Visa en FTX werken samen om mainstream cryptobestedingen te bevorderen

Visa en FTX hebben de handen ineengeslagen om crypto betalingen nog eenvoudiger te maken. Visa en FTX hebben deze week een langdurige wereldwijde samenwerking aangekondigd. Als onderdeel van de alliantie zal FTX beginnen met het internationaal aanbieden van FTX-branded Visa debetkaarten aan FTX-klanten – met een focus op landen in Latijns-Amerika, Europa en Azië in de eerste fasen van de uitrol.

Visa en FTX willen blijvende impact maken

“Bij Visa geloven we dat cryptovaluta’s een blijvende impact gaat hebben op de toekomst van financiële diensten en geldverkeer,” zegt Cuy Sheffield, Head of Crypto bij Visa. Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, gaf commentaar op het nieuws:

“We zijn blij om te kunnen samen werken met toonaangevende cryptobeurzen zoals FTX om meer gebruiksgemak en flexibiliteit te brengen in de wijze waarop mensen hun crypto gebruiken, door de mogelijkheid om een cryptosaldo te gebruiken om aankopen te financieren overal waar Visa wordt geaccepteerd.”

Door deze samenwerking tussen Visa en FTX kunnen ze hun gebruikers de mogelijkheid te geven hun crypto te gebruiken om aankopen te financieren bij miljoenen winkeliers over de hele wereld. Met deze kaart kunnen gebruikers 24 uur per dag, 365 dagen per jaar veilig en zonder administratieve of verwerkingskosten gebruik maken van hun FTX cryptosaldi.” 

De debetkaarten, die direct gekoppeld zijn aan de FTX-rekeningen van een gebruiker, zijn op dit moment al beschikbaar in de Verenigde Staten. Ze worden nu wereldwijd uitgerold in meer dan 40 extra landen, waaronder veel in Latijns-Amerika. De volgende fase van de uitrol van de FTX-branded Visa debetkaarten wordt voor het eind van het jaar in Europa verwacht. In 2023 staat er lanceringen gepland voor de andere continenten.

Betalingsoplossingenleverancier Visa Inc werkt naar verluidt samen met cryptobeurs FTX om cryptodebetkaarten aan te bieden. Volgens berichten kunnen FTX-gebruikers in 40 landen, met name Latijns-Amerika, Azië en Europa, ervoor kiezen om deze kaarten te koppelen aan hun FTX-cryptobeleggingsrekeningen. Daarna kunnen ze met deze kaarten aankopen rechtstreeks van hun digitale valutarekeningen uitgeven.

visa en ftx

Samenwerking Visa en FTX geeft blijk van vertrouwen in crypto

Het Visa en FTX-crypto debetkaart initiatief is een sterke blijk van vertrouwen van Visa in het huidige klimaat van de crypto ruimte. De facilitator van elektronische fondsen gelooft dat cryptobeleggers nog steeds open kunnen staan voor het uitgeven van hun tokens te midden van een aanhoudende prijsdaling.

Sprekend over de debetkaart en de kelderende cryptoprijzen, zei Visa CFO Vasant Prabhu dat “ook al zijn de waarden gedaald, er nog steeds gestage belangstelling is voor crypto.” Deze ontwikkeling vertegenwoordigt Visa’s nieuwste uitstapje in de cryptoruimte. Het voegt zich bij een reeds indrukwekkende portefeuille van meer dan 70 crypto-samenwerkingen door het betalingsbedrijf.

Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa, toonde zich enthousiast over de samenwerking met FTX. Volgens hem zal crypto een “blijvende impact hebben op de toekomst van financiële diensten en geldverkeer.”

Visa en FTX debetkaarten debuteren in Latijns-Amerika

Latijns-Amerikaanse landen zullen FTX’s eerste aandachtsgebied zijn voor de uitrol, omdat de regio een opkomende cryptomarkt is. Daarna wil de toonaangevende cryptobeurs Europese staten binnendringen met zijn crypto debetkaarten, voordat hij volgend jaar Azië onder ogen krijgt.

FTX heeft op zijn website al een wachtlijst geopend voor klanten die geïnteresseerd zijn in zijn Visa crypto debetkaarten. De op de Bahama’s gevestigde digitale valuta-uitwisseling zag ook zijn eigen FTT-token met 7% stijgen na de aankondiging van Visa.

Volgens Bankman-Fried is het mogelijk maken van cryptokaartbetalingen de sleutel om de industrie verder te laten groeien dan de huidige omvang van de speculatie. Verder stelde de FTX CEO ook dat het introduceren van een mainstream manier om crypto uit te geven bij aankopen het verder brengt dan het zijn van een waardeopslag. Volgens hem kunnen crypto debetkaarten de traditionele betalingsnetwerken ontwrichten.

Verder erkent Bankman-Fried ook de ironie van groeiende samenwerkingsverbanden tussen cryptoplatforms en meer mainstream aanbieders van financiële oplossingen. Zoals hij het stelt, werd crypto eerst ontworpen om de beperkingen van banken en tussenpersonen te omzeilen.

Sommige van deze banken en betalingsbedrijven omarmen nu echter de technologie ervan en benutten die voor hun eigen gebruik. Betaalplatforms zoals Visa, werken bijvoorbeeld samen met FTX om het volume van betalingen en transacties op hun database op te drijven.

FTX kondigde in januari voor het eerst plannen aan om een gespecialiseerde debetkaart uit te rollen. Dit kwam nadat rivalen Coinbase in de afgelopen zomer hun eigen versie van crypto debetkaarten hadden uitgebracht. Het blijft echter nog onduidelijk of de samenwerkingen tussen Visa en FTX ook beloningen zal verbinden aan uitgaven via de kaart zoals Coinbase doet.

Plaats een reactie