Tip: Ledger Nano X kopen is een must!

De laatste tijd zijn er natuurlijk veel mensen die ervoor kiezen om hun geld te investeren in projecten als Bitcoin. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen zijn geld op de juiste manier veilig stelt. Wil je ervoor zorgen dat jouw munten niet zomaar gehackt kunnen worden dan is het van groot belang dat je gebruik maakt van een wallet voor de opslag van je munten.

Een van de meest bekende soorten wallets die je op dit moment maar kunt vinden is nog altijd de Ledger Nano X. Deze wallet wordt jaarlijks door duizenden mensen aangeschaft. Omdat niet iedereen bekend is met de Ledger Nano X heb ik besloten om de belangrijkste info op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen weet je waarom een Ledger Nano X kopen zo gek nog niet is.


Nano x kopen

wat is ledger nano x en waarom zou je de nano x kopen

Wat is de Ledger Nano X hardware wallet

Zoals je wellicht wel weet is een hardware wallet bedoeld om je munten veilig offline op te slaan. Dit is dan ook niet anders bij de bekende Ledger Nano X hardware wallet. De hardware wallet Ledger Nano X is de nieuwste hardware wallet van Ledger die je op dit moment kunt vinden. Deze wallet werd officieel aangekondigd in het begin van 2019. Ledger Nano X zorgt voor de veilige opslag van de private sleutels die je toegang geven tot de crypto assets.

In vergelijking met het vorige model Nano S heeft deze nu Bluetooth en een ingebouwde batterij voor mobiel gebruik via de smartphone. Daarnaast is er meer ruimte voor apps, dit maakt het mogelijk om de Ledger Nano X hardware wallet nog prettiger in gebruik te nemen. Ook heeft hij een volledig nieuwe interface. Deze verbeterde interface geeft je meer inzicht in je persoonlijke gegevens op de wallet.

https://www.youtube.com/watch?v=aFQ1Z_Omz9U&t=23s

De Ledger Nano X wordt geleverd in een kleine doos waarin alles zit wat je nodig hebt. Je krijgt bij de aankoop natuurlijk de Ledger Nano X hardware wallet, maar ook een sleutelhanger en USB C-kabel voor het opladen. Deze kabel kan ook gebruikt worden om hem te koppelen aan je computer, dit kan van belang zijn voor het installeren. Er is ook een meertalige handleiding, drie zogenaamde recovery sheets voor de back-up van de hardware wallet en stickers.

Ledger Nano X vs. Ledger Nano S

Ik heb al even kort laten zien wat een verschil is tussen de Ledger Nano X en de Ledger Nano S. Echter is de Bluetooth functie niet het enige. Net als bij de Ledger Nano S kan de hardware wallet makkelijk open worden gemaakt door de cover te draaien. Daaronder gaat de technologie schuil in een plastic behuizing. Je kunt de behuizing nu alleen ook weghalen als je dit prettig vindt tijdens het gebruik van je nieuwe hardware wallet.

Wat direct opvalt is dat de Ledger Nano X iets groter en zwaarder is dan de Ledger Nano S. Dit is te danken aan de interne 100mAh batterij. Deze is nieuw geïnstalleerd voor mobiel gebruik via Bluetooth. Daar komt bij dat ook het OLED scherm een beetje groter is. Het voordeel hiervan is dat je dankzij de Ledger Nano X hardware wallet net even wat makkelijker in staat bent om alles te zien. 


nano x Vs. nano s

De knoppen zijn verplaatst van de bovenkant naar de voorkant. Je vindt bij de Ledger Nano X een zwarte knop aan de linkerkant en een zilveren knop aan de rechterkant. Aan de rechterkant is er ook een oogje voor de sleutelhangerriem en aan de linkerkant een USB-C poort. Hoewel de verschillen niet werelds zijn, is het wel iets om bij stil te staan bij het maken van je aankoop.

Het installeren van de Ledger Nano X hardware wallet

Wil je de Ledger Nano X gebruiken dan zal je deze even moeten installeren. Het is van belang om alle stappen goed te volgen. Dit zijn er jammer genoeg nogal wat. Het is mogelijk om de Ledger Nano X te gebruiken in combinatie iOS, MacOS, Android, Windows en zelfs Linux. Het werkt ook met desktop wallets. Ledger heeft zelfs nieuwe app Ledger Live. Deze app maakt het installeren eenvoudig.

Zorg er op de eerste plaats voor dat je de app alleen downloadt via de link op de Ledger Live-pagina op de site van Ledger. Logisch, dit is namelijk de enige manier waarop je zeker de juiste versie hebt. Eenmaal geopend, selecteer je in de app het apparaat dat je aan het instellen bent. Als je toestel nieuw is, selecteer dan “Initialize as a new device”. In deze stap stel je een pincode in op uw toestel. Kies uiteraard voor een veilig wachtwoord als je toch bezig bent met de installatie.

Je hoeft de app eigenlijk nog nergens voor te gebruiken, de app laat je alleen zien welke stappen je moet volgen. Volg de stappen en vul even alles in. Schrijf de 24 woorden op die je op het scherm van je Ledger Nano X ziet. Zorg er tijdens het koppelen voor dat je bluetooth aan staat op je telefoon. Ben je gekoppeld dan kan je in de app de instellingen kiezen voor jouw Ledger Nano X hardware wallet.

ledger nano x 24 woorden

Conclusie – zeker de Ledger Nano X kopen

Mocht je zelf willen beleggen in cryptovaluta dan is het echt van belang om te kiezen voor een goede wallet. Kies je voor de Ledger Nano X hardware wallet dan weet je zeker dat je een prima keuze hebt gemaakt. Door de Ledger Nano X te kopen zal je in staat zijn om jouw munten altijd weer op de meest veilig mogelijke manier te bewaren, wel zo prettig.


Nano x kopen

Nog veel meer te weten komen over onder andere de Ledger Nano S of andere wallets? Blijf dan zeker even hangen op deze site, hier heb ik namelijk nog veel meer artikelen geplaats. Dankzij deze site zal ook jij in staat zijn om je zo goed mogelijk in te lezen als het aankomt op het beleggen in cryptovaluta!

Deze hardware wallets zijn ook interessant

Bitbox

Veiligste keuze!
€ 109

  • >1000 cryptomunten
  • Back-up mogelijkheden
  • OLED display

Meer info

Ledger Nano S

Beste keuze voor beginners!
€ 59

  • >1500 cryptocurrencies
  • Super veilig
  • Beste beveiliging

Meer info
Populair

Trezor T

Hardware wallet voor de PRO!
€ 195

Meer info

Plaats een reactie