Wat is Dash coin uitgelegd?

Beter bekend als Darkcoin is Dash ooit ontstaan om anonimiteit te creëren bij digitale transacties. Later paste de oprichters de doelen van het cryptogeld aan en veranderden zij de duistere naam Darkcoin in Digital Cash oftewel Dash. De Digital Cash moest consumenten, die graag digitaal en modern winkeleden maar die ook de voordelen van virtueel geld wilden, deze vrijheden ook bieden. Door Dash kun je nu overal altijd snel en goedkoop je geld verplaatsen. Wil je meer weten over Dash? Lees dan dit artikel.

Wat is Dash uitgelegd?

Dash werd opgericht in 2014 met als doel gebruikers privacy en anonimiteit te gunnen tijdens transacties op het internet. De primaire doelstelling is sinds die tijd aangepast, net als de naam. Dash heeft nu als doel een goedkope en praktische manier te vormen voor zijn klanten voor het betalen van een breed scala aan goederen en diensten. Dash vormt dus een praktisch alternatief voor bankpassen en contant geld. 

🔒 Veilig bij Binance

Om dit te realiseren werkt Dash samen met bijna vijfduizend retailers en dienstverleners, zodat consumenten een ruim aanbod hebben om te winkelen en geld uit te geven. Deze producten en diensten kun je gemakkelijk aanschaffen en overdragen. Circa een miljard dollar is er reeds uitgegeven. Niet alleen biedt Dash particuliere gebruikers een snelle en een gemakkelijk manier van betalen aan, maar ook bedrijven kunnen hun slaatje slaan uit Dash. Er vindt namelijk een onmiddellijke afwikkeling plaats, er zijn geen terugboekingen nodig en er is geen commissie. Allemaal gunstige factoren voor bedrijven en ondernemers.

Buitenlandse Transacties eenvoudiger betalen

Ook voor internationale transacties biedt Dash de oplossing. Zeker in landen waar er weinig financiële vrijheid is door technische obstakels of gebrek aan toegang, biedt Dash vrijheid en controle van de gelden aan. Hierdoor kunnen juist die mensen nu overal ter wereld geld ontvangen en versturen. Het ellenlange papierwerk valt weg, de vertragingen vinden niet meer plaats, extra verborgen kosten zijn ook verleden tijd.

Hoe werkt Dash crypto?

Dash gebruikt het Proof of Work systeem dat Bitcoin ook al toepast. Dash laat ook miners de transacties valideren, waarna ze beloond worden met de coin van de Blockchain. Anders dan Bitcoin is Dash door het concept Masternode hieraan toe te voegen. Miners kunnen deze status krijgen door minimaal duizend Dash te storten. 

Hoe werkt dash coin?

Door de Masternode krijg je een unieke status, waardoor je ook kritieke bewerkingen op de Blockchain mag uitvoeren. Miners van de Masternode mogen bijvoorbeeld Instant en Private Transactions verwerken. Daarnaast houden deze miners toezicht op het algehele bestuur en de schatten van de Blockchain. Dit verbetert de beveiliging van het Dash netwerk.

Verdeling van de cryptomunten

Het gebruik van Masternodes zorgt naast veiligheid ook voor een snellere transactieverwerking. Omdat de miners zich in de Masternode harder moeten inspannen en meer middelen moeten gebruiken, worden de miners flink voor hun werkzaamheden door Dash beloond. 45 procent van alle beloningen gaat naar de miners en nog eens 45 procent gaat naar de kleinere groep Masternodes. De overige tien procent ligt in handen van het netwerk en wordt gebruikt voor de financiering van netwerkprojecten en verbeteringen aan het netwerk. 

Om geld te versturen en ontvangen, maakt Dash gebruik van openbare en privé sleutels. Dit is vrij uniek, maar het stelt Dash in staat om transacties in een rap tempo af te handelen en te verifiëren. Dit concept zorgt er echter ook voor dat miners genoeg betaald krijgen voor hun extra werk en zij niet zomaar opstappen.

Dash coin

Kun je DASH minen?

Zoals eerder al is besproken, kunnen Dash tokens gemined worden doordat er gewerkt wordt met een Proof of Work principe. Miners kunnen de tokens minen door oplossingen te vinden voor cryptografische en mathematische problemen, die door het X11 hash-algoritme veroorzaakt zijn. De mining die op het netwerk plaatsvindt, heeft een relatief laag stroomverbruik nodig.

De nadelen van Dash coin

Wat zijn de nadelen?

Een van de nadelen van Dash is dat Dash werkt met het Proof of Work consensus algoritme. Dit systeem kost ontzettend veel rekenkracht en energie. Daarnaast zal het systeem zeer vermoedelijk gaan haperen, wanneer de populariteit groeit. Dit was ook te zien bij Bitcoin, waar de snelheid van de transactieverwerking afnam en de kosten stegen.

 Een ander nadeel is te vinden in het Private Send principe. Hierdoor zou je als gebruiker anoniem transacties kunnen versturen. Private Send werkt echter alleen optimaal, wanneer er veel actieve gebruikers zijn. Nu is dit niet zo, waardoor deze transacties traag verlopen.

Wat is de beste dash coin wallet?

Wat is de beste Dash wallet?

Ook jouw Dash tokens wil je natuurlijk goed beschermen tegen kwaadwillenden. Dash beveelt op zijn eigen site een aantal wallets aan, die veilig zijn om te gebruiken voor je Dash tokens:

  • Dash Core
  • Dash Electrum
  • Exodus
  • Guarda
  • Jaxx Liberty
  • Coinomi
  • Dash Android
  • Edge
  • ABRA
  • Spend
  • Bitnovo
  • TREZOR
  • Ledger Nano S
  • SafePal
  • Ellpal Titan
  • Cobo Vault

🔒 Veilig bij Binance

Plaats een reactie