FTT coin – Wat is FTX token en wat kun je met FTT crypto?

De FTX token heeft de aandacht getrokken van veel crypto handelaars en investeerders. Dit token wordt ook wel gewoon FTT crypto genoemd of de FTT coin. Cryptomunten koop je in via een exchange. Bekende crypto-exchanges zijn bijvoorbeeld Binance, Bitvavo en Coinbase. Maar minder bekende handelsplaatsen kunnen best interessant zijn om in te investeren. Neem FTX. Wat je met deze crypto kan en waarin het verschilt van bekendere exchanges, dat vertellen we jou natuurlijk graag. Het is ook handig dat je straks weet waar je het FTX token kan aanschaffen. Ook daar kom je straks achter zodat je wellicht al snel kan beginnen met het verdienen met jouw nieuwe investering.

Wat is FTX crypto?

Wat is FTX coin?

FTX of FTT coin (dit is het token) is een handelsbeurs voor cryptomunten, deviraten, indexen, effecten en aandelen. Ja, je leest het goed. Je kan via de FTX handelsbeurs terecht voor zowel aandelen in grotere bedrijven zoals Tesla (en deze aankopen met BTC) als aflopende én doorlopende termijncontracten in BTC. Het platform is relatief nieuw maar desondanks zit het de concurrenten al op de hielen.

Het is een innovatief platform dat de allernieuwste technieken toepast in haar systeem. Het heeft alles in zich om dé nieuwe generatie Digital Asset & Derivatives Exchange te worden. Naast termijncontracten voor bekende crypto’s waaronder natuurlijk Bitcoin, kan je hier ook middels termijncontracten investeren in andere valuta waaronder vele DeFi tokens en de BNB coin.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Waar is de FTT coin voor?

Waarvoor wordt het FTT token gebruikt?

Het FTT coin is een belangrijk onderdeel van de exchange. Dit is namelijk van FTX hét exchange token. Wat kan je met FTT coin? Houders van dit token hebben recht op korting op hun aankopen. Daarnaast kan het token als onderpand dienen op de FTX beurs. Bovendien wordt de winst van het FTX verzekeringsfonds verdeeld over de FTX-houders. Er zijn overigens meerdere FTX tokens die het platform gebruikt. Dit zijn o.a. De ‘hefboom tokens’, de ‘bear tokens’ en de ‘FTX bull tokens’. Al deze tokens moeten jou als handelaar niet alleen beschermen tegen liquidaties, maar ook handelaren ondersteunen bij het beheer van hefbomen. Voor het gebruik van de tokens is geen onderpand vereist.

Voordelen van FTT crypto

Wat zijn de voordelen van FTT coin?

Naar onze mening is het handelsplatform van FTX erg professioneel opgezet. Best uniek voor een project dat nog maar even bestaat. De mogelijkheden op het platform zijn uitgebreid. Er worden meerdere vernieuwende producten op aangeboden. De concurrentie aangaan met de concurrerende partijen zoals Bitmex zal ons inziens niet lastig moeten zijn. Ook een groot voordeel is dat FTX samenwerkt met Binance. Niet de minste speler op de markt. Het zorgt ervoor dat er veel geld richting het project stroomt. Waarin FTX zich ook onderscheid is het feit dat ze naast crypto-deviraten ook populaire indexen en aandelen aanbiedt.

Wat zijn de nadelen van FTT crypto?

We hebben lang gezocht naar de nadelen van FTT crypto maar zijn ze vooralsnog niet tegengekomen. Natuurlijk is handelen in FTT coins risicovol. Maar dat geldt voor alle cryptomunten. Weet jij nadelen, laat deze dan even achter in een reactie onderaan deze pagina. 

FTX token verwachting

Wat is de koersverwachting van FTX coin?

De verwachtingen rondom FTX coin zijn hooggespannen. Gelet op de historische koers en het positieve nieuws omtrent het project, zou de munt in de toekomst wel eens in waarde kunnen stijgen.

FTX crypto kopen

FTX of FTT crypto kopen doe je via een exchange of te wel een handelsplatform voor cryptomunten. Bekende platforms zijn bijvoorbeeld Binance, Bitvavo en Coinbase. FTX bestellen is tegenwoordig erg eenvoudig. Je hebt al lang niet meer veel technische kennis nodig zoals voorheen. Sterker nog, vrijwel alle ‘cryptoproviders’ bieden gratis apps aan waarvandaan je met 1 klik de coins van jouw voorkeur kan aanschaffen én weer kunt verkopen als je winst wilt maken. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Omdat crypto brokers veel van elkaar verschillen, bijvoorbeeld in transactiekosten, betaalgemak (wel of geen iDEAL mogelijkheid) en andere diensten zoals het aanbieden van staking, is het belangrijk goed onderzoek te doen alvorens je een keuze maakt. Wij maken het voor jou allemaal veel gemakkelijker! Ga naar onze crypto koopgids en kom erachter hoe je FTT coin kan kopen en welke broker bij jou past.

Ik raad je aan om je cryptomunten bij de beste exchange van Nederland te kopen namelijk; BITVAVO

Plaats een reactie