Wat is DAI coin en waarom investeren in DAI crypto?

DAI coin staat al een geruime tijd op de radar van beleggers in crypto. En niet zomaar. Door de DAI crypto te staken kun je rendementen behalen van wel 6%. De munt heeft in een vrij korte tijd een mooie koersstijging doorgemaakt en meer en meer investeerders naar zich toegetrokken. Inmiddels is DAI crypto een project geworden waar rekening mee gehouden moet worden.

🔒 Veilig bij Bitvavo

De waarde van de coin volgt de dollar, je kunt dus geen koers winsten behalen. De DAI coin is dus een stabiele cryptomunt, in jargon ook wel een Stable Coin. Als je wat tijd over hebt en er graag wilt achter komen wat je met DAI crypto kunt, dan raden we aan om hieronder verder te lezen.

Hoe werkt DAI coin?
Afbeelding door YouHodler.com

Wat is DAI?

DAI, wat is dit voor een platform en/of coin? Dai is een stablecoin, net zoals Ether, en deze maakt gebruik van de ETH (Ethereum) blockchain techniek. De stablecoin is gedecentraliseerd. Dai is gekoppeld aan USD en dat betekent dat 1 DAI ook altijd 1 USD waard is en andersom. Een verschil tussen andere stablecoins die aan de US dollar gekoppeld is, is dat DAI niet op een rekening met Amerikaanse dollars wordt gedekt.

Waarvoor wordt de DAI coin gebruikt?

DAI kan worden gebruikt als waarde-opslag of om andere munten mee aan te schaffen. Dai kan ook worden gestaakt. Stakers ontvangen rente als ze DAI tokens vastzetten.

DAI crypto voordelen

  • 1 DAI is altijd 1 dollar waarde.
  • Vrijwel risicoloze investering.
  • Altijd beschikking over DAI coins en dus de mogelijkheid om snel munten aan te schaffen.
  • DAI kan je staken, zodat je rente ontvangt op cryptogeld wat je toch niet gebruikt.

DAI coin nadelen

  • Doordat de munt gekoppeld is aan de US dollar die bekend staat als zeer stabiel, zal deze niet of nauwelijks meer waard worden
Bitvavo goedkoopste exchange

DAI kopen

Aanbieders van cryptovaluta zijn er voldoende. (Wij zijn groot fan van Bitvavo) Maar de verschillen tussen deze crypto brokers zijn groot. Speciaal voor bezoekers van onze website hebben we daarom een koopgids geschreven. De koopgids is via deze link te bekijken. DAI crypto kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest als je gebruik maakt van onze tips. Ook hebben wij meerdere brokers geselecteerd waar je deze munt en andere cryptomunten kunt aanschaffen. Uiteraard hebben wij alleen een plek ingeruimd voor platforms die bekend staan vanwege de lage transacties, het gemak waarmee je coins kan aanschaffen en veiligheid.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie