Dogecoin – Alles wat je moet weten over DOGE coin

Wat is DogeCoin en waarom haalt DOGE coin wekelijks zo niet dagelijks het nieuws? Je staat nu op het punt om alles te weten te komen over deze coin! Zo vertellen we jou alles over het ontstaan van de munt die door Elon Musk is omarmt, wat de functie hiervan is en wat de koersverwachting is van de DogeCoin. Ook kom je erachter waar je deze digitale valuta kan aanschaffen. Natuurlijk is investeren in cryptocurrency zoals DOGE coin op eigen risico. De cryptomarkt is enorm volatiel en coins kunnen snel in zowel waarde stijgen als dalen. Dat geldt ook zeker voor DOGE, zoals deze cryptomunt ook wel liefkozend wordt genoemd.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is DogeCoin?

Shiba inu Dogecoin
Dit is een Shiba Inu

Wat begon als een grap begint op het moment van schrijven serieuze vormen aan te nemen: 2021 was het jaar van de decentrale munt DOGE coin. Dat mag duidelijk zijn. Doge coin is een parodie op de grootste digitale munt Bitcoin. Ze gebruiken een afbeelding van een hond, de Shiba Inu, voor hun munt. Deze afbeelding hebben ze gekozen vanwege een meme die lang op het internet circuleerde over het hondenras (Shiba Inu). Een Japanner plaatste regelmatig grappige foto’s van zijn hond, met opgetrokken wenkbrauwen, op zijn blog en dat wisten zijn volgers wel te waarderen. Binnen een mum van tijd gingen de foto’s van de hond viraal.

Billy Markus en Jackson Palmer besloten de hype te gebruiken en een nieuwe cryptomunt op te zetten met de Shibu Inu als logo. Wat is DogeCoin nou precies? Is het alleen een uit de hand gelopen grap? Ja en nee. DOGE coin lijkt in veel opzichten op Bitcoin en is geschikt om kleine betalingen (globale transacties) mee uit te voeren. Eigenaars bewaren Dogecoin crypto in hun wallet en kunnen dit verzenden naar anderen.

Jackson Palmer
Jackson Palmer – Oprichter van Dogecoin

De invloed van Elon Musk op de Dogecoin koers

We kunnen eigenlijk niet over Dogecoin schrijven zonder Elon Musk hierbij te benoemen. Want deze ludieke munt wordt door Tesla topman Elon Musk regelmatig aangeprezen als zijnde dé cryptovaluta van de toekomst voor betalingen. De tweets van Elon hebben een groot bereik en de miljardair heeft daarmee een grote schare aan particuliere beleggers ertoe bewogen te investeren in de munt. De gigantische koersstijging van DOGE in 2021 heeft daar zeker mee te maken. “De crypto van het volk”, zo omschrijft Musk Dogecoin.

Wellicht ook interessant: Welke factoren verklaren de stijgende dogecoin prijs?

Elon Musk en Dogecoin

DogeCoin of Bitcoin?

Bitcoin en DogeCoin lijken veel op elkaar. Sterker nog, de kenmerken van beide cryptovaluta komen nagenoeg met elkaar overeen. Alleen op het gebied van het algoritme wijkt Dogecoin af van Bitcoin. Er zijn echter wel veel meer Dogecoins in omloop dan Bitcoins. Voor weinig geld kan je dus veel Dogecoins aanschaffen. Hierin schuilt voor onervaren handelaars ook een gevaar. Daarover informeren we jou verderop deze pagina. Dogecoin draait overigens op het eigen Doge-netwerk.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat kan je met Doge crypto?

Toepassingen: Wat kan je met DogeCoin?

Als eigenaar van Dogecoin kan je kleine betalingen (micro payments) uitvoeren. Heb je een aantal van deze munten aangeschaft, dan bewaar je deze in je online of digitale wallet en kan je de munten overschrijven aan iemand anders. Daarvoor vul je het wallet adres in van degene aan wie je de betaling wilt doen en je hoeft dan alleen nog maar de munten te verzenden. 

De meeste houders van de munt bewaren deze echter, in de hoop dat de munt in de toekomst veel meer waard wordt. Of Doge coin in de toekomst daarmee geschikt is als digitaal betaalmiddel, dat is de vraag. Net zoals het de vraag is of Bitcoin als betaalmiddel geschikt is. Bovendien is ongeveer 60% van het totale aanbod van Doge crypto dat in omloop is in bezit van grote investeerders (waaronder o.a. Elon Musk).

Wie heeft dogecoin opgericht / gemaakt?
Dit zijn de 2 Dogecoin oprichters, v.l.n.r. Jackson Palmer & Billy Markus

Wie heeft DOGE crypto opgericht?

Bij het investeren in een bepaalde cryptocurrency is het altijd belangrijk om te weten wie er achter de oprichting zitten. Hebben de oprichters veel ervaring met cryptocurrency? Is het team bevlogen? Heeft de oprichter een schone CV, of komt hij/zij regelmatig minder positief in het nieuws? Dogecoin werd door Jackson Palmer en Billy Markus opgericht. Van Palmer is bekend dat hij werkte voor Adobe Systems als softwareontwikkelaar. Ook de voormalig co-founder van Doge Coin, Billy Markus, is van origine softwareontwikkelaar. Inmiddels werkt hij niet meer aan het project en ook Jackson Palmer heeft zijn handen ervan afgetrokken.

doge crypto meme

De drijvende kracht achter de Dogecoin

De grote community achter Dogecoin is toch wel de drijvende kracht achter het recente succes denken wij persoonlijk. Er is geen andere coin die op Reddit zoveel aandacht krijgt als de Dogecoin. Wil je graag het nieuws op de voet volgen? Je kan het project en de ontwikkelingen volgen op het Facebook- en Twitter account van Dogecoin. Al verschijnen daarvandaan maar weinig updates voor wat betreft de verdere ontwikkelingen.

toekomst verwachting dogecoin

Wat is de toekomst voor Doge coin?

Niemand kan meer ontkennen dat ‘Doge’ een cryptomunt van formaat is geworden. Toch komen wij maar weinig informatie tegen over de eventuele ontwikkelingen van de munt. Dat baart ons toch wel wat zorgen. Dat gevoel wordt versterkt door het feit dat er in de afgelopen jaren geen software-updates meer hebben plaatsgevonden. Tenminste, dat gaf de voormalig eigenaar Jackson Palmer aan en dit lijkt bevestigt te worden door de community.

Dogecoin wallet

Crypto wallet: Hoe het beste Dogecoins te bewaren?

Veiligheid gaat boven alles. We adviseren jou daarom dan ook om je crypto te bewaren op een hardware wallet. Niemand anders behalve jij kan in dat geval bij de munten komen. Aangezien jij zelf de private keys bezit, ben je ook alleen zelf de eigenaar van de Dogecoins. Een goede hardware wallet is Ledger Nano S. Wallets vergelijken is trouwens ook altijd een slimme zet, want verschil in hardware wallets voor crypto is er wel degelijk! Zowel in prijs als in mogelijkheden. Naast hardware wallets om Dogecoins van het Doge-netwerk op te bewaren, kan je ook kiezen voor een software wallet. Al zou dat nooit onze voorkeur hebben.

Wat zijn de voordelen van DogeCoins?

Dogecoin heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere coins. Zo zijn de transactiekosten zeer laag, wat het erg geschikt maakt voor het uitvoeren van microtransacties. Het minen van de munt gaat ook snel en zodoende worden transacties/betalingen snel goedgekeurd. Het goedkeuren van transacties kost ook minder energie dan bijvoorbeeld Bitcoin, wat het een duurzamer alternatief maakt. Een ander voordeel kan zijn de actieve community achter de munt. Omdat er geen limiet is aan het aantal uit te geven coins, blijft Dogecoin ook in de toekomst mogelijk betaalbaar omdat er nooit schaarste zal ontstaan. Dat kan ook een reden zijn om juist niet te investeren in deze coin.

nadelen en voordelen van dogecoin

Wat zijn de nadelen van Doge coin?

De munten kunnen oneindig worden geminet. Daarom zal de munt nooit heel veel waard kunnen worden. Bovendien is het project behoorlijk onderhevig aan sentimenten en dat kan voor een gigantische volatiliteit zorgen. De Dogecoin koers kan extreem schommelen.

Wat is de koersverwachting van Dogecoin?

Het is lastig om aan te geven wat Doge Coin in de toekomst gaat doen. De koers heeft de afgelopen tijd enorme schommelingen laten zien. Het is niet uitgesloten dat de munt binnen nu en een jaar tijd nogmaals in waarde verdubbelt. Andersom zijn er naar onze mening betere alternatieven dan Dogecoin en is de huidige waarde grotendeels door het marktsentiment bepaald. Het is een risicovolle investering en als je toch Doges wilt kopen, doe dat dan alleen met geld wat je echt kan missen.

Bitvavo exchange

DOGE KOPEN

Doge coin kopen? Op deze pagina leggen we jou alles uit over het aanschaffen van crypto en bij welke brokers je zonder enige technische kennis snel en voordelig Dogecoin kan bestellen. Je kan veel geld besparen door te kiezen voor de allergoedkoopste Doge broker. Sommige brokers rekenen namelijk wel handelskosten tot 5% over de transacties. 

TIP!

Heb je interesse in DOGECOIN en wil je hierin investeren? Maar niet te veel transactiekosten betalen? Maak een account aan bij BITVAVO, dit is als je het mij vraagt de beste crypto exchange van Nederland. Je betaald bijna geen transactiekosten, helpdesk is perfect & je crypto’s staan veilig opgeslagen en zijn verzekerd! Wat houd je tegen, maak snel een account aan via onderstaande button. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie