Three Arrows Capital oprichters verbreken zwijgen na weken op de vlucht wegens doodsbedreigingen

Twee van Three Arrows Capital’s (3AC) oprichters, die de afgelopen vijf weken ondergedoken waren, hebben zich uitgesproken over de verbluffende ineenstorting van hun eens zo veelbelovende crypto hedgefonds. Hiermee verbreken de Three Arrows Capital oprichters het zwijgen na 5 weken op de vlucht na ineenstorting 3AC.

Three Arrows Capital oprichters spreken

Su Zhu en Kyle Davies, beweren dat hun verknoeide crypto speculatie aanleiding gaf tot cascading margin calls op leningen die in de eerste plaats nooit uitgegeven hadden mogen worden, volgens een Bloomberg rapport van 22 juli.

De twee 35-jarigen hadden van Three Arrows Capital een crypto handelsgigant gemaakt voordat het instortte. Hierdoor gingen veel schuldeisers failliet en zorgde het voor een versnelde selloff die beleggers in Bitcoin en andere tokens dwong grote verliezen te nemen.

Ze gaven toe dat de ineenstorting veel leed veroorzaakte, maar voor het grootste deel vermeden ze vragen over de gevolgen die het had voor degenen die in aanverwante industrieën werkten. In plaats daarvan benadrukten ze de gigantische verliezen die ze hadden geleden. Daarnaast betwistten ze de beschuldigingen dat ze geld uit 3AC hadden gehaald voordat alles misging.

Zhu zei:

“Mensen mogen ons dom noemen. Ze mogen ons dom noemen of waanideeën hebben. En, ik zal dat accepteren. Misschien. Maar ze zullen, zoals je wellicht weet, zeggen dat ik in de laatste periode gelden heb verduisterd, waar ik eigenlijk meer van mijn persoonlijke geld in heb gestoken. Dat is niet waar.”

Three Arrows Capital

Zhu beweert dat ze met de autoriteiten communiceren

In documenten die op 8 juli werden ingediend, zeiden de adviseurs die belast waren met de liquidatie van het fonds dat Zhu en Davies niet met hen hadden samengewerkt en dat de verblijfplaats van de oprichters van de firma onbekend was. Zhu zei dat ze genoodzaakt waren onder te duiken omdat ze doodsbedreigingen hadden ontvangen.

Zhu voegde er tijdens een telefoongesprek met Davies en twee advocaten van Solitaire LLP aan toe dat “dat niet betekent dat we niet met alle betrokken autoriteiten hebben gecommuniceerd. We hebben vanaf dag één met hen gecommuniceerd.”

“De hele situatie is betreurenswaardig. Veel mensen zijn veel geld kwijt,” voegde Davies eraan toe.

Oprichters van Three Arrows Capital weigeren hun locatie bekend te maken

De twee personen weigerden hun huidige verblijfplaats bekend te maken. Toch speculeerde een van de advocaten die aan het gesprek deelnamen dat hun uiteindelijke bestemming de Verenigde Arabische Emiraten was, dat recentelijk is uitgegroeid tot een knooppunt van cryptocurrency activiteit.

Ze detailleren een samenloop van onderling verbonden eenzijdige weddenschappen en inschikkelijke financieringsregelingen die allemaal tegelijk ontploften, wat niet alleen resulteerde in het faillissement van hun fonds, maar ook in de insolventie, nood en reddingsoperaties van bedrijven als Celsius Network, Voyager Digital, en BlockFi.

Deze week werden door schuldeisers beschuldigingen geuit dat de oprichters van het fonds een aanbetaling deden op een jacht ter waarde van $50 miljoen voordat het fonds failliet ging. Zhu heeft gezegd dat deze beschuldigingen deel uitmaken van een samenzwering om het imago en de reputatie van het bedrijf te beschadigen.

Volgens Zhu was de boot “meer dan een jaar geleden gekocht en in opdracht gebouwd en in Europa te gebruiken,” zei Zhu. Hij voegde hieraan toe dat het jacht “een volledig geldspoor” heeft. Ook weerlegde hij de suggestie dat hij er een uitbundige levensstijl op na houdt. Dit deed hij door erop te wijzen dat hij dagelijks met de fiets naar zijn werk komt. Ook liet hij weten dat zijn gezin “maar twee huizen” in Singapore bezit.

Wat ging er volgens de oprichters nu eigenlijk mis bij Three Arrows Capital?

Nog steeds is het vrij onduidelijk wat er precies misging bij Three Arrows Capital. In antwoord op vragen over wat er misging bij het bedrijf, merkte Zhu overmoed op die voortkwam uit een meerjarige bull markt die niet alleen hem en Davies doordrong maar praktisch de hele kredietinfrastructuur van de industrie, waar crypto-geldschieters hun waarden zagen stijgen door de financiering van ondernemingen als de hunne.

Plaats een reactie