Nieuw Visa crypto adviesbureau voor banken en andere financiële instellingen

Visa kennen we natuurlijk allemaal als wereldwijd gebruikte Creditcard. Het bedrijf wil zich echter profileren als een vooruitstrevend bedrijf dat veel meer doet dan alleen creditcards.  Visa heeft nu dan ook een nieuwe consultancy- en adviesafdeling gelanceerd. Het Visa crypto adviesbureau moet bestaande en nieuwe klanten, zoals banken en andere financiële instellingen, ondersteuning gaan geven om zich wegwijs te maken en in de crypto wereld. Visa sluit zich aan in de rij van bedrijven en instellingen die de afgelopen tijd de crypto wereld hebben geadopteerd. 

Cryptostrategie is noodzakelijk

Visa deed onlangs nog een marktonderzoek. Een van de resultaten van die onderzoek was het feit dat ruim 94 procent van alle professionals uit de financiële wereld op dit moment min of meer bekend zijn met de crypto-industrie.

In de aankondiging van het Visa crypto adviesbureau zei het bedrijf het volgende. ‘Als klanten van financiële instellingen op andere wijze gaan investeren en hun visie op de toekomst van geld bijstellen, is het voor financiële instelling noodzakelijk om een crypto strategie te hebben.’

Het is wel heel bijzonder dat een financiële reus als Visa nu helemaal omslaat en de crypto-industrie als een belangrijk onderdeel ziet in de toekomstige financiële wereld. Dit zou nog niet zo lang geleden eigenlijk ondenkbaar zijn namelijk.

Visa crypto adviesbureau

Breed pallet aan klanten en diensten

Het gevarieerde product- en dienstenaanbod van het Visa crypto adviesbureau zal zicht op een brede klantengroep gaan richten. Men heeft bijvoorbeeld plannen om bedrijven en instellingen te gaan adviseren over NFTs, maar ook support verlenen aan centrale banken bij onderzoek naar centrale digitale munteenheden. 

Als centrale banken op dit vlak activiteiten willen gaan ondernemen, is het van groot belang dat het zij het complete ecosysteem kunnen overzien. Het idee van Visa is dat er voor hen een belangrijke rol is weggelegd in de ondersteuning hiervan.

Claudio Di Nella, hoofd van Visa Consulting & Analytics in Europa, zei het volgende over het Visa crypto adviesbureau: ‘We zien grote veranderingen bij de klanten optreden ten aanzien van hun visie met betrekking tot cryptovaluta. De fase van het ontdekken en experimenteren is voorbij. Men gaat nu over tot het opzetten van strategieën en product roadmaps.’

Hij vulde dit aan met de uitspraak dat Visa de wereldwijde adoptie van de crypto industrie eenvoudigweg niet kan negeren. In het eerdergenoemde onderzoek kwam namelijk ook naar voren dat zo’n 40 procent van alle mensen die cryptovaluta bezitten, overwegen binnen één jaar van bank te wisselen als hun eigen bank geen crypto diensten gaat ondersteunen. Visa kiest er nu dus voor om hier duidelijk op aan te haken door het lancering van het Visa crypto adviesbureau. 

Lancering Visa crypto adviesbureau

Groei cryptomarkt nog lang niet ten einde

Uit het hetzelfde onderzoek dat Visa deed, is ook gebleken dat cryptomarkt nog lang niet is volgroeid. Het overgrote deel van de investeerders geeft aan dat zij hun investeringen op korte termijn willen gaan uitbreiden.

Ongeveer twee derde deel van hen geeft aan om het komende jaar het deel van hun vermogen dat in cryptovaluta zit, te vergroten. Maar ook veel van de ondervraagde personen die nu nog geen cryptovaluta bezitten, geven aan dat zij verwachten dat zij binnen een jaar een deel van hun vermogen in crypto willen gaan investeren.

Dit geeft dus overduidelijk aan dat de adoptie van de crypto industrie op dit moment echt in een stroomversnelling is geraakt. Vandaag de dag is het ook veel gemakkelijker om er mee te beginnen. Het internet staat tegenwoordig vol met kwalitatief goede artikelen en podcasts.

Hierdoor is de cryptowereld veel toegankelijker geworden. Niet alleen voor doorgewinterde professionals maar ook voor de eenvoudige burger die wat meer rendement op zijn spaargeld wil zien te realiseren. Partijen als Visa kunnen dus niet achterblijven. Wij zijn heel benieuwd welke financiële instelling het voorbeeld van het Visa crypto adviesbureau zal gaan volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=Jgk2ReIyAso

Plaats een reactie