GRT Coin – Wat is The Graph crypto en wat kun je er mee?

Er waren zeer veel nieuwe bewegingen in de cryptomarkten in het 2021, soms goed, soms ook slecht zoals oplichting/scams en investeerders die er met het geld en de cryptomunten vandoor gingen, maar gebruikers zagen ook een stroom van positieve feedback. The Graph (GRT) als het kleine broertje van de zogenaamde Chainlink concurrenten is hierbij wel een lichtpuntje. In dit verband hadden de zogenaamde crypto experts begrijpelijkerwijs ook geen verschillende meningen over de GRT Coin.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is The Graph?

De Graph (GRT) is een indexeringsprotocol voor het opvragen van netwerken zoals Ethereum en IPFS. GRT ondersteunt al tal van toepassingen in zowel het DeFi (gedecentraliseerde finance) als het bredere Web3 ecosysteem. Iedereen kan hierin open API’s, subgrafieken genaamd, maken en publiceren om gegevens zeer gemakkelijk toegankelijk te maken. Om het eenvoudig op dit punt te zeggen: The Graph biedt simpelweg gegevens die kunnen worden getransformeerd, georganiseerd en ook gedeeld tussen applicaties, zodat de gebruikers deze date altijd met slechts een paar klikken van de muis kunnen opvragen.

Wat is er zo bijzonder is aan The Graph (GRT)?

Dat is heel eenvoudig aan te geven, want The Graph (GRT) heeft de visie van een decentrale publieke infrastructuur. Om de economische veiligheid van het netwerk van The Graph en ook de integriteit van de gevraagde gegevens te garanderen, gebruiken de deelnemers Graph Token (GRT). GRT wordt gebruikt door indexeerders, curatoren en delegators om indexerings- en beheerservices aan het netwerk te leveren.

Voor het uitzetten van hun GRT crypto ontvangen indexeerders GRT-beloningen en het recht om zoekopdrachten te verwerken en subgrafieken te selecteren die moeten worden geïndexeerd. Curators helpen door de kwaliteit van subgraphs in het netwerk te controleren, wat The Graph (GRT) in elk opzicht iets heel bijzonders maakt.

Zelf geeft The Graph aan dat het lastig is om cryptokoersen te voorspellen, maar veel over de GRT zijn veel analisten het wel roerend met elkaar eens. Bij de evaluatie van de cryptokoers voorspellingen moet op dit punt wel worden opgemerkt: Op dit moment is de prijs “The Graph Coin” € 0.70 euro. Als je ook kijkt naar de volle overtuiging van de industrie, waarbij sommigen alvast voorspellen dat de koers van de “GRT Coin” naar de 2,40 euro kan en zelfs tot 2027 een prijs van meer dan € 8 euro, dan is The Graph Token een uitzondering waar iedereen wel echt heel optimistisch over is.

Je hoeft trouwens zelf geen expert te zijn om dit te kunnen beoordelen, want andere analisten zien de prijs van The Graph (GRT) Coin dit jaar al op € 5,00 euro staan, en in 2023 op € 12.00. Ook op de langere termijn ziet men zelfs een koers van ruim € 20,00 euro en hoger. Dus qua koers zit er nog heel veel in het verschiet, en zal de koers nog lang niet uitgestegen zijn, zeker niet als men nu koopt en deze vasthoudt met een beleggingstermijn van 2 tot 5 jaar. 

Het zogenaamde HODL-en wil niets anders zeggen dan nu een munt kopen en deze zo lang mogelijk vasthouden, ook als deze daalt. Bijkopen kan als de munt een beetje daalt, flink bijkopen kan als de munt sterk daalt, om de gemiddelde aankoopkoers iets te verlagen is dat altijd handig.

Andere analisten uit de crypto en technologie wereld zijn ook lyrisch en laten zich in dit opzicht nog veel positiever uit over GRT. Met alle euforie moeten cryptoprijsvoorspellingen altijd met een korreltje zout worden gegeten, want zoals bekend zijn de cryptomarkten vaak erg volatiel. Objectief moet worden opgemerkt dat The Graph (GRT) Coin momenteel nog een vrij onbekende munt is, maar ooit was een cryptomunt als Bitcoin ook zeer onbekend. Ooit op 11 cent tot 2 euro begonnen is Bitcoin ondertussen gestegen tot over de 48000 euro, hoewel deze nu de top lijkt te hebben bereikt en een lagere prijs heeft bereikt van 36000 euro op dit moment.

The Graph crypto koers

🔒 Veilig bij Bitvavo

Op korte termijn kan men dus wel objectief beoordelen dat de The Graph (GRT) Coin momenteel erg populair is in de reguliere crypto gemeenschap en ook ondertussen dagelijks wordt verhandeld op de grote crypto exchanges, zoals bijvoorbeeld Kraken, Binance of Coinbase, met een volume van meer dan € 200 miljoen. Zelfs als we de prijzen niet kunnen en willen beïnvloeden met slechts een enkele tweet zoals een bekende elektrische automagnaat dat wel vaak bij een andere munt doet, zou het potentieel van Graph Token (GRT) de komende maanden erg hoog moeten zijn.

Op korte termijn kan men dus wel objectief beoordelen dat de The Graph (GRT) Coin momenteel erg populair is in de reguliere crypto gemeenschap en ook ondertussen dagelijks wordt verhandeld op de grote crypto exchanges, zoals bijvoorbeeld Kraken, Binance of Coinbase, met een volume van meer dan € 200 miljoen. Zelfs als we de prijzen niet kunnen en willen beïnvloeden met slechts een enkele tweet zoals een bekende elektrische automagnaat dat wel vaak bij een andere munt doet, zou het potentieel van Graph Token (GRT) de komende maanden erg hoog moeten zijn.

The Graph Token

Het protocol gebruikt zijn eigen cryptovaluta genaamd The Graph (GRT). Het is een ERC20-token, dat is gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Dit token met een geweldige toepassing zorgt ervoor dat zijn gebruikers in staat zijn om te kunnen meedoen aan het protocol (met als doel data te vergeven of te ontvangen). 

Naar dit protocol wat niet nog relatief jong is blijkt dan ook veel vraag naar te zijn. Zo behoren Uniswap en Coingecko tot de eerdere klanten die via het protocol gegevens opvragen en verstrekken. Grote geldschieters stonden dan ook al snel voor de deur; Onder andere Coinbase Ventures en de bekende Digital Currency Group. The Graph (GRT)Token is sinds december 2020 openbaar.

Spannende ICO

Het protocol GRT staat sinds 17 december 2020 online en draait op het mainnet. De Initial Coin Offering (ICO) dus de eerste dag van verkoop van de cryptomunt vond plaats in oktober 2020 en bracht ruim 12 miljoen dollar op. In totaal werd 400 miljoen GRT verkocht aan ruim 4.500 investeerders. Daarmee is het project een van de grootste financieringsrondes naast bijvoorbeeld Avalanche en Near . De marktkapitalisatie is momenteel€ 2.816.590.886 .

The Graph crypto ico informatie

Voorafgaand aan de publieke ICO was er ook private financiering. Coinbase Ventures (vijf miljoen US dollar) en Multicoin Capital (2,5 miljoen US dollar) investeerden in het project. In de afgelopen twee is The Graph de gouden standaard geworden voor het indexeren en opvragen van gegevens van Ethereum en IFPS. Het is verbazingwekkend om te zien dat The Graph 300 miljoen zoekopdrachten per dag doorloopt terwijl ze naar het mainnet marcheren.

Welk probleem pakt GRT aan?

De Graph is bedoeld om gegevens uit verschillende protocollen (bijvoorbeeld Ethereum of Filecoin) op te halen en te verwerken. Hierdoor hebben gebruikers eenvoudig toegang tot databronnen en kunnen ze de informatie ook direct gebruiken. Ontwikkelaars kunnen deze gegevens (bijvoorbeeld de prijs van een token) dan bijvoorbeeld opvragen en gebruiken voor hun toepassing.

Bij externe middelen bestaat het risico dat gegevens opzettelijk worden gemanipuleerd en dus niet overeenkomen met de werkelijkheid. De aanbieder van een handelsplatform zou bijvoorbeeld een hogere prijs op zijn website kunnen aangeven en daarvan profiteren.

Zelfs slimme contracten zijn onderhevig aan onafhankelijke gegevensbronnen. Automated Market Makers (AMM) zijn protocollen die automatisch handelen in cryptocurrencies. U hebt echter verifieerbare gegevens nodig, zoals handelsprijzen en marktkapitalisatie, om de slimme contracten onder bepaalde voorwaarden te activeren.

Welke problemen lost The Graph project op?

Hoe lost The Graph dit probleem op?

Het project is een gedecentraliseerde Oracle-oplossing die gegevens uit blockchains verwerkt voor verder gebruik. Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde subgraphs, die te vergelijken zijn met een Application Programming Interface (API). Deze kunnen in verschillende programma’s worden geïntegreerd om de gegevens op te roepen. 

Het Graph Network is een gedecentraliseerd indexeringsprotocol voor het organiseren van blockchain-gegevens. Toepassingen gebruiken GraphQL om open API’s, subgraphs genaamd, op te vragen en gegevens op te halen die op het netwerk zijn geïndexeerd. Met The Graph kunnen ontwikkelaars serverloze applicaties bouwen die volledig op openbare infrastructuur draaien.

The graph GRT groepen

Het GRT netwerk kent 4 groepen

Het netwerk wordt in wezen ondersteund door vier groepen: indexeerders, curatoren, delegators en consumenten.

Indexeerfunctie

Als je data wilt aanbieden, moet je je eigen node bedienen. Hiervoor is het GRT-token vereist, welke knooppuntoperators kunnen inzetten. Als een aanbieder onjuiste of onjuiste gegevens verstrekt, krijgt hij een boete en verliest hij een deel van zijn aanbetaling. De aanbieder streeft ernaar om alleen correcte gegevens te verkopen.

Curatoren

Curatoren bepalen of een bron betrouwbaar is en waardevolle gegevens oplevert. Ze signaleren indexeerders welke subgrafieken door het netwerk moeten worden geïndexeerd. Dit wordt gedaan door GRT tokens op te slaan in de respectieve subgraaf. Hiervoor worden ze dan ook beloond.

Delegators (oftewel afgevaardigden)

Delegators zijn deelnemers die tegoeden deponeren in indexeerders en zo bijdragen aan de beveiliging van het netwerk. U hoeft hiervoor echter geen eigen node te bedienen, maar participeert in een bestaande. In ruil daarvoor kunnen ze ook geld verdienen met de vergoedingen van de node.

Consumenten

Zij zijn uiteraard de eindgebruikers die zeer hoogstaande kwalitatieve data willen verwerven. Dit kunnen handelsplatformen en gedecentraliseerde applicaties zijn. U betaalt indexeerders en kunt vervolgens de aangeleverde data integreren in uw applicatie met behulp van de API.

Een overzicht van alle indexeerders en afgevaardigden is ook te vinden op de netwerkpagina van The Graph.

Wat kun je met GRT crypto?

Waarom is de Graph Token GRT waardevol?

De Graph Token is een ERC20-token dat fungeert als intern betaalmiddel. Dienovereenkomstig worden beloningen voor indexeerders, delegators en curatoren betaald met het GRT-token. Consumenten hebben GRT nodig om te betalen voor het ophalen van gegevens.

Daarnaast zijn GRT’s nodig om subgrafieken te maken of eraan deel te nemen. Indexeerders moeten deze opslaan en gebruiken als onderpand voor de verstrekte gegevens. Als u onjuiste gegevens verstrekt, verliest u een deel van uw aanbetaling. Curatoren gebruiken de grafiektoken om op een subgrafiek te stemmen en deze als betrouwbaar te markeren. Het is daarom een utility-token waarmee gebruikers aan het netwerk kunnen deelnemen.

In totaal zijn er momenteel iets meer dan tien miljard GRT-tokens in omloop en jaarlijks wordt er nog eens drie procent bijgemaakt. Door het branden van tokens (het zogenaamde burnen) wordt ongeveer één procent van alle kosten voor het opvragen en storten uit de omloop gehaald.

Het officiële Ethereum-adres van het GRT-token is: 0xc944e90c64b2c07662a292be6244bdf05cda44a7

Wat zijn de concurrenten van The Graph crypto?

The Graph is een gedecentraliseerd orakel dat blockchain-gegevens levert. Daarom wordt het project vaak vergeleken met Chainlink (LINK) . Deze zijn echter niet in directe concurrentie met elkaar, omdat ze verschillende problemen aanpakken. 

Chainlink is een orakeloplossing, maar richt zich meer op externe data, terwijl The Graph zich uitsluitend specialiseert in de blockchaindata. Met Chainlink kunnen gebruikers ook gebruik maken van informatie uit de echte wereld. Deze worden door algoritmen zodanig verwerkt dat ze betrouwbaar en fraudebestendig zijn. Dat kunnen weergegevens zijn, sportuitslagen of verkiezingen.

The Graph daarentegen indexeert alleen gegevens van blockchains en verwerkt deze. Ze kunnen door de gebruikers via de API-interface in applicaties worden geïntegreerd. Beide projecten kunnen dus van elkaar profiteren, elkaar juist versterk enen zijn dus niet in concurrentie met elkaar. 

Tot nu toe is The Graph een van de toonaangevende aanbieders van indexeringsgegevens van blockchains. Ook al is het een heel jong project, het kan al een vaste omvang hebben. Huidige klanten zijn bijvoorbeeld Goingecko, Uniswap en Aave. Als een andere concurrent met een vergelijkbare toepassing is Parsiq een van de grootste. Het is een analysebedrijf dat blockchaingegevens evalueert. Dit is echter in de eerste plaats bedoeld om beveiligingsfouten en -risico’s te identificeren.

Wat zeggen anderen over GRT?

GRT heeft tot nu toe vooral de aandacht weten te trekken door forse koerswinsten. Maar de fundamenten achter het project rechtvaardigen ook de snelle groei. Tot de bekendste klanten behoren Coingecko, Aave, Decentraland, Synthetix en nog veel meer. De Graph kan ook bouwen op een uitstekende reputatie bij investeerders. Multicoin Capital, Framework, Coinbase Ventures en Digital Currency Group behoren bijvoorbeeld tot de meest bekende donoren van het project.

Op Twitter staan ook enkele uitspraken van ontwikkelaars, klanten en investeerders. Deze zijn samengevat in een “Wall of Love” voor de geïnteresseerden.

Is het de moeite waard om te investeren in de GRT coin?

De Graph Token vertegenwoordigt het basisbetaalmiddel in het netwerk en maakt ook andere functies als deelnemer mogelijk. Om deze reden zien beleggers een GRT ook als een verhandelbaar actief dat in de toekomst in prijs kan stijgen.

Fundamentele analyse voor cryptovaluta is nodig om zowel risico’s als kansen in te kunnen schatten. Er wordt rekening gehouden met de belangrijkste factoren die de prijsstelling van de token beïnvloeden. Zo spelen de stroom en het maximaal circulerende aanbod een belangrijke rol.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Ook voor beleggers moet het interessant zijn dat een passief inkomen via GRT mogelijk is. Door middel van staking kunnen delegators deelnemen aan subgraphs en zo een deel van de beloningen ontvangen zonder zelf een node te hoeven bedienen.

The Graph staat sinds december 2020 online en is nu al heel bekend. In tegenstelling tot tal van andere cryptovaluta, waarvan sommige aanzienlijk hoger gewaardeerd zijn, kan GRT ook al bijdragen aan het versterken van het complete crypto ecosysteem.

Ook op het gebied van blockchain en cryptocurrencies spelen betrouwbare data een belangrijke rol. Iedereen die gegevens aanbiedt of publiceert, moet zich altijd inspannen om ervoor te zorgen dat deze informatie correct is. Net zoals Chainlink het orakelprobleem voor offchain gegevens wil oplossen, kan The Graph dit probleem voor onchain gegevens aan. Zelfs gezien dit een heel jong project is, hebben talloze platforms al gegevens verzameld via subgrafieken. Als deze groei doorzet, kan The Graph de komende jaren een van de belangrijkste pijlers van de blockchain-economie worden.

Plaats een reactie