CAKE coin – Wat is PancakeSwap en wat kun je deze crypto?

CAKE coin is een relatief nieuwe crypto die een aantal belangrijke voordelen biedt ten opzichte van soortgelijke projecten. Als we het hebben over CAKE coin en PancakeSwap, dan bedoelen we daar hetzelfde mee. Na het lezen van de informatie die we hier met jou delen kan je jezelf met recht een PancakeSwap kenner noemen. Want alle belangrijke CAKE coin informatie komt op deze plek aan de orde. Je bent in staat om de voordelen en nadelen van deze coin te benoemen en bent op de hoogte van concurrerende projecten. Jij weet straks waarvoor de munt wordt gebruikt en waar je het kan kopen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap, de token van dit project is de CAKE coin. Het token werkt op de Binance Smart Chain gebaseerde DEX. Wat is een DEX? Dit is z.g. ‘decentrale exchange’. Met PancakeSwap kunnen gebruikers heel eenvoudig tokens wisselen op de exchange van Pancake. Tot dusver is hier niets unieks aan. Toch is er kennelijk iets aan de hand met dit token. Want de waarde van PancakeSwap-tokens zijn in een paar maanden tijd enorm gestegen. 

Wat is CAKE coin?

PancakeSwap is het kleinere broertje van UniSwap. Als je dit platform begrijpt, dan zal je ook Pancake snel begrijpen. Want qua werking zouden beide tokens bijna identiek zijn aan elkaar. PancakeSwap is echter gebouwd op het netwerk van Binance en dus niet op het Ethereum-netwerk zoals UniSwap. Dit is ook direct het grootste verschil en het verklaart tevens de populariteit van het CAKE-token.

De techniek

Even wat uitleg over de techniek achter het token. Als dit jou verder niet interesseert, sla dit kopje dan gerust over. Maar hoe het token werkt, dat kan belangrijk zijn voor de toekomstige waarde van de CAKE-coin. PanceSwap gebruikt een z.g. Market Maker. Ook wel kortweg AMM genoemd. Dankzij dit geautomatiseerd model is het mogelijk voor jou als gebruiker om digitale assets via PancakeSwap te verhandelen. Dit heeft zowel voordelen als nadelen waarover we op dit moment niet uitweiden, maar belangrijk is wel om te weten dat er met dit Market Maker model géén orderboek is en je dus niet met anderen gematcht kan worden. Je verhandelt tokens in een liquiditeitspool.

Geld maken met PancakeSwap

Geld verdienen met PancakeSwap tokens

Naast dat de tokens natuurlijk ook in waarde kunnen stijgen en je daarmee mooie winsten kan behalen, kan je met PancakeSwap ook nog eens geld verdienen. Niet door tokens te staken maar je verdient CAKE-coins door deze in de liquiditeitspool voor anderen beschikbaar te maken. Als anderen de tokens gebruiken, ontvang je hiervoor een mooie beloning. Meer over de toepassingen van CAKE lees je verderop deze pagina.

CAKE coin team

Het team en ontstaan van CAKE coin

Het team en de bedenkers van PancakeSwap zijn anoniem. Het heeft er alle schijn van dat het token een uit de hand gelopen grap is, want alleen al de naam van dit project komt niet echt serieus over. Waarschijnlijk houden de bedenkers erg van pannenkoeken. PancakeSwap ging begin 2021 online met een waarde van 6 dollar per Cake-token. Niet veel later (een paar maanden later!) tikte het token een waarde aan van maar liefst ruim 20 dollar. 

Maar wat is het nut van de CAKE coin? Waarom zijn investeerders kennelijk massaal overgestapt van UniSwap naar PancakeSwap? Met deze gigantische koersstijging moeten we het project toch serieus nemen, zou je denken… Lees hieronder meer over de toepassingen van het token en wat de voordelen en nadelen hiervan zijn.

Hoe werkt PancakeSwap?

De toepassingen van CAKE

Wat kan je nu echt met CAKE? PancakeSwap is niets meer of minder dan een platform waarop je jouw cryptogeld uitleent aan partijen die daarmee voor jou kunnen gaan handelen. In feite laat je de belegging van jouw crypto over aan een ander. Je legt je tokens in een liquiditeitspool in. Omdat andere partijen met jouw crypto of geld winsten kunnen behalen, ontvang jij vanuit de pool een vergoeding. Ben je geen crypto-expert en is handelen niet echt aan jou besteed, maar wil je toch geld verdienen met crypto beleggingen? Dan is het platform PancakeSwap wellicht voor jou een goede optie! Uiteraard kan je met CAKE-coins ook geld verdienen als de waarde daarvan toeneemt.

cake coin lotterij

Lotterij

Naast dat de tokens meer geld waard kunnen worden en je daarmee dus mooie winsten kan behalen, kun je de tokens ook inzetten in de liquiditeitspool. Andere beleggers kunnen met jouw tokens gaan beleggen en daarmee verdien je een leuke commissie. Maar je kunt ook nog eens op een geheel andere wijze via PancakeSwap geld verdienen en wel door deel te nemen aan de PancakeSwap loterij! Besluit je namelijk om geld in te pool te investeren, dan ontvang je vervolgens een ’toegangsticket’ voor deze loterij. Eens in de zoveel uur worden er prijzen uit de PancakeSwap loterij verdeeld. Voorwaarde is uiteraard dat je wel geld in de liquiditeitspool uitgeeft.

Kun je cake coin staken?

CAKE-coins staken

Een andere mooie manier om toch nog aan je coins te verdienen zonder dat je deze inzet in de liquiditeitspool of meedoet aan de loterij, dat is door je coins te staken. In het dashboard van PancakeSwap wordt duidelijk uitgelegd hoe je de CAKE coin kan staken. Het voordeel van staken bij deze exchange is dat je op ieder gewenst moment daarmee kunt stoppen. Je hoeft de munten dus niet voor een langere tijd vast te zetten.

UniSwap of PancakeSwap wat zijn de verschillen?

PancakeSwap of UniSwap?

Investeren in PancakeSwap of UniSwap? Meer over de verschillen en waarom jij wel of niet in CAKE coins zou moeten investeren lees je in het kopje “Prijsverwachting”.

Wat zijn de voordelen van CAKE coin?

  • Laagdrempelig
  • Lage kosten doordat er geen bemiddelaars zijn
  • Kans op het winnen van mooie geldprijzen
  • Anderen beleggen met jouw crypto
  • Je kan passief geld verdienen door je coins te staken

Wat zijn de nadelen van CAKE crypto?

Veel nadelen hebben wij vooralsnog niet ontdekt. Wat een mogelijk nadeel kan zijn is dat de winst met PancakeSwap door de val van de dollar beïnvloedt zou kunnen worden. Op dit moment zijn de koersen jou echter gunstig gestemd. Het is extra aantrekkelijk als je werkt met CAKE/USD.

Prijs verwachting PancakeSwap crypto

Prijsverwachting: Wat gaat PancakeSwap doen?

Wat is de prijsverwachting van PancakeSwap? Wat gaat de koers doen binnen nu en een aantal maanden? Wat leveren CAKE coins op in 2022, 2023 en 2024? Hoeveel cryptomunten waard kunnen worden, dat is natuurlijk koffiedik kijken. Dat geldt ook zeker voor dit project. Volgens critici, die zijn er volop en dat is maar goed ook, zal de exponentiële stijging niet doorzetten en zal PancakeSwap nooit zo groot kunnen worden als zijn grotere broer UniSwap. Het token heeft dan vooral in 2021 een prachtige groei doorgemaakt en is zelfs UniSwap in handelsvolume voorbijgestreefd. Maar of deze trend doorzet, dat hangt allemaal af van:

  1. Het succes van Binance
  2. De Ethereum gasfees

Zoals je nu weet is CAKE een op Binance Smart Chain gebaseerde DEX. En het grotere broertje UniSwap token draait op het Ethereum-netwerk. Ethereum is de voorbije maanden behoorlijk aan het worstelen met enorm hoge gaskosten (gasfee). Daarom zijn veel traders massaal overgestapt naar minder kostbare alternatieven zoals de blockchain van Binance (BSC). Dit heeft uiteindelijk een positief effect op de prijs van het CAKE-token. Critici gaan er echter van uit dat de enorme populariteit van CAKE coins wel eens van korte duur kan zijn. Want Ethereum werkt hard aan oplossingen om de hoge gasfees terug te dringen. Als dit lukt dan zullen investeerders vermoedelijk weer snel terugkeren naar het Ethereum-netwerk.

Cake coin kopen

Hoe kun ne PancakeSwap kopen?

Veel mensen zoeken naar manieren om PancakeSwap te kopen. Dat kan inderdaad op 2 verschillende manieren. Bijvoorbeeld bij de exchange PancakeSwap zelf, of via Bitvavo. Want PancakeSwap is gemaakt op de Binance Smart Chain en daarom ook alleen, evenals de BNB (Binance Coin) verhandelaar via Binance of Bitvavo. Maak een account aan bij Bitvavo (of rechtstreeks bij PancakeSwap). Wat andere cryptocurrency kopen betreft:

🔒 Veilig bij Bitvavo

Belangrijk is het sowieso dat je zaken doet met een betrouwbare crypto-exchange. Want dat er minder goede aanbieders van crypto zijn, dat is gewoon een feit. In onze koopgids leggen we jou alles uit over het aanschaffen van coins en je kan door gebruik te maken van onze vergelijking cryptomunten aanschaffen tegen de laagste kosten.

Plaats een reactie