Bitcoin kopen met iDeal of Paypal

Als je geïnteresseerd bent in Bitcoins dan kom je al snel bij de vraag, hoe kun je Bitcoin kopen met Ideal? Een vraag die ik in mijn begin jaren uiteraard ook had. Helaas was het toen nog niet zo gemakkelijk om cryptocurrency met iDeal te kopen. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je bitcoins kopen kunt, waar je deze cryptomunt koopt en of dit veilig is. Lees verder als je meer wil weten. Klik op de button ‘Direct beginnen’ stap voor stap BTC te kopen.


Direct beginnen

Inhoudsopgave

Bitcoins kopen met Paypal

Dit moet je weten voordat je begint

Voordat je gaat starten met Bitcoin vind ik het belangrijk dat je weet dat dit risico’s met zich meebrengt. Cryptomunten zijn enorm volatiel dit betekend dat de waarde van 1 BTC in een paar uur enorm kan stijgen of dalen. Je kunt met het beleggen in cryptocurrency je inzet verliezen. Mijn advies zal altijd blijven, investeer alleen geld dat je kunt missen. Of dit nu in de Bitcoin of andere beleggingsinstrumenten is. Zo verlies je nooit geld waar je andere dingen mee zou moeten doen. Met dit advies minimaliseer je eventuele negatieve gevolgen van het bitcoin kopen. Graag duik ik nu de diepte met je in en beantwoord ik je vraag: Hoe kun je Bitcoin kopen met ideal? 

Bitcoin kopen op een crypto exchange

In veel gevallen koop je Bitcoin op een cryptocurrency exchange. Tenminse, ik ben groot voorstander om crypto te kopen op een exchange. In de toekomst heb je namelijk veel meer mogelijkheden bij een bitcoin exchange i.p.v. een crypto broker. Bij een exchange kun je namelijk met cryptomunten handelen en bij een broker niet. 

Heb jij je al aangemeld bij een exchange? 

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je simpel bitcoin kopen kunt. Dit doe ik aan de hand van een aantal stappen op mijn vaste exchange. Namelijk Bitvavo. Ik adviseer je om een account aan te maken bij deze Nederlandse bitcoin exchange (klik op onderstaande button). Uiteraard kun je ook kiezen voor Litebit of BTCdirect echter zijn deze exchanges duurder dan eerder genoemde.


Aanmelden bij Bitvavo

Bitcoin exchanges vergelijken

Nr. 1 Bitvavo

De nummer 1 van Nederland, Bitvavo! Deze crypto exchange is het goedkoopst en toekomst bestendig voor de beginnende en ervaren crypto investeerder!
Meer info
Goedkoopste

Nr. 2 Litebit

Onze nummer 2 is Litebit. Deze crypto exchange is prima voor de beginnende cryptocurrency belegger, als je meer wil ben je bij Litebit niet aan het juiste adres. Tevens vinden wij deze exchange met 2% transactiekosten te duur.
Meer info

Nr. 3 BTC Direct

Onze nummer 3 is BTC Direct, deze crypto exchange verschilt weinig met onze nummer 2. Te duur, en als je meer features wil ben je bij BTC direct niet bij de juiste crypto exchange!
Meer info

 • Goedkoopste
  Nr. 1
 • Nr. 2
 • Nr. 3
Jo Goedkoopste
Nr. 1
Nr. 2Nr. 3
JoBitvavoLitebitBTC Direct
Transactiekosten< 0.25%2%2.5%
Digitale munten50+50+5
Maandelijks volume€915M30M
Betaalmethodes865
Voor beginners
Ervaren traders
Landen actief24106
DNB registratie
Actief vanaf201920162013
Meer infoMeer infoMeer info

Aanmelden bij cryptocurrency exchange

Bij Bitvavo kun je in een paar stappen heel gemakkelijk aanmelden. Voor dat je er erg in hebt kun je Bitcoin kopen met iDeal bij deze bitcoin exchange. Aanmelden gaat gemakkelijk via het aanmeld formulier. Het is belangrijk om je NAW gegevens heel zorgvuldig en correct in te vullen. Je moet namelijk je bankrekening verifiëren. Vul dus je naam zoals deze op je bankpas staat in en niet een fictief persoon. 

Vervolgens is het tegenwoordig een eis dat je kunt aantonen dat jij degene bent die je aangeeft. In 3 minuten kun je een foto van je ID-kaart of Paspoort uploaden. Ook is het belangrijk om een selfie met je persoonsbewijs te maken. 


Bitcoins kopen bij bitvavo

Bitcoin kopen met iDeal bij Bitvavo

Als het goed is heb je nu een account aangemaakt bij de goedkoopste exchange van Nederland. Dit was het moeilijkste! Graag leg ik je nu uit hoe je bitcoins kopen met iDeal kunt. We gaan er nu voor zorgen dat je geld op je account krijgt. Als je de volgende stappen volgt ben jij straks trotse eigenaar van Bitcoin en kun je de volgende keer zelf Bitcoin kopen met Ideal. 

Zorg dat je ingelogd en aangemeld bij Bitvavo op een desktop. (meld je hier aan!)


Aanmelden bij Bitvavo

 1. Klik op tegoed storten, dit is de groene knop in het dashboard. 
 2. Vul het bedrag in dat je wil storten. 
 3. Selecteer iDeal.
 4.  Je ziet nu een opsomming van je order.
 5. Kies je bank, (let op: deze moet op naam van je accountnaam staan)
 6. Klik op doorgaan.
 7. Je komt nu op de betaalpagina de geselecteerde bank.
 8. Rond de betaling af. 
 9. Vervolgens wordt je teruggestuurd naar het Bitvavo dashboard en staat je geld op je account!

tegoed storten bitvavo

Bitcoins kopen

Daar gaan we dan, het is zover je gaat Bitcoin kopen met het geld dat je zojuist in je Bitvavo account hebt gestort. Volg onderstaande stappen en je bent binnen enkele minuten in het bezig van BTC.

 1. Zorg dat je op de home van het dashboard bent.
 2. Zoek Bitcoin BTC op, scroll naar beneden en klik op Bitcoin.
 3. In het voorbeeld rechts zie je wat je zou moeten zien.
 4. Vul in hoeveel euro je wilt uitgeven, je ziet vanzelf hoeveel BTC dit exact is. (Let op dit moet meer dan €5,- zijn)
 5. Klik op de blauwe ‘Kopen’ knop. 
 6. Gefeliciteerd, je bent in het bezit van Bitcoin.
 7. In het dashboard, zie je terug hoeveel BTC je in bezit hebt 🙂

Bitcoin kopen uitleg

Plaats een reactie