AMP coin – Wat is AMP crypto en wat kun je ermee?

Wat is AMP crypto en wat kan je zoal met de AMP coin? Als je niet zeker weet of je moet investeren in deze crypto, dan is het verstandig om snel verder te lezen. Want dit token heeft een aantal voordelen ten opzichte van directe concurrenten. AMP fungeert als een (digitaal) onderpand voor waardeoverdracht. De garanties zijn met dit token verifieerbaar. In feite fungeert dit platform als een verzekering. 

Elk soort overdracht van activa wordt hiermee gegarandeerd. Hieronder informeren we jou uitgebreid over de AMP coin. Naast dat we dieper ingaan op de werking van deze munt en waarvoor en door wie het gebruikt wordt, kom je er ook achter wat de koersverwachtingen zijn voor 2021, 2022 en 2023 volgens experts.

Wat is AMP cryptocurrency?

Wat is AMP crypto?

Wat is AMP crypto? Dit token is even geleden enorm in waarde gestegen en dit succes moet ergens vandaan komen. Vanzelfsprekend verdient dit token daarmee ook aandacht op onze website. Dus wat is het token precies? Het is een relatief nieuwe token die fungeert als een digitaal onderpand. Voor waardeoverdracht doet het token het volgende: Het kan verifieerbare en onmiddellijke garanties verlenen. AMP zelf is een platform dat dienst doet als verzekering. Met AMP worden zeg maar alle vormen van overdracht van activa gegarandeerd. Diverse bekende blockchains worden door AMP ondersteunt. Denk aan het blockchain-netwerk van Bitcoin, Ethereum, binnenkort ook Cardano en zelfs DOGE.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wanneer werd AMP coin opgericht?

Het token AMP wordt gemakshalve ook wel AMP coin genoemd, werd enkele jaren geleden opgericht maar ging in september 2020 live. Het is ontwikkeld door Consensys in samenwerking met Flexa. Pas tegen het begin van 2021 begon de koers te stijgen. Niet verwonderlijk op zich, want in januari 2021 vlogen alle altcoins de lucht in. Een all-time high werd bereikt van 0,083 dollar. Dit hield een stijging in van 1560%.

Waarvoor wordt deze coin gebruikt?

Wat is het doel van het token en waarvoor wordt deze coin gebruikt? Als je investeert in crypto, dan is het belangrijk om te weten waarin je exact investeert. Dat geldt dus ook voor de AMP coin. Het is een cryptocurrency / token dat is gekoppeld aan het Ethereum-netwerk. De ETH Blockchain dus. Het belangrijkste doel van de AMP munt is het zeker stellen van smart contracten d.m.v. een onderpand. 

De smart contact wordt aangeboden via Flexa. Het bedrijf dat we in het kopje hierboven al vermeldden. Indien een betaling via Flexa niet wordt uitbetaald of wanneer de verwerking daarvan niet binnen een bepaalde tijd kan worden verwerkt, dan kan via de AMP token alsnog de garantie van zekerstelling worden geliquideerd. Met andere woorden: Risico’s worden gedecentraliseerd voor gebruikers door middel van de mogelijkheden die smart contracts bieden. Niet minder dan dat en niet meer dan dat.

Voordelen van AMP coin

Wat zijn de voordelen van AMP?

Het opsommen van de voordelen van AMP is niet zo lastig. In feite is de beschrijving door ons van dit populaire token al voldoende om zelf achter de voordelen te komen. Het is een unieke coin omdat het een digitaal onderpand token biedt. Deze is verifieerbaar en van toepassing op vrijwel alle fysieke valuta en financiële producten in de wereld. De echte wereld welteverstaan. 

Mocht een betaling voor een bepaalde digitale activa van Flexa mislukken, dan wordt het risico gedekt voor de klant doordat AMP wordt geliquideerd. Daarmee worden alle kosten gedekt. Wat zijn de voordelen van AMP crypto voor jou als trader? Dat lijkt ons niet zo lastig: De waarde van deze munt kan in de toekomst stijgen waardoor je mooie winsten kunt behalen.

De nadelen van de AMP cryptomunt

Wat zijn de nadelen?

Wij zijn tot nu toe geen nadelen tegengekomen. AMP staat als platform stevig in haar schoenen en biedt écht een meerwaarde voor haar klanten. De toekomst ziet er zonnig uit voor deze coin. Belangrijk is het wel om altijd zelf uitgebreid onderzoek te doen naar cryptomunten. Oké, toch een nadeel die wij graag even willen benoemen:

AMP is een vrij nieuwe munt en een groot gedeelte van de voorraad munten is vanaf het begin opgeslokt door whales. Dit kan een groot nadeel zijn voor de toekomst. Mocht de coin sterk stijgen, dan is de kans heel groot dat vroege beleggers, de whales, hun munten dumpen op de markt. Dit kan zorgen voor een grote prijsdaling aangezien er meer munten beschikbaar komen wat de prijs drukt. 

Naar verluidt hebben grootaandeelhouders, de whales, maar liefst 80% van de munten in bezit. Dit is voor ons een reden om alleen in te kopen als de koers van AMP laag is. Dat geldt overigens voor vrijwel alle cryptomunten: Koop laag in en verkoop hoog.

Officiële website van AMP coin

Volg deze munt op de voet. Lees de roadmap en bekijk welke bedrijven AMP aan zich heeft weten te binden op de officiële website: https://amptoken.org/

Wat is de koersverwachting van AMP coin?

Wat is het beste moment om AMP coin te kopen of te verkopen? Dat is helemaal aan jou. Maar de koersen volgen kan helpen. De koers voor AMP coin ziet er op de langere termijn gunstig uit. De hele cryptomarkt is op dit moment volop in beweging. Dankzij Bitcoin zijn steeds meer mensen zich gaan verdiepen in cryptocurrency en dat komt uiteindelijk ook altcoins zoals AMP crypto ten goede. 

Belangrijk in het geval van AMP is ook dat de munt nu op Coinbase is genoteerd. Het token krijgt daarmee veel meer aandacht en meer mensen handelen in AMP. Al direct nadat het token werd genoteerd op deze grote beurs, steeg de waarde met maar liefst 50 procent en dat in amper een week tijd… Noteringen op grote beurzen geven altijd prijsstijgingen. Let op: Er volgt dan meestal ook een correctie. Het is echter interessanter om te kijken naar de langere termijn. Wat zal het token bijvoorbeeld waard zijn over 5 jaar?

AMP prijsverwachting

Verwachting AMP crypto langere termijn?

Er heeft na de plaatsing op Coinbase een flinke correctie plaatsgevonden, maar dat ligt weer een tijd achter ons. We gaan dus met jou vooruitkijken. Ziet de koers er voor AMP token er bullish uit? Jazeker. Experts zijn het er daar wel over eens. De business case, daar zijn de experts met name enthousiast over. Het netwerk van Flexa, de mede-ontwikkelaar van AMP coin, groeit enorm. Nog steeds. En smart contracts worden door grotere bedrijven en organisaties steeds meer omarmt. 

Laat nou net AMP zich richten op het gebruik van deze slimme contracten om risico’s mee af te dekken en verzekeringen te bieden aan haar gebruikers. Ruimte om te groeien is er nog steeds. Daarbij houden wij in het achterhoofd dat nog maar een piepklein deel van de markt gebruik maakt van slimme contracten.

AMP kopen

AMP vandaag nog kopen? Natuurlijk kan dat! Maar het is altijd verstandig om voordat je coins koopt goed uit te zoeken waar je dit het voordeligst kan doen. En natuurlijk wil je ook zeker weten dat het met de veiligheid bij een broker goed zit. Goed nieuws: Wij hebben al het voorwerk voor je gedaan en op alle belangrijke vragen omtrent de aanschaf van AMP hebben wij een antwoord. AMP kopen? Ga dan naar deze pagina.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie