BNB Coin – Alles over de Binance crypto!

BNB coin is een cryptocurrency die in 2021 veel investeerders naar zich toe heeft getrokken. Het is dan ook een veelbelovende munt waar we in de toekomst veel van mogen verwachten en waarover wij nog vaak zullen schrijven. Wil je graag investeren in crypto? Dan is Binance Coin absoluut het overwegen waard. Waarom je in dit project zou moeten investeren en wat je ermee kan, dat zullen we op deze pagina uitgebreid toelichten. Overigens haalt men Binance (de exchange) en de BNB coin (token) nog wel eens door elkaar. Het verschil gaan we uiteraard aan jou uitleggen.

Wat is Binance?

De Binance Coin, wat is het? Het is een cryptocurrency exchange die is uitgegroeid tot een van de bekendste en grootste exchanges. Je kunt via dit platform handelen in crypto. Men kan 1 cryptomunt omwisselen voor een andere cryptocurrency. Via het handelsplatform van BNB coin is het mogelijk om in vrijwel iedere coin te handelen. De BNB coin is de eigen digitale cryptomunt van Binance. Deze digitale munt kan je ook aanschaffen op de Binance cryptocurrency exchange. Daarover in de volgende alinea meer uitleg.

🔒 Veilig bij Binance


Wat is Binance?

De exchange van Binance heeft gelijkenissen met andere bekende exchanges zoals Bitvavo en Coinbase. Toch zijn er wel degelijk verschillen en dit maakt Binance zo interessant. Nu moet je weten dat exchanges vaak tegen hetzelfde probleem aanlopen en dat is het bijhouden van de transacties op de netwerken. Doordat cryptomunten steeds bekender en populairder worden, neemt het handelsvolume toe. 

Transacties kunnen op piekmomenten niet meer snel verwerkt worden. Binance werkt in dat opzicht heel anders dan de oudere, bestaande cryptocurrency exchanges. Zo maakt het bedrijf gebruik van nieuwe technieken om de kopende en verkopende partijen en diens vraagprijzen met elkaar te koppelen (matching engine). De exchange maakt hier een kleine winst op en de kopers en verkopers ontvangen precies datgene wat ze willen.

Wat zijn de voordelen van Binance?

Transacties op de blockchain van Binance worden erg snel verwerkt terwijl de transactiekosten ook nog eens laag zijn. Dit kan handelaren over de streep trekken om toch BNB coins aan te schaffen. Met de tokens kan je allerlei kosten betalen op de Binance exchange zelf. Zo kan je met BNB tokens andere munten aanschaffen. Het platform probeert nieuwe gebruikers aan zich te binden door in het eerste jaar maar liefst 50% korting te geven over de transactiekosten indien je aankopen doet met de Binance coin.

Binance coin

Wat is de BNB coin?

Sommige mensen halen Binance Coin en de BNB Coin nog wel eens door elkaar. Nu je weet dat Binance een cryptocurrency exchange is, is dat in elk geval duidelijk. De BNB coin is echter een token van Binance. In deze tokens kunnen handelaars investeren en ze worden verkocht en gebruikt op het platform zelf. De BNB coins zijn dus digitale valuta en deze kunnen in waarde stijgen maar ook zakken. Aangezien koersen van digitale valuta zeer volatiel (kunnen) zijn, is het belangrijk dat je weet waarin je investeert en betrokken blijft bij crypto projecten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

🔒 Veilig bij Binance

Hoe is BNB crypto ontstaan?

De BNB coin of Binance coin is het token van de cryptocurrency handelsbeurs Binance. De beurs werd in 2017 opgericht en is op dit moment de bekendste en meest gebruikte beurs. Vroege investeerders kregen de mogelijkheid om 2.700 BNB aan te schaffen voor 1 Ethereum en wel via de ‘initial coin offering’ van de beurs zelf. Pas in 2019 startte Binance met de bouw aan de Binance Chain, de blockchain van BNB coin. Vanaf dat moment werden ook de tokens verhuisd naar Binance Chain. Het geld voor de marketing en doorontwikkeling van het platform werd gehaald uit de Binance initial coin offering.

Waarvoor wordt de BNB token gebruikt?

Wat is het praktisch nut van het BNB crypto token? Waarvoor wordt het gebruikt? De coin is niet zomaar toegevoegd aan het platform. Sterker nog, het heeft veel praktisch nut en is onmisbaar voor handelaren. Elke exchange rekent natuurlijk handelskosten. Binance ook. Met de Binance coin kun je transactiekosten betalen en deze houd je daarmee erg laag. Zou je in plaats van de betaling met het BNB token betalen met valuta zoals Euro of Dollar, dan zou je als actieve trader veel meer kosten maken. Binance gebruikt de tokens automatisch voor transacties indien je BNB activeert in jouw account.

Waar dient de BNB crypto voor?

Techniek achter de munt

Als handelaar en betrokken investeerder ben je wellicht ook geïnteresseerd in de technieken achter de Binance munt. Deze altcoin maakt (op dit moment nog) gebruik van het Ethereum netwerk. Het draait op de blockchain van Ethereum. De basis van de munt is de z.g. ERC-20 standaard. Dit wordt o.m. voor smart contracts gebruikt en de tokens worden geïmplementeerd op de blockchain.

Whitepaper: Welke ontwikkelingen zijn op komst?

Heeft Binance een whitepaper? Zo ja, welke ontwikkelingen komen eraan? Als je investeert in BNB coins dan wil je natuurlijk wel weten wat de koers mogelijk gaat doen in de toekomst. Is er positief nieuws rondom een cryptomunt, dan komt dit vrijwel altijd de waarde ten goede. Via https://whitepaper.io/document/10/binance-whitepaper kan je achterhalen welke ontwikkelingen op komst zijn.

Wat zijn de nadelen van BNB coin?

Een iets lastiger aspect is het benoemen van de nadelen van de BNB coin. Want ja, die zijn er echt. Kopers van de munt krijgen namelijk in de eerste jaren korting indien ze de munt gebruiken om de kosten mee te betalen. Na 5 jaar verdwijnt de korting volledig. Nu komen er continu nieuwe gebruikers bij, maar het is de vraag of de Binance coin voor handelaren na 5 jaar nog wel zo interessant is om te gebruiken, aangezien de korting dan wegvalt. Voor jou kan dat tegen die tijd ook een reden zijn om BNB af te stoten.

Koersverwachting BNB coin / Binance cryptomunt

De koersverwachting van de BNB coin ziet er erg goed uit. De toekomst is rooskleurig. Dit kan natuurlijk veranderen zodra de coin negatief in het nieuws komt of wanneer bepaalde doelen niet worden bereikt. Ook heeft Binance te maken met concurrentie, al moet gezegd worden dat geen enkele exchange momenteel het probleem van vertraagde transacties goed kan tackelen. 

Dat is in het voordeel van Binance coin en we verwachten dan ook dat de exchange en dus ook automatisch het token in de toekomst alleen maar verder in waarde zal stijgen. Dit heeft ook te maken met de use case van de digitale Binance coin. Bovendien wordt het Binance ecosysteem steeds meer gebruikt en ook dat komt de waarde van de BNB coin ten goede.

BNB coin koersverwachting

Binance crypto kopen of…?

Wil je handelen in cryptovaluta en ben je op zoek naar een betrouwbare exchange, dan heb je meerdere goede opties. Naast Binance staan ook Bitvavo, Capital.com en Libertex hoog aangeschreven. Van deze beurzen is echter Binance de goedkoopste exchange en je kunt hier zowel kleine als grote munten aanschaffen. Binance heeft echter ook een eigen munt, de BNB coin.

🔒 Veilig bij Binance

Binance coin kopen

De Binance coin kopen kan op verschillende manieren en via verschillende brokers. Op deze pagina lees je meer over het aanschaffen van BNB coins. Deze cryptomunt is verhandelbaar op diverse grote crypto beurzen. Logisch zou echter zijn om de munt rechtstreeks aan te kopen via het platform van Binance zelf. Het grote voordeel daarvan is dat je in het eerste jaar 50% korting ontvangt over de transactiekosten die je maakt als je met BNB coins andere crypto’s aanschaft.

Plaats een reactie