FIL coin – Wat is Filecoin en wat kun je met FIL crypto?

Wat kan je met FIL crypto? Het lijkt zo op het eerste oog een simpele vraag waarop een simpel antwoord afdoende is. Maar schijnt bedriegt. Het is juist heel goed om je af te vragen wat de Filecoin toevoegt aan de al bestaande projecten en welk nut, voordelen en ook nadelen deze cryptomunt heeft. We besteden op deze pagina dan ook veel aandacht aan FIL coin en gaan dieper op de materie in. We vinden het namelijk belangrijk dat onze bezoekers weten waarin ze geld investeren. Dit voorkomt teleurstellingen. Onderaan dit artikel geven we ook aan waar je Filecoin kunt aanschaffen.

πŸ”’ Veilig bij Bitvavo

Wat is Filecoin?

Wat is Filecoin? Het project krijgt de laatste tijd extra veel aandacht van de crypto community en de munt, de FIL coin, is gelet op de totale marketcap behoorlijk in waarde gestegen. Filecoin crypto is een initiatief van de wetenschapper Juan Benet. Het werd in opdracht gemaakt voor Protocol Labs, wat meerdere crypto projecten op zijn naam heeft staan.

De blockchain van het project heet Filecoin en de FIL-coin is hiernaar vernoemt. Inmiddels heeft het platform al grote investeerders weten aan te trekken. Met kapitaalinjecties van onder andere Union Square Ventures en Sequoia Capital is het team in staat flink te investeren in de ontwikkeling van Filecoin. Dit is een systeem waarbij de ontvangers gegevens kunnen opslaan. Datagebruik neemt steeds meer toe.

Dit heeft grote tekorten aan opslag als gevolg. De makers van de blockchain hebben als doel om met Filecoin veilig overal ter wereld data op te slaan en dan specifiek persoonsgegevens. Het is een gedecentraliseerd systeem en dus voor de werking niet afhankelijk van derden of tussenpersonen.

Hoe werkt fil crypto?

Hoe werkt Filecoin in de praktijk?

Het platform werkt op basis van P2P-basis (peer-to-peer). Gebruikers kunnen met hun computers met elkaar communiceren. In de praktijk betekent dit dat jij als miner ruimte biedt aan andere gebruikers. Bedrijven, overheden, organisaties maar ook consumenten kunnen ruimte gebruiken die de miners vrijmaken om zodoende belangrijke data op te slaan. Deze data worden gefragmenteerd en in stukjes opgeslagen over verschillende computers. Om gegevens op te kunnen slaan dient te worden betaald.

Crypto miners van Filecoin kunnen meedoen aan veilingen die door aanvragers van ruimte worden gestart. De aanvragers van data-opslag kunnen kiezen uit de beste aanbieding. Voordat de data op de blockchain wordt geplaatst, wordt het versleuteld en opgesplitst. Deze kleine stukjes data worden vervolgens verdeeld over de netwerkruimte.

Er is een privΓ© sleutel nodig om de bestanden weer als geheel terug te kunnen krijgen.

Filecoin uitgelegd

Waarom is FIL crypto interessant?

Een goede vraag is waarom de FIL crypto zo bijzonder is in vergelijking met soortgelijke projecten. Het is verstandig om dieper in de materie te duiken, alvorens je FIL coins koopt. Bij Filecoin is het zo dat het is gespecialiseerd in het aanbieden van data ruimte. Soortgelijke projecten zoals Theta richten zich op geheel andere gebruikers en een ander soort opslag (video-opslag).

Kun je filecoin minen?

Kun je FIL coin minen?

Als je onze uitleg goed hebt gelezen dan ben je er al achtergekomen dat je FIL kan minen. Miners maken het belangrijkste onderdeel uit van het platform. Zonder miners géén gedecentraliseerde opslag van data. De miners krijgen uitbetaald als zij informatie helpen te verspreiden en op te slaan. De gegevens worden in kleine stukjes op het netwerk opgeslagen. Zodoende blijft de data altijd beschikbaar en is bovendien zeer snel op te vragen. Voor de technici onder ons: Protocollen zijn op de Filecoin blockchain nauwelijks nodig voor een goede werking.

Wat zijn de voordelen van fil coin?

Wat zijn de voordelen van het Filecoin netwerk?

Het FIL-netwerk heeft grote voordelen in vergelijking met netwerken die data opslaan zonder gebruik te maken van de blockchain. Wij denken dat deze vorm van databeheer de toekomst is. Nu instappen in Filecoin en Fil crypto kopen kan mogelijk mooie winsten in de toekomst opleveren.

Het platform zelf controleert geen bestanden. Omdat alles gedecentraliseerd verloopt, is veiligheid gegarandeerd en kan data razendsnel opgeslagen en weer opgevraagd worden omdat de gegevens verspreid worden over meerdere computers. Gebruikers kunnen zelf bepalen door welke miners zij hun bestanden willen laten opslaan. Heb jij veel ruimte die je niet gebruikt? Dan kan je die ruimte als miner inzetten om File coins mee te verdienen.

Wat zijn de nadelen van FIL coin?

Blockchain staat nog in de kinderschoenen en zal in de toekomst nog op tal van punten verbeterd moeten worden. Het risico bestaat dat er betere en veiliger alternatieve op de markt komen. Dat geldt ook voor File(coin). Dit is niet in het bijzonder een nadeel van FIL maar van alle cryptoprojecten. Het geld dat je investeert in FIL coin of in ruimte waarin je investeert en die je aanbiedt, kan je dus verliezen. Als aanbieder van data-opslag loop je ook het risico dat je gehackt wordt. Al is die kans miniem met Filecoin aangezien de blockchain zeer goed beveiligd wordt.

Hoeveel fil coins zijn er in omloop?

Volgens Coinmarketcap.com zijn er op dit moment in totaal 115 miljoen munten van FIL in omloop. De maximale voorraad (dus meer komt er niet vrij) is 1,97 miljard Filecoin munten.

Wat is de filecoin verwachting?

Wat is de filecoin verwachting?

Zoals met alle coins het geval is, is het ook met Filecoin erg lastig om te bepalen wat de mogelijke koers zou zijn over 1, 2 of 3 jaar. Niemand had ook verwacht dat Bitcoin in 2021 zoveel waard zou worden. En wie weet is de huidige Bitcoin prijs over 5 jaar wel een lachertje. Of niet. Dat kan niemand voorspellen.

Filecoin komt redelijk vaak in het nieuws en het is al lang geen onbekende coin meer. Onze Filecoin prijsverwachting is voorzichtig positief. Het is niet onmogelijk dat FIL coins nog een paar keer over de kop gaan. De cryptomarkt is nog jong en maar 0,1% van de wereldbevolking handelt in cryptomunten of heeft wel eens daarin gehandeld. Daarbij zien steeds meer organisaties en instellingen in dat crypto in zijn algemeen (blockchain) de toekomst heeft. Wij denken dan ook dat de prijs van FIL in de toekomst sterk gaat stijgen.

Op welke wallet je filecoin bewaren?

Met welke wallet veilig FIL-coins bewaren?

Je kan FIL-coins bewaren in een online wallet bij een willekeurige broker. Je loopt daarmee wel het risico dat de tokens gestolen worden. Brokers hebben hun beveiliging meestal op orde, vooral de grotere exchanges, maar hacks zijn nooit uit te sluiten en in het ergste geval kan een hacker jouw tokens ontvreemden. Al zijn je cryptomunten bij Bitvavo wel verzekerd.. πŸ™‚

Bewaar daarom je munten op een hardware wallet. De FIL-munt heb je dan fysiek in jouw bezit en niemand kan daarbij. Omdat hardware wallets van elkaar verschillen en niet geschikt zijn om alle crypto op te bewaren, raden we jou aan om wallets te vergelijken eer je er eentje aanschaft.

Fil coin kopen

Filecoin kopen

Maar voordat je de FIL-munt kan bewaren moet je deze natuurlijk eerst aanschaffen. Maak gebruik van onze broker vergelijking en kom erachter hoe en waar je voordelig Filecoin kopen kan. FIL crypto kopen kan ook met iDEAL en de brokers die wij geselecteerd hebben zijn voordelig en betrouwbaar.

πŸ”’ Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie