ALGO coin – Wat is Algorand en wat kun je met ALGO crypto?

Algorand, over de ALGO coin wordt veel geschreven! Vaak komt deze coin positief in het nieuws. Wil je graag je portfolio uitbreiden met veelbelovende currencies, dan zou Algorand naar onze mening een eerlijke kans verdienen. Dit is uiteraard geen advies, doe altijd zelf uitgebreid onderzoek naar cryptomunten. Op vragen zoals “gaat Algorand groot worden?” of “wat kan je met ALGO crypto?” gaan we op deze pagina uitgebreid in. Misschien heb je zelf nog vragen die we in dit artikel niet behandelen. Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op.

Wat is Algorand en hoe werkt de ALGO blockchain?

Wat is Algorand?

Algorand, wat is het? Dit is een decentraal, schaalbaar en veilig platform die in 2019 live ging en waarop slimme contracten kunnen draaien. Algo coin gebruikt het Pure PoS protocol voor het beveiligen van het netwerk. Dit is een variant van Proof of Stake. Ook kan het daarmee overeenstemming bereiken op het gebied van de productie van blokken. Wat opvalt aan Algorand (en waarmee het zich van bijvoorbeeld Ethereum onderscheid) is dat het geen beloningen uitkeert maar ook de fondsen van gebruikers en validators in gevaar brengt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Ethereum vs Algorand de verschillen

We noemden hierboven al even Ethereum in het verhaal. Want er zijn wel degelijk overeenkomsten tussen beide blockchain projecten. Het is evenals Ethereum een layer 1 blockchain. Op deze laag worden apps, DeFi-projecten en andere toepassingen gebouwd. Een groot probleem waar Ethereum echter tegenaan loopt is de schaalbaarheid. 

Dit wil zeggen dat de blockchain maar een beperkt aantal transacties aankan. Dat wordt in belangrijke mate veroorzaakt doordat Ethereum gebruik maakt van een nogal verouderde manier om tot consensussen te komen en blocks toe te voegen of transacties. Algorand scoort op dit punt veel beter. Want de blockchain heeft een innovatief systeem ontworpen waarmee schaalbaarheid, veiligheid en 100% decentralisatie gegarandeerd zijn.

Wat is Algorand?

Wat voor een nut heeft de ALGO coin?

Net zoals alle zichzelf respecterende blockchains heeft ook Algorand haar eigen munt: ALGO. Daarmee wordt het netwerk uiteindelijk aangedreven. De ALGO coin kan naarmate er meer gebruik van wordt gemaakt in waarde stijgen. Dat is voor beleggers in de munt natuurlijk mooi meegenomen. Verder kunnen ALGO bezitters aan diverse functionaliteiten deelnemen van het protocol. En tevens stemmen over en het indienen van voorstellen aangaande de blocks.

Enkele voordelen van ALGO crypto

  1. Goedkoop in gebruik
  2. Snelle transacties en lage transactiekosten
  3. Heeft geen hardforks
  4. Is gedecentraliseerd
Prijsverwachting ALGO crypto

Koersverwachting Algorand

Wat gaat de prijs van Algo coin in de toekomst doen? Dat is natuurlijk nooit te voorspellen. Hadden wij maar een glazen bol. Houd het nieuws rondom het project in de gaten en probeer het koersverloop van Algorand te doorgronden.

Algorand kopen

Algorand kopen is erg eenvoudig. Je moet alleen even de juiste broker daarvoor vinden. Want dat er verschillen zijn in aanbieders van cryptomunten, zoveel is wel duidelijk. Wij doen zelf graag zaken met een aantal cryptoplatforms en daarover vertellen we jou graag meer in onze koopgids. Via deze gids kan je vandaag nog de ALGO coin kopen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie