Strike wallet wint populariteit in Argentinië, maar waar is de Bitcoin?

Een week na de lancering is Strike wallet al ontzettend populair. Momenteel is de digitale wallet de vijfde populairste financiële applicatie in Argentinië. Echter, de applicatie lijkt niet goed te werken voor handelaren en investeerders in Bitcoin.

Strike wallet als vijfde meest populaire financiële applicatie

De CEO van de populaire digitale wallet is Jack Mallers. Hij is erg optimistisch als hij kijkt naar de ontwikkelingen rondom zijn nieuwe applicatie. Jack Mallers noemt cryptocurrencies het beste monetaire netwerk in de geschiedenis van de mens. Het netwerk is open en zal zich daardoor erg snel kunnen verspreiden. ‘’Open netwerken winnen’’, aldus Jack Mallers.

Dat de ontwikkeling van Jack Mallers een succes blijkt te zijn is te zien aan de hoeveelheid downloads van de applicatie. Toen de digitale wallet van Strike net een week gelanceerd was stond deze al in de top 5 van meest populaire financiële applicaties in Argentinië.

Op 12 januari 2022 ging de applicatie van Strike wallet online voor cryptogebruikers uit Argentinië. De digitale wallet is niet de eerste applicatie van Strike die men leert kennen. Strike stond al bekend om het faciliteren van Bitcoin (BTC) betalingen via het Lightning netwerk. Deze toepassing van Strike wordt voornamelijk gebruik in El Salvador, waar de Bitcoin al gezien wordt als wettelijk betaalmiddel.

De applicatie van Strike lijkt nog niet passend voor alle cryptogebruikers. Volgens lokale Argentijnse media en gebruikersrapporten ondersteund de digitale wallet op dit moment alleen het gebruik van USDT. Deze stablecoin van Tether kan gebruikt worden om overschrijvingen uit te voeren via het snelle Lightning netwerk dat Strike gebruikt.

Wat ook mogelijk is met behulp van de digitale wallet applicatie van Strike is het kopen van Bitcoin munten. Hoewel deze munten niet in de wallet zelf bewaard kunnen worden, is het wel mogelijk om de munten door te sturen naar een wallet van derden.

Via het sociale media platform Twitter liet Jack Mallers onlangs weten dat de Strike wallet applicatie de vijfde populairste applicatie was binnen Argentinië. Daarnaast was de applicatie ook nog eens de beste nieuwe app binnen de Argentijnse Apple store.

Jack Mallers denkt dat de populariteit van de applicatie voortkomt uit het belang ervan. De applicatie benadrukt het belang van het BTC-netwerk. Daarnaast biedt de applicatie ook toegang tot het open netwerk van de cryptocurrency markt, waardoor de toetredingsdrempel wordt verlaagd.

Strike wallet.

De ontwikkeling van de digitale wallet gaat door

De applicatie van Strike is op dit moment dus al razend populair. Dit stimuleert de makers van de applicatie alleen maar meer om de applicatie door te blijven ontwikkelen. Jack Mallers liet weten dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan het toevoegen van Bitcoin ondersteunende functies aan de applicatie.

Wat opviel was dat Strike en Mallers beiden geen uitspraken hebben gedaan over het gebruik van USDT binnen de wallet applicatie. Ook is de rol van Tether binnen de applicatie niet aangekondigd in eerdere uitspraken over de digitale wallet. Jack Mallers liet wel weten dat het volk van Argentinië met behulp van de applicatie een stabiel kassaldo kon behouden dat zonder kosten uitgewisseld kon worden.

Op 11 januari heeft een lokale Argentijnse media outlet genaamd iProUP een rapport gepubliceerd over de Strike wallet. De publicatie liet weten dat in de servicevoorwaarden van de digitale applicatie werd benoemd dat de Strike applicatie samenwerkt met Bittrex exchange als het gaat om activabewaring en geldoverdracht.

Daarnaast beloven de servicevoorwaarden ook dat er binnen de wallet een valuta beschikbaar zal zijn die gebruikt kan worden om de inflatie van fiatvaluta te ontwijken.

Volgens de publicatie lijkt het erop alsof de verschillende aanwijzingen en servicevoorwaarden hinten naar een oplossing die gebaseerd is op Bitcoin technologie. Echter, de oplossing van de applicatie is gebaseerd op het Ethereum netwerk. Dit komt omdat Tether wordt gebruikt als stablecoin binnen de applicatie.

Mogelijk zal de populariteit van Strike wallet nog meer toenemen op het moment dat de wallet meer Bitcoin functionaliteiten gaat implementeren. Op vragen naar de keus van USDT als stablecoin binnen de applicatie heeft Jack Mallers nog niet gereageerd.

https://www.youtube.com/watch?v=IDP2Vd_qJY4

Plaats een reactie