AION Coin – Wat is AION Crypto?

Wat is AION coin?

De blockchain-technologie heeft de laatste jaren enorme stappen vooruitgezet. Er zijn honderden blockchains gelanceerd en dat aantal blijft continu stijgen. De blokketens hebben de nodige potentie, maar er moet nog wel het één en ander gaan veranderen. Het heeft allemaal te maken met communicatie, aangezien de potentie zou groeien als de ketens met elkaar zouden kunnen communiceren. En laat dat nu net het ideaal van AION coin zijn. Het project heeft als ultiem doel om de ketens met elkaar te verbinden en dat zorgt voor ongekend veel potentie. Hieronder vertellen wij meer over de AION crypto.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is AION crypto?

De blockchain-technologie zou in de toekomst nog een veel grotere rol in de financiële wereld kunnen gaan spelen. De meeste blockchains staan echter nog losgekoppeld en denken eigenhandig de wereld te kunnen gaan veranderen. Daarnaast hechten de cryptoliefhebbers een grote waarde aan anonimiteit en privacy, wat overigens wel begrijpelijk is. 

Hoe werkt AION coin?

Het ideaal van AION coin is om de blockchain-technologie een boost te geven en met elkaar te verbinden. Dat zou voor ongekend veel mogelijkheden zorgen en de wereld van de cryptocurrency voor eens en altijd veranderen. Echter dient er wel goed gekeken te worden naar de veiligheid en de privacy.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Het is wellicht handig om eerst even uit te leggen dat de blockchain uit een bepaalde generatie komt. De technologie bestaat namelijk al een tijdje en heeft al de nodige verbeteringen en aanpassingen ondergaan. De eerste generatie was uitsluitend gericht op het creëren van cryptovaluta, zoals natuurlijk de oudste cryptomunt Bitcoin. Het is overigens nog altijd de meest waardevolle en populairste cryptomunt in omloop. 

Daarna volgde de tweede generatie, waarin de blockchain-technologie zijn pijlen besloot te richten op het ontwikkelen van een netwerk. De liefhebbers konden vanaf dat moment applicaties maken op de technologie. Het was ook het begin van de inmiddels zeer waardevolle Ethereum. Een minpunt van de tweede generatie is dat de verschillende blockchain-technologieën nog los van elkaar staan.

AION crypto derde generatie blockchain

Derde generatie blockchain

De derde generatie is dan ook weer een stuk interessanter en kan nog meer mogelijkheden bieden. Deze generatie staat in het teken van verbondenheid en dat is een goed teken. De AION crypto is daar een geweldig voorbeeld van. Het is bijvoorbeeld mogelijk om informatie en waardes eenvoudig te transporteren binnen de blockchain-technologieën. Let op, het gaat uitsluitend om de blockchain-technologieën die zijn aangesloten op het netwerk van AION cryptocurrency.

Daarnaast kan het netwerk van het project ook voor een hogere transactiesnelheid zorgen en een stuk meer data beheren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om applicaties te maken en te gebruiken om meer dan één blockchain. Dat is allemaal te danken aan het indrukwekkende ‘Virtual Machine’ project van AION coin. Het is ook een mogelijkheid om een publieke blockchain en/of een private blockchain te creëren die eveneens zou kunnen samenwerken met meerdere andere blockchain-technologieën. Er is dan ook wel één ding duidelijk, de AION cryptomunt heeft de potentie om alles te veranderen en de cryptowereld te veroveren.

AION coin toekomst

Toekomst van AION crypto

De blockchain-technologie is iets om zeer goed in de gaten te houden. Dat geldt ook zeker voor de grote internationale bedrijven. Deze multinationals hebben dan ook al grote investeringen gedaan in de blockchain-ontwikkeling. Enkele voorbeelden van bedrijven die met interesse naar de technologie kijken zijn IBM en zelfs Disney. Honderden bedrijven volgen de ontwikkelingen op de voet en investeren waar dat nodig is.

Er is vanzelfsprekend ook voldoende interesse in het project van AION. Echter loopt het project nog tegen de nodige problemen aan. Er moet dan vooral gedacht worden aan de privacy en de schaalbaarheid. Gelukkig is het team van AION coin dagelijks bezig met de ontwikkeling en het verbeteren van het project. AION crypto is één van de eerste projecten dat zich op dit onderdeel van de blockchain-technologie heeft gestort en kan een geweldige en zonnige toekomst tegemoet gaan. Wat de AION crypto koers in de toekomst gaat doen is uiteraard moeilijk te voorspellen. 

AION team

Teamleden van AION coin

Het team van AION coin beschikt over grote namen binnen de cryptowereld en jarenlange ervaring. Allereerst gaan wij het hebben over de CEO van AION, dat is namelijk niemand minder dan Matthew Spoke. De naam zou wel een belletje kunnen laten rinkelen, want het is eveneens één van de leden van Enterprise Ethereum Alliance. Hij is overigens ook de CEO van het project NUCO, dat eveneens veel potentie heeft. Spoke is een specialist op het gebied van de blockchain-technologie en was eerder op dat gebied al werkzaam bij Deloitte.

De CTO is Jinius Tu heeft eveneens een achtergrond bij Deloitte, maar was ook werkzaam als developer bij meerdere wereldberoemde cryptocurrency exchanges. Tu moet richten op de ontwikkeling van AION en speelt een belangrijke rol binnen het project. De COO is Kesem Frank, hij zal zich bezighouden met de strategie van AION coin. Net zoals de twee eerdergenoemde sleutelfiguren was Frank ook een langdurige periode werkzaam bij Deloitte. Hij was daar actief als blockchain specialist, een belangrijke functie.

Partners van AION crypto

AION samenwerkingen

AION wist al 19 verschillende partners te strikken voor het hoopgevende crypto-project. Het gaat om de volgende bedrijven:

 • Metaverse
 • Wanchain
 • ICON
 • SONM
 • Jaxx
 • Bancor
 • MOOG
 • Science Blockchain
 • Futurisme
 • YouBi
 • Deloitte
 • Torys
 • BlockChange
 • Cooley
 • Transform Group
 • Ripple Ventures
 • Goldenwise
 • Blockchain
 • Opportunity Fund
 • BITT
AION crypto

Hoe kun je AION coin kopen?

De AION Coin is een ERC-20 token, oftewel een munt dat is gebaseerd op de blockchain-technologie van Ethereum. Dat heeft verschillende voordelen, zo kan jij de cryptomunt opslaan op een bekende hardware wallet. Zo’n soort wallet is gewoon verkrijgbaar in de winkel of bij de bekendere webshops. 

Het is ook mogelijk om een zogeheten ‘MyEtherWallet’ te gebruiken voor het veilig opslaan van de AION Coin. Het Ethereum netwerk is aangesloten op de blockchain-technologie van AION, waardoor de munt eenvoudig en snel kan worden geconverteerd naar een AION-1 token.

🔒 Veilig bij Bitvavo

De prijs van de AION Coin staat begin december 2021 op een bedrag van 0,14 euro per stuk. In januari 2019 kon de munt nog worden gekocht voor bijna 9,50 euro per stuk. De AION is in de afgelopen jaren weggezakt, maar desondanks heeft het project nog ongekend veel potentie. Er zijn bijna 500 miljoen AION Coins in omloop.

Plaats een reactie