Worldcoin (WLD) toegevoegd bij Bitvavo

Weer een toffe cryptomunt is toegevoegd aan het platform van Bitvavo, namelijk: Worldcoin (WLD). Op deze pagina laten we je weten wat Worldcoin is en waarom dit een potentiële knaller kan zijn voor 2023 / 2024.

🔒 Veilig bij Bitvavo.com

Wat is Worldcoin?

Worldcoin bestaat uit een privacy-beschermende digitale identiteit (World ID) en, waar de wetgeving het toelaat, een digitale valuta (WLD) die je simpelweg ontvangt voor het mens zijn. We hopen dat, waar de regels minder duidelijk zijn, zoals in de VS, er stappen zullen worden genomen zodat meer mensen kunnen profiteren van beide.

Je kunt nu World App downloaden, de eerste protocol-compatibele portemonnee, en jouw aandeel reserveren. Nadat je een Orb hebt bezocht, een biometrisch verificatieapparaat, ontvang je een World ID. Hiermee kun je online aantonen dat je een echt en uniek persoon bent, terwijl je volledig anoniem blijft. Nu de wereldwijde verspreiding van Orbs toeneemt, kun je de dichtstbijzijnde vinden en tijd reserveren om geverifieerd te worden met World App en op worldcoin.org.

Hoe werkt een World ID?

Worldcoin is een poging tot wereldwijde cryptoregulering; de reis zal uitdagend zijn en de uitkomst is onzeker. Maar het vinden van nieuwe manieren om de komende technologische welvaart breed te delen is een cruciale uitdaging van onze tijd.

Wil je alles over Worldcoin crypto weten? Lees dan de whitepaper!

Wat is World ID en hoe werkt het?

Een manier om naar World ID te kijken is als een wereldwijd digitaal paspoort dat lokaal op de telefoon van de eigenaar wordt bewaard. De belangrijkste eigenschap van World ID is dat de eigenaar het kan gebruiken om te bewijzen dat ze een echt en uniek persoon zijn zonder persoonlijke gegevens te delen met behulp van zero-knowledge bewijzen.

Hoe kan ik mijn World ID bevestigen?

Verificaties ondersteund door World ID

World ID ondersteunt meerdere soorten verificaties die dit met verschillende mate van nauwkeurigheid kunnen bereiken. Bij de lancering omvat dit de verificatie van telefoonnummers en privacybehoudende irisverificaties als het belangrijkste certificaat gezien zijn inclusiviteit, schaalbaarheid en robuustheid.

De eerste hardware die deze standaard ondersteunt: de Orb

Het eerste hardwareapparaat dat deze standaard ondersteunt is de Orb, een open irisbeeldvormingsapparaat ontwikkeld door TFH. Het is mobiel en eenvoudig te gebruiken, ontworpen om te werken in niet-vertrouwde omgevingen en bovenal ontworpen om de privacy te beschermen, zelfs voorbij de zero-knowledge cryptografie van het basisprotocol door zijn zeven neurale netwerken lokaal op het apparaat te laten draaien. Later meer over de Orb.

WLD crypto bevestiging account met Orb

Belangrijk aspect van World ID: niet afgeleid van persoonlijke gegevens

Belangrijk is dat World ID niet is afgeleid van of gebonden aan de biometrische gegevens, het telefoonnummer, de cryptowallet of een andere identificatie van de eigenaar. In navolging van de paspoortanalogie zijn verificaties van het bewijs van personen, inclusief die van de Orb, in wezen stempels die de houder in staat stellen om te bewijzen dat een specifiek paspoort is geverifieerd, zonder informatie te onthullen over de verificatie of het paspoort zelf.

Uitdagingen voor World ID en Worldcoin

Deduplicatie, oftewel ervoor zorgen dat iedereen slechts één keer kan verifiëren, grotendeels is opgelost met de Orb, blijft de authenticatie van de legitieme eigenaar van een bewijs van persoonlijkheidsreferentie een belangrijke en moeilijke uitdaging. Deze uitdaging geldt voor elke digitale identiteit of PoP-mechanisme.

Als iemand vandaag zijn World ID-sleutels aan een oplichter doorgeeft (bijvoorbeeld door bedrogen te worden om zijn sleutels te verkopen), kan de oplichter die World ID vervolgens gebruiken om zichzelf te authenticeren. Op die manier kunnen oplichters het principe “één persoon, één-X” omzeilen door meerdere World IDs te verwerven. Hoewel er enkele preventieve maatregelen zijn in de World App die het moeilijker maken om een back-up van een andere gebruiker te herstellen, zijn deze maatregelen slechts tijdelijk, vooral omdat de toegang tot World ID via andere wallets in de loop der tijd steeds belangrijker zal worden. Daarom moeten er verschillende aanvullende maatregelen worden geïmplementeerd:

Gezichtsauthenticatie voor extra beveiliging

Gezichtsherkenning, lokaal uitgevoerd op het apparaat van de gebruiker, vergelijkbaar met Face ID, kan worden gebruikt om gebruikers te authenticeren op basis van hun Orb-verificatie. Hierdoor kan alleen de persoon aan wie de World ID oorspronkelijk is uitgegeven, bewijzen dat ze menselijk zijn. De authenticatie omvat een 1:1-vergelijking met een vooraf bestaand sjabloon dat op de telefoon van de gebruiker is opgeslagen, wat aanzienlijk lagere nauwkeurigheidsniveaus vereist in vergelijking met de 1:N-wereldwijde verificatie van uniciteit die de Orb uitvoert. Daarom is de inherentie entropie van gezichtskenmerken voldoende.

ORB irisscan verificatie van World ID

Irisauthenticatie voor extra beveiliging

Dit is conceptueel vergelijkbaar met gezichtsauthenticatie, met als verschil dat een individu terug moet naar een Orb. Dit proces bevestigt het individu als de rechtmatige eigenaar van hun PoP-gegevens. Het gebruik van irisauthenticatie via de Orb in plaats van gezichtsauthenticatie op de telefoon van de gebruiker verhoogt de beveiliging. Deze authenticatiemethode kan worden vergeleken met bijvoorbeeld fysiek verschijnen bij een bank of notaris om bepaalde transacties te authenticeren. Hoewel dit ongemak met zich meebrengt en daarom zelden vereist is, biedt het extra beveiligingsgaranties.

World ID herstellen en opnieuw uitgeven van sleutels

Als een bewijs van persoonlijkheidsreferentie verloren is gegaan of gecompromitteerd is door een frauduleuze partij, kunnen individuen hun Orb-referentie opnieuw laten uitgeven door terug te gaan naar de Orb, zonder dat ze een wachtwoord of vergelijkbare informatie hoeven te onthouden.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Worldcoin kopen

Hoe kun je Worldcoin kopen?

Wil je eenvoudig en snel (CRYPTO) kopen, dat is mooi! Wij hebben een eenvoudig te volgen stappenplan voor jou uitgewerkt zodat je binnen een paar minuten (CRYPTO) coins kopen kunt. Als je via onderstaande button aanmeld krijg je de eerste €1000,- gratis handelen bij Bitvavo van ons!

  • Aanmelden: Ga naar de Bitvavo website via onderstaande button en klik op ‘Registreren ->’ om een nieuw account aan te maken. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en bevestig je account via de e-mail die je ontvangt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

  • Verifieer je identiteit: Vanwege regelgeving is het belangrijk om je identiteit te verifiëren. Upload een kopie van je identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en vul de benodigde gegevens in. Het verificatieproces kan enige tijd duren, afhankelijk van de drukte.
  • Activeer 2FA (tweefactorauthenticatie): Voor extra beveiliging is het aan te raden om 2FA in te schakelen. Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Beveiliging’ om 2FA te activeren. Gebruik een authenticator-app zoals Google Authenticator of Authy om de QR-code te scannen en de verificatiecode in te voeren.
  • Geld storten: Om CRYPTO te kopen, heb je eerst geld nodig op je Bitvavo-account. Ga naar ‘Euro’s storten’ en kies een betaalmethode, zoals iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving. Volg de instructies om het geld over te maken.
  • Crypto kopen: Zodra het geld op je account staat, ga je naar de marktpagina van de crypto die je wilt kopen (bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum). Voer het bedrag in euro’s in dat je wilt besteden of het aantal cryptovaluta dat je wilt kopen. Klik vervolgens op ‘Kopen’ om de transactie te voltooien.
  • Beveilig je crypto: Hoewel Bitvavo veilig is, wordt het aangeraden om je cryptovaluta op te slaan in een hardware wallet (zoals Ledger Nano X of Trezor One) voor extra beveiliging. Ga naar ‘Opnemen’ bij de betreffende crypto, voer het adres van je hardware wallet in en bevestig de transactie.
  • Houd je investering in de gaten: Log regelmatig in op je Bitvavo-account om de waarde van je investering te volgen en eventueel te verkopen of meer crypto te kopen.

Plaats een reactie