Wat is BSV Coin? (Bitcoin Satoshi Vision)

Bitcoin is een naam, die niet alleen bekend is in de wereld van de cryptocurrency. Sinds het ontstaan in 2009 heeft Bitcoin een enorme naamsbekendheid verworven. In augustus 2017 vond er echter een hard fork plaats binnen Bitcoin na het schaaldebat. Dit leidde tot het ontstaan van de afsplitsing Bitcoin Cash. Een jaar later vond er echter wederom een afsplitsing plaats bij Bitcoin Cash, wat leidde tot de oprichting van Bitcoin SV. BSV beloofde weer een verbetering te zijn van zijn voorgangers, maar wat is het precies? Op deze vraag en meer zal dit artikel proberen een antwoord te vinden.

Wat is Bitcoin SV?

BSV

BSV staat voor Bitcoin Satoshi Vision en het is de nieuwste variant van cryptocurrency Bitcoin. Het cryptogeld ontstond in 2018 na een nieuwe hard fork van de eerdere afsplitsing Bitcoin Cash. Sinds 2018 gaat Bitcoin Satoshi Vision verder met een eigen Blockchain, waarbij men terug wil keren naar de oorspronkelijke visie op bitcoins van oprichter Satoshi Nakamoto.

Wat is Bitcoin SV

De doelen van Bitcoin Satoshi Vision

Ook Bitcoin SV tracht met de afsplitsing de oorspronkelijk snelle en goedkope transacties van bitcoins opnieuw te realiseren. BSV heeft dan ook twee duidelijke doelen, die je terug vindt op hun site:

🔒 Veilig bij Bitvavo

  • BSV kan ieder betalingsnetwerk vervangen door een verbeterde gebruikerservaring te bieden, een goede beveiliging en lage transactiekosten.
  • Bitcoin SV moet betrouwbaar worden voor bedrijven, want het biedt schaalvergroting aan en stabiliteit.
Doelen van BSV waarom bestaat het?

De reden dat Bitcoin SV zich afgesplitst heeft van Bitcoin Cash was opnieuw een discussie over schaalgrootte. Bitcoin Cash kon al een block grootte bereiken van 8 tot 32 MB, maar BSV tilt deze grootte naar een nieuw level met maar liefst 128 MB grootte. De bedenker van Satoshi Vision is de Australische Craig Wright, die eveneens al jaren roept Satoshi Nakamoto te zijn, de originele bedenker van Bitcoin.

Zijn er meerdere forks binnen Bitcoin SV?

In augustus 2019 wilde Bitcoin SV een nieuwe update doorvoeren, omdat er was gebleken dat de blockchain niet veilig genoeg was. Hierdoor draaide het netwerk niet zo goed als men zou willen. De zogenaamde Quasar update zou de block grootte verhogen tot 512 MB en men hoopte dat dit de problemen zou oplossen. Zodra de update voltooid was, daalde de hashrate echter meteen. Dit was niet het enige probleem. Er bestonden ook maar liefst drie onbedoelde forks op de Blockchain van Bitcoin Satoshi Vision. Mining pool CoinGeek heeft dit redelijk recht gebreid, maar er bestaan nog steeds drie forks.

Hoe werkt BVS?

Hoe werkt Bitcoin SV?

De werking van Bitcoin SV is hetzelfde als Bitcoin Cash en Bitcoin met als enige verschil dat er gebruik wordt gemaakt van een grotere block grootte. Waar Bitcoin een block grootte had van 1 MB en Bitcoin Cash van 32 MB, heeft BSV een blockgrootte van 128 MB en na de update zelfs van 210 MB. Met Bitcoin SV verzend en ontvang je waarde naar of van een andere persoon. Deze transacties worden vervolgens compleet vastgelegd op een Blockchain. 

De Blockchain fungeert als een online database, een digitaal grootboek, waar decentralisatie de kernwaarde is. Er komt namelijk geen derde partij, zoals een financiële instelling, meer om de hoek kijken. Hierdoor is er sprake van snelheid tijdens de transacties en zijn er lage tot geen transactiekosten. Alle transacties van Bitcoin Satoshi Vision, die ooit gedaan zijn, worden vastgelegd op de Blockchain. Miners en nodes houden het betaalnetwerk in stand en zorgen ervoor dat deze veilig blijft voor de gebruikers.

Nadelen van BSV

Nadelen van BSV

Een groot nadeel is dat Bitcoin Satoshi Vision nog niet stabiel is, zoals de update van 2019 ook liet zien. Er bestaan drie forks en mensen hebben nog weinig vertrouwen in de cryptocurrency. Het lijkt er namelijk op dat de ontwikkelaars weinig controle hebben over de Blockchain. Ook bij Bitcoin SV is er daarnaast sprake van een schaarste; de vraag neemt toe maar het aanbod verandert nauwelijks. Ook BSV heeft namelijk een maximum van 21 miljoen munten. Na de eerste Bitcoin halving van Bitcoin SV is echter de prijs niet gestegen, zoals men verwacht had. Deze is gedaald met tien procent.

Kun je BSV minen?

Net als Bitcoin kun je Bitcoin SV wel minen middels het algoritmeSHA256. Het minen van BSV gaat als volgt te werk:

  • Schaf geschikte apparatuur aan, zoals ASIC mining apparatuur. Bitcoin SV kan namelijk niet goed gemined worden met CPU of GPU cards.
  • Meld je aan bij een mining pool
  • Configureer je computer, zodat hij wordt herkend door de mining pool
  • Voeg een adres toe waarop je betaald wil worden
  • Begin met minen

Op welke hardware wallets kun je Bitcoin SV opslaan?

Voor het opslaan van Bitcoin SV en het veilig bewaren hiervan heb je een wallet nodig. Je hebt mobiele, software en hardware wallets. Onderstaande wallets accepteren Bitcoin SV:

Het is nog niet mogelijk je Bitcoin SV op te slaan op een hardware wallet, maar Ledger is hiermee bezig zodat je binnenkort op de Ledger Nano S en X binnenkort je Bitcoin SV tokens kunt opslaan. Als je veilig cryptomunten wil opslaan dan adviseer ik jou om een hardware wallet te kopen. Je kunt een hardware wallet kopen via Bol of bij de producenten zelf.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie