COTI Coin – Wat is COTI crypto en wat is de toekomst?

In de cryptowereld komen er dagelijks nieuwe projecten bij en ontstaan er steeds meer investeringsmogelijkheden. De meeste cryptomunten richten zichzelf op de financiële wereld. Je moet dan denken aan betaalverkeer of het verzekeren. Een bekende cryptovaluta binnen de Decentralized Finance (DeFi) is de zogeheten ‘COTI’. Deze cryptomunt wist al de nodige successen te boeken en is één van de interessantste cryptoprojecten van het moment. Hieronder vertellen wij meer over de COTI Coin.

Wat is COTI coin?

Wat is COTI?

De COTI biedt een platform aan dat zich focust op de financiële technologie. Het platform is met name geschikt voor ondernemingen. COTI richt zich op de toekomst van het betalingsverkeer en zou zomaar wel eens een zeer belangrijke rol kunnen gaan spelen. Het is binnen het platform mogelijk om eigenhandig een betaaloplossing te creëren, welke bijvoorbeeld ideaal kunnen zijn voor een webshop. Het blockchain protocol biedt dan ook de oplossing voor de uitvoering van een gedecentraliseerde betaling.

Lage transactiekosten met COTI Pay

COTI was al direct een voorloper op het gebied van gedecentraliseerde betalingen. Dat bleek ook wel toen in 2017 het allereerste product van het team werd gelanceerd. Het product ‘COTI Pay’ zorgt ervoor dat betalingen eenvoudiger kunnen plaatsvinden op de blockchain. Het was ook geen verrassing toen bleek dat veel bedrijven interesse hadden in het product. Dankzij het algoritme ‘Proof of Trust’ lopen de beide partijen minder risico bij een transactie en verloopt de betaling sneller. Het grootste pluspunt is dat de kosten van de transactie bijzonder laag zijn. De infrastructuur is uitermate betrouwbaar, vlug en schaalbaar. Begin 2020 werd ook het staking platform gelanceerd van COTI Pay.

Dit is het COTI crypto team

COTI team

COTI werd bedacht en opgericht door David Assaraf en Samuel Falkon. Het tweetal was al langer actief binnen de financiële wereld en bracht dan ook een karrevracht aan ervaring met zich mee. Falkon werkte eerder bij Gil Scott Ltd, terwijl Assaraf werkzaam was bij de Centrale Bank van Israël. Andere bekende namen binnen het team zijn Tair Lavi (ex-directeur bij Plus500) en Shahaf Bar-Geffen (oud-CEO van WEB3). Het team bestaat uit ongeveer 30 ervaren medewerkers en er komen regelmatig nieuwe teamleden bij.

Het team van COTI coin

Wat maakt COTI zo bijzonder?

COTI is één van de veelbelovendste cryptoprojecten van de laatste jaren. Het project lijkt dan ook een geweldig toekomstperspectief te hebben. Dat komt grotendeels door de schaalbaarheid van het project. Het platform kan momenteel honderdduizend transacties per seconden verwerken en daarmee is de schaalbaarheid veel ruimer dan bij de meeste concurrerende projecten. Daarnaast worden alle de beide partijen bij een transactie in bescherming genomen en zijn de kosten laag. De lage kosten zijn te danken aan het feit dat er geen tussenpersoon actief zal zijn bij een transactie.

🔒 Veilig bij Bitvavo

De transacties worden ook continu gecontroleerd. De blockchain zorgt ervoor dat eventuele fouten snel binnen no-time worden rechtgezet. COTI was ook één van de eerste projecten dat zich op deze manier van online betalingen richten, waardoor het een voorloper is op dit gebied.

Trustchain coti

COTI Coin

De COTI Coin is de cryptomunt van het project. Het is handig om deze munt in jouw bezit te hebben, aangezien de coin meerdere functies heeft. Allereerst kan de munt worden de kosten van de transacties mee te voldoen. Daarnaast zal de COTI Coin ook gebruikt worden voor de betalingen aan de registar. Er zijn exact twee miljard COTI munten beschikbaar, waarvan er al meer dan 700 miljoen zijn gekocht. Begin december 2021 kende de munt een waarde van 0,39 euro per stuk. De hoogste waarde van de munt werd op 2 november 2021 bereikt met 0,55 euro per stuk. Twee jaar eerder konden de investeerders de COTI Coin nog aanschaffen voor 0,006 euro.

Waar kun je COTI kopen?

De COTI munt is verkrijgbaar bij de bekende crypto exchanges en brokers. Dat is grotendeels te danken aan de enorme kapitalisatie van de cryptomunt, daardoor kwam het project al snel onder de aandacht van grote cryptobedrijven. De COTI kopen kan dan ook bij Binance, KuCoin en diverse andere exchanges en brokers. Het maakt het kopen van de COTI Coin een stuk simpeler en sneller. Het fijne is dat het mogelijk is om de COTI token op te slaan op een eigen wallet of gewoon bij de exchange. Een eigen wallet biedt een betere beveiliging, zoals bijvoorbeeld een hardware wallet of een cold wallet.

🔒 Veilig bij Bitvavo

De Nederlandse investeerders raden wij aan om de COTI te kopen bij een cryptocurrency exchange uit eigen land. Het cryptobedrijf Bitvavo biedt sinds september 2021 de cryptomunt aan. Dat is handig, aangezien Bitvavo bekend staat om zijn lage transactiekosten en professionele platform. Er kan bij Bitvavo ook geld gestort worden met iDeal. De eerste 1000 euro aan transacties zijn gratis, oftewel zonder transactiekosten. Daarnaast kan je ook de Bitvavo applicatie downloaden, de app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

COTI koersverwachting

De investeerders en handelaren kunnen ten alle tijden de koers van de COTI munt volgen. De cryptomunt staat al een geruime tijd op de website van ‘CoinMarketCap’. Bekijk de huidige koers van de munten, maar ook de grafieken, coinrank en de historie. Het is ook mogelijk om de COTI koers te volgen via een crypto-exchange, zoals Bitvavo en Binance.

COTI opslaan

COTI is een selfmade blockchain-protocol, maar heeft ook een ERC-20 token uitgegeven. Een dergelijke munt kan worden opgeslagen in een groot aantal wallets. Er kan ook nog een keuze worden gemaakt uit de diverse wallets, zoals een hot wallet of een cold wallet. In beide gevallen zal de investeerder genieten van een betere beveiliging. Cryptomunten opslaan bij een exchange neemt risico’s met zich mee, zoals een faillissement of een grootschalige hack. Een hardware wallet kan ook voordelen met zich meenemen, zo kan jij de munten fysiek opslaan en is een hack onmogelijk.

COTIPAY wallet

Het project COTI lanceerde ook een eigen crypto-wallet, wat ook een aanrader is. Simpelweg door de munten in de COTI wallet te plaatsen krijgt de investeerder de mogelijkheid om te staken. In het beste geval zal de investering met staking een passief inkomen creëren, aangezien er beloningen worden uitgekeerd.

Beste keuze

Ledger Nano X

Ledger Nano X
 • Bluetooth
 • 5500 coins beschikbaar
 • NFT’s + DeFi
 • Ledger Live
 • Tot 100 apps
 • Certified secure chip (CC EAL5+)
€ 149
Voordeeligste

Ledger Nano S

Ledger nano S plus
 • 5500 coins beschikbaar
 • NFT’s + DeFi
 • Ledger Live
 • Tot 100 apps
 • Certified secure chip (CC EAL5+)
 • en meer..
€ 79
Premium

Trezor T

Trezor T wallet
 • LCD Kleuren touchscreen 1.54″
 • Veilige connectie via USB-C
 • 1000+ coins beschikbaar
 • Beheer crypto via Trezor Suite
 • Met pincode beveiligd
 • en vééél mééér…
€ 265

Plaats een reactie