Afronding overname Currencycloud, Visa betaalt 927 Miljoen USD

Visa, wereldwijd vooral bekend vanwege de creditcarddiensten die zij leveren, heeft bekend gemaakt dat zij eigenaar zijn geworden van betalingsverwerkingsbedrijf Currencycloud. Visa betaalt voor deze overname een bedrag van 927 miljoen USD. Het bedrijf verkrijgt hiermee een extra toegangspoort tot de cryptomarkt. Currencycloud heeft namelijk een samenwerkingsverband met RippleNet. Mogelijk kan deze overname ook het XRP-token een boost kunnen geven.

Overname Currencycloud voor 927 Miljoen USD

De overeenkomst tussen Currencycloud en Visa werd een half jaar geleden al afgesloten. Deze week werd de overname volledig afgerond.  Currencycloud is een internationaal betalingsverwerkingsbedrijf dat in 2012 is opgericht.

Het in Londen gevestigde bedrijf geeft talloze banken en bedrijven de mogelijkheid om zeer innovatieve oplossingen te aan te bieden op het vlak van het internationale betalingsverkeer. Het bedrijf is sinds de oprichting actief in zo’n 180 landen en heeft inmiddels meer dan 100 miljard USD verwerkt. Zoals gezegd, is met de overname een bedrag van 927 miljoen gemoeid.

Het nieuws werd via een persbericht de wereld in gebracht. Visa zei in hierin dat het de overname van Currencycloud als een zeer strategische beweging ziet. Men is van mening dat door deze overname klanten en partners van Visa en Currencycloud de mogelijkheid krijgen om veel meer controle, transparantie en flexibiliteit aan te bieden aan de bedrijven en consumenten bij het verrichten van internationale betalingen transacties in verschillende valuta’s.

Zoals gezegd maakten de bedrijven al in juli van dit jaar het nieuws van de overname bekend, nadat zij de overeenkomst voor overname ondertekend hadden. Als belangrijkste reden toen gaf Visa aan dat het met de overname van Currencycloud de bestaande valutamogelijkheden van het bedrijf zou vergroten. Op deze manier kan Visa hun klanten veel beter van dienst zijn.

Visa overname currencycloud

Overname van Currencycloud is belangrijk Ripple

Visa zal een nog grotere speler worden in de financiële wereld en de betalingsmarkt door de overname van Currencycloud. Visa bewijst hiermee ook de cryptomarkt een zeer grote dienst. Waarom dit zo is, zullen we je uitleggen.

Afgelopen zomer deed Currencycloud een aankondiging dat het een samenwerkingsverband met Ripple zou aangaan. Een van de hierbij gemaakte afspraken is dat het bedrijf voortaan het RippleNet zal gaan gebruiken, zodat zij hun gebruikers nog veel beter van dienst kunnen zijn.

RippleNet geeft aan talloze financiële instellingen over de gehele wereld de mogelijkheid om op een zeer eenvoudige en kosteneffectieve wijze grensoverschrijdende betalingen te verrichten met behulp van een API. Op deze manier kunnen hun klanten geld overmaken naar ieder land van de wereld in gemiddeld 22 seconden. 

Als je weet dat buitenlandse betalingen normaliter gemiddeld zo’n vijf werkdagen in beslag nemen, kun je stellen dat dit een uitzonderlijke prestatie is. Daarbij hebben ze ook nog eens aangegeven dat de kosten hiervan met zo’n 40 procent hebben verlaagd.

Bij de aankondiging van de samenwerking die Currencycloud destijds deed, zei het bedrijf dat de samenwerking met Ripple het bedrijf de mogelijkheid geeft om nieuwe technologieën te verkennen om het internationale betalingsverkeer op een veel efficiëntere wijze te laten verlopen. Zeker daar, waar de kansen voor het MKB door regulering en andere beperkingen worden belemmerd.

Currencycloud overgenomen door Visa

De rol van Visa in de cryptowereld

We kunnen gerust stellen, dat Visa in de afgelopen jaren een grote speler is geworden in de cryptowereld. Alleen al in de periode van oktober vorig jaar tot september dit jaar heeft het bedrijf voor zo’n slordige 3,5 Miljard USD aan cryptovaluta gerelateerde transacties verwerkt.

Visa investeert ook volop in de cryptomarkt en het bedrijf kocht zelfs een NFT voor 150.000 USD. Onlangs maakte het bedrijf ook bekend dat het een het crypto adviesbureau voor allerlei financiële instellingen, retailers en andere bedrijven gaat opzetten.

Het bedrijf hecht er groot belang aan dat financiële instellingen een heldere crypto strategie hebben. Op deze manier willen zij hun klanten daarbij ondersteunen. Een ding is zeker, de crypto-industrie zal hier zeker de vruchten van gaan plukken.

Plaats een reactie