dergelijke meldingen. Op deze manier hoopt de Chinese overheid de mining praktijken uiteindelijk geheel uit te roeien in het land.

https://www.youtube.com/watch?v=uWugXI5NEsg

Plaats een reactie