ATOM coin – Wat is Cosmos en wat kun je met ATOM crypto?

Cosmos, ook wel bekend als ATOM coin, is een redelijk nieuw crypto project waarover wij jou graag wat meer vertellen. ATOM crypto, wat kun je hiermee? Wat is de ATOM coin? Omdat wij niet van half werk houden, hebben wij besloten om een hele pagina te wijden aan deze populaire cryptomunt. Zo kom je erachter wat de ATH (All Time High) was van deze coin, hoeveel de munt volgens kenners waard kan worden en waarin Cosmos ons inziens nog kan verbeteren. Deze munt kan je aanschaffen via de bekende beurzen. Daarover onderaan deze pagina meer info.


Cosmos kopen

Wat is Cosmos coin?

Wat is Cosmos crypto?

Wat is Cosmos? Het project staat ook wel bekend als ATOM en het zou een ecosysteem zijn van blockchains die onafhankelijk van elkaar werken. Het omschrijft zichzelf als internet 3.0: De volgende generatie internet. Het Cosmos-project wordt geleid door een organisatie zonder winstoogmerk namelijk Tendermint Inc. Deze particuliere organisatie maakt gebruik van financieringen voor de verdere ontwikkeling van de blockchain en deze zijn afkomstig van Interchain Foundation. Deze is gevestigd in Zwitserland.

Wat zijn Cosmos doelstellingen

Doelstelling van ATOM coin

Het doel van Cosmos coin expliciet is het samenbrengen van verschillende cryptocurrency. Het wil het internet van de blockchains worden. Waar veel zo niet alle blockchains als doel hebben om de beste en de grootste te worden, daar wil Cosmos blockchains laten samenwerken. Daarvoor is een blockchain nodig volgens het ontwikkelteam bestaande uit meerdere componenten. Het zijn uiteindelijk 3 verschillende componenten geworden die gezamenlijk het blockchain-netwerk vormen. 

Samengevat: Het protocol wil 3 problemen oplossen: schaalbaarheid, interoperabiliteit (communicatie tussen individuele blockchains) en bruikbaarheid. Het is in feite een alles-in-1 ecosysteem.

Hieronder bespreken we deze verschillende componenten.  

Tendermint core

Component 1: Tendermint Core

Dit is een blockchain die open-source is en het is ook een ontwikkelingsplatform. De functie op dit platform maakt het mogelijk een zogenoemde ‘decentralisatielaag’ aan te brengen in toepassingen. De Tendermint Core maakt het ook mogelijk om enorm veel transacties te kunnen verwerken per seconde (250.000).

Software developement kit

Component 2: Cosmos SDK

Dit component maakt het mogelijk om blockchain-applicaties te bouwen op Tendermint Core. Met deze ontwikkelingstool kunnen ontwikkelaars met behulp van een paar modules een veilige blockchain bouwen. 

IBC cosmos

Component 3: IBC

Voluit geschreven: Inter Blockchain Communication Protocol. Het is de derde en laatste component die het communiceren tussen de opzichzelfstaande, individueel werkende blockchains mogelijk maakt.

Wat kun je met ATOM coin

Wat kan je met Cosmos?

Nu je iets meer weet over de techniek achter Cosmos en de ATOM coin, ben je er automatisch van op de hoogte wat dit project redelijk uniek maakt ten opzichte van andere blockchain projecten met de nadruk op “redelijk”. Want er zijn wel concurrenten die Cosmos Blockchain naar de kroon proberen te steken waarvan Cardano de belangrijkste uitdager is. Daarover later meer. Maar wat kan je met Cosmos? Met deze blockchain moeten programmeurs snel en eenvoudig applicaties kunnen lanceren. Daarvoor heeft Cosmos een pakket ontwikkelt met software die als erg compleet wordt gezien.

Grootste concurrenten van ATOM coin

We gaven al een klein voorzetje waar we nu iets dieper op ingaan: De grootste bedreiging voor het Cosmos platform komt niet van binnenuit maar van buitenaf. Het project zelf zit uitstekend in elkaar maar de concurrentie zit ook bepaald niet stil! Zo zijn er verschillende projecten die ook blockchains met elkaar proberen te verbinden dan wel te optimaliseren. Daarvan is Cardano toch echt wel de grootste speler. Op de Cardano blockchain kunnen namelijk verschillende layers toegevoegd worden. Zo bevat de blockchain al een layer die samenwerkingen moet verbeteren. ICON is een andere crypto die concurreert met Cosmos. En een nog vrij klein en onbekend project is Klaytn waar veel van verwacht wordt.

Wat zijn de nadelen van Cosmos?

Ieder voordeel heeft ook nadelen. Geen enkele cryptomunt of blockchain kan perfect zijn. Dat geldt ook voor Cosmos. Ook al is het project redelijk uniek en zijn de verwachtingen rondom het platform hooggespannen, er zijn ook nadelen. Zo promoot ATOM crypto het pakket voor ontwikkelaars wel als “laagdrempelig”, maar voor de gewone leek en investeerderin ATOM coins is het project maar lastig te doorgronden en te begrijpen. Een ander nadeel is dat concurrenten zoals Cardano al veel verder zijn. Cardano bijvoorbeeld weet al diverse organisaties en ontwikkelaars aan zich te binden. Daar kan Cosmos alleen nog maar van dromen…

Wat zijn de voordelen van Cosmos coin?

Toch heeft het platform naar onze mening wel potentie en er zijn voordelen die we niet zien terugkomen bij de concurrentie. Zo is de code 100% open-source. Iedereen kan er aan meewerken. Dit houdt ook in dat het project een grote community achter zich heeft staan. Als node kan je bovendien veel geld verdienen. Nodes valideren transacties binnen het netwerk en ontvangen daarvoor maar liefst 98% van de vergoedingen! Uiteraard zijn er meer voordelen, maar dit zijn toch wel echt de voordelen waarmee Cosmos coin zich onderscheid van haar uitdagers.

COSMOS ATOM

Het ATOM-token:

Waar wordt het ATOM-token voor gebruikt? Wil je graag een graantje meepikken van een toekomstig succes, dan kun je als belegger ATOM-tokens aanschaffen. Ook wel bekend als ATOM coins. Met het ATOM-token genereert Cosmos zijn eigen energie dat nodig is om het netwerk draaiende te houden.

ATOM team

ATOM team

Het gehele project wordt ondersteunt door vele ontwikkelaars en leiders. Maar liefst 45 in totaal. Belangrijke leden, oprichters en leiders zijn o.a. Jae Kwon (hij is medeoprichter van Tendermint), Peng Zhong (huidige directeur) en Ethan Buchman (vicevoorzitter van Interchain Foundation).

Prijsverwachting voor Cosmos crypto

Wat is de koersverwachting van ATOM crypto?

Iedereen wil natuurlijk weten wat een cryptomunt in de toekomst gaat doen. Gaat de koers omhoog? Of blijft de ATOM crypto koers op het huidige niveau of zal hij zelfs flink gaan dalen… Tja, wisten wij het maar! Over het algemeen stijgen altcoins met de Bitcoin mee. Let daarom goed op Bitcoin en als de koersverwachting van Bitcoin positief is, dan zal ATOM vermoedelijk ook gaan meestijgen. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

Cosmos kopen

Winst maken met Cosmos, daarvoor moet je natuurlijk beschikken over een beetje geduld. Want dat deze munt in de toekomst meer waard gaat worden is bijna een zekerheid. Maar dan moet je ze wel eerst in je bezit zien te krijgen. Hoe en waar kan je Cosmos kopen? Dat leggen we jou graag uit op deze pagina.


Cosmos kopen

Plaats een reactie