DOT Coin – Polkadot crypto dit moet je weten!

De Polkadot crypto en DOT coin zijn dezelfde munten en over dit veelbelovende project gaan we jou uitgebreid informeren! Je wilt natuurlijk graag weten waarin je investeert en waarom het koersverloop van Polkadot crypto door vele ervaren traders nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zij houden de cryptomunt vast en kopen bij in de dip. DOT crypto is dan ook niet zomaar één van de vele cryptomunten waarin je kunt investeren. Integendeel. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Vroege investeerders mogen zich wel degelijk rijk rekenen, want er staat nog heel wat in de planning volgens de makers en de huidige successen zijn nog maar een begin. Ben jij te laat ingestapt? Of kan je nog winst maken in de toekomst door nu Polkadot te kopen? Wij delen al onze kennis over dit project graag met jou.

Wat is Polkadot crypto?

Wat is Polkadot?

Wat is Polkadot? Het wordt gezien als een zeer grote uitdager van Cardano, Ethereum en soortgelijke blockchain projecten. Het is een unieke blockchain die als doel heeft om in de toekomst verschillende decentrale netwerken van blockchains met elkaar te connecten en samen te laten werken. Dit alles om uiteindelijk een decentraal internet te bewerkstelligen. Het zou door blockchains samen te laten werken een enorme schaalbaarheid en nieuwe mogelijkheden moeten leveren. Men noemt Polkadot ook wel de brenger van een derde generatie internet.

DOT coin heeft een eigen Oracle protocol. Zodoende kan het Polkadot op eigen kracht datastromen verwerken. Polkadot staat geheel op eigen benen en is niet afhankelijk van andere blockchain netwerken.

Wat is het doel van DOT Coin?

Het Polkadot project wordt geleid door Gavin Wood. De ambities worden niet onder stoelen of banken geschoven. Polkadot is opgezet met als doel om centrale organisaties minder macht te geven. Het wil het internet decentraliseren.

Wat is de use case van DOT Cryptomunt?

Waar wordt de DOT crypto voor gebruikt?

Polkadot en DOT coin zijn niet hetzelfde. Maar het een kan niet zonder het ander. De munt, DOT coin, is onmisbaar voor het Polkadot netwerk. De tokens worden namelijk gebruikt om het netwerk te beveiligen. Zo werkt Polkadot met ‘Nominates Proof of Stake’ (dit is een consensus algoritme) en deze beveiliging komt alleen tot stand met behulp van de DOT tokens. Help mee met het beveiligen van het netwerk en stake jouw coins. Je verdient als DOT houder daarmee een vergoeding.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Waar worden de DOT coins verder nog voor gebruikt? Niet alleen zijn de tokens onmisbaar voor de transacties op het Polkadot netwerk, ook worden hiermee de kosten voor de ontwikkeling van het project bekostigt. Er zijn ongeveer 1 miljard DOT tokens beschikbaar.

DOT kopen of niet: Een risicovolle belegging?

Net zoals met alle cryptocurrency is ook de DOT coin onderhevig aan koersschommelingen. Wil je DOT kopen, dan is dit dus een risicovolle belegging. Beleg daarom niet zomaar in Polkadot maar zorg ervoor dat je eerst voldoende kennis hebt van crypto in het algemeen. Lees je bijvoorbeeld eerst in Bitcoin.

Over het ontstaan van DOT coin en de toekomstplannen…

Aan DOT coin wordt al sinds 2016 gewerkt door Web3 Foundation (onder leiding van Gavin Wood). De ontwikkeling van Polkadot liep voortvarend en op 26 mei 2020 werd de blockchain dan ook eindelijk met succes gelanceerd.

Voordelen van Polkadot

Veel blockchain projecten zijn inmiddels achterhaald of kampen met te hoge transactiekosten (neem Ethereum) of slurpen te veel energie (neem Bitcoin). Het grote voordeel van Polkadot blockchain is dat het uitbreidbaar is in de toekomst, interoperabel is gemakkelijk te beheren. Een pluspunt ten opzichte van oudere blockchain projecten zoals Ethereum is de schaalvergroting. Overdrachten kunnen bovendien over diverse chains die individueel opereren verwerkt worden. En laat nou juist dat een van de grootste tekortkomingen zijn van andere blockchain projecten.

Nadelen van DOT cryptomunt

Tot op heden is het grootste nadeel van Polkadot dat op zichzelf staande blockchains niet met andere chains kunnen communiceren.

Kan ik rijk worden met Polkadot?

Nu ben je erachter gekomen dat de DOT coins onmisbaar zijn voor het goed functioneren van het netwerk. Zonder de tokens zou Polkadot niets zijn. Kan je rijk worden door geld te beleggen in Polka met DOT coins? Dat hangt er maar helemaal vanaf. DOT is als component noodzakelijk voor het netwerk. Als er in de toekomst veel bedrijven en ontwikkelaars gebruik gaan maken van het netwerk, dan zal de vraag naar de DOT tokens toenemen. En dit kan resulteren in schaarste van de munten zodat de waarde hiervan flink toeneemt.

Conclussie

Dus ja, je kan met wat geluk rijk worden door Polkadot coins aan te schaffen. Veel hangt af van het succes van het project, hoe concurrenten zoals Cardano en Ethereum het doen en natuurlijk ook van de hoogte van jouw investering.

Polkadot prijsverwachting

Wat is de DOT coin koersverwachting?

Wat is de actuele waarde van DOT coins? Dat is belangrijk om te weten voordat je in deze munt investeert. Wij raden je aan om alleen coins aan te schaffen als deze in waarde zijn gedaald. Voorkom dat je DOT te duur aanschaft. De koersverwachting ziet er op de langere termijn echter goed uit. De coin is de afgelopen tijd in waarde gestegen, maar er is nog veel ruimte voor een verdere groei.

Polkadot kopen

Waar Polkadot kopen? Als je besluit om DOT coins aan te schaffen dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende Polkadot brokers met elk weer hun voordelen en nadelen, dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Zo rekent de ene broker dan wel lage transactiekosten maar is er veel technische kennis vereist. Zo moet je misschien zelf nog een externe wallet aanmaken, of is het kopen van munten via het platform een hels karwei. Gelukkig zijn er ook voldoende handelsplatformen waarbij én lage transactiekosten worden gerekend, je via een app gemakkelijk aankopen kan doen en de munten ook nog eens kunt bewaren in de online wallet van de broker zelf. Hoe en waar je Polkadot kan kopen lees je allemaal op deze pagina.

🔒 Veilig bij Bitvavo

UPDATE: Sinds kort (3 augustus 2021) kun je DOT coin kopen bij BITVAVO. Zoals je wellicht weet ben ik groot fan van deze crypto exchange. Meld je snel via onderstaande button aan en koop als een gek je dot coins!
Plaats een reactie