KSM Coin – Wat is Kusama en wat kun je met KSM Crypto?

De KSM coin is beter bekend als Kusuma en deze crypto is vandaag de dag verhandelbaar op grotere beurzen waaronder Bitvavo, Binance, Huobi Global. Als topbeurzen handelen in een specifieke munt mogelijk maken, dan is dat meestal een goed teken. Wat is Kusuma en wat kan je in de praktijk met KSM crypto? Het project kan gezien worden als een voorloper van de huidige Polkadot. Het is in feite een versie van Polkadot waarmee werd geëxperimenteerd. Vandaag de dag is het nog steeds een onafhankelijk netwerk trouwens. Ontwikkelaars gebruiken Kusuma nog steeds om mee te testen alvorens ze de uiteindelijke versies op Polkadot uitrollen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Maar waarom zou je dan investeren in KSM crypto, als ontwikkelaars toch overstappen op Polkadot? Of is de KSM coin meer dan een experimenteel netwerk? Daar en over nog veel meer zaken gaan we je hieronder uitgebreid informeren!

Wat is Kasuma coin?

Wat is Kusama? Het netwerk omschrijft zichzelf als een “kanarie in een kolenmijn”. Dit lijkt grappig bedoeld maar wij vinden het een perfecte omschrijving! Kusama is een experimenteel platform voor Polkadot. Voordat ontwikkelaars blockchains bouwen en aanpassen op Polkadot, testen zij dit eerst op Kusama blockchain uit. De basis van de code van Polkadot en Kusama is nagenoeg gelijk. Experimenteren op het netwerk van Kusama voordat de blockchains online gaan op Polkadot is daarmee relatief eenvoudig. De functies kunnen zodoende eerst uitvoerig getest worden. Kusama is trowens gebouwd met een ontwikkelaarskit genaamd Substrate. Substrate bestaat uit meerdere modules en deze vormen gezamenlijk het raamwerk waarop een ontwikkelaar een module kan plaatsen.

Wat kun je met KSM coin?

Wat kun je met KSM coin?

Op Kusama worden dus projecten ontwikkeld en getest alvorens ze live gaan op het grotere broertje Polkadot. Toch is Kusama naar onze mening veel meer dan alleen maar een experiment! Want beiden projecten zijn min of meer identiek aan elkaar…  Kijk niet raar op als bedrijven gebruik blijven maken van dit netwerk. Een project plaatsen op Polkadot of Kusama, in feite maakt dat geen verschil. Bijkomend voordeel zijn de lagere kosten voor ontwikkelaars en bedrijven die werken op Kusama.

KSM token

Wat kun je met het KSM token?

Net zoals alle andere grote blockchain netwerken heeft ook Kusama een eigen coin. Het KSM token. Wat kan je hier als houder mee? Het token valideert het netwerk en het nomineert de validators. Bovendien verbindt het de parachains van Kusama en heeft het een functie op het gebied van bestuurszaken. Houders van dit token hebben een belangrijke stem op het gebied van doorontwikkeling en het bestuur.

Voorraad KSM coins stijgt ieder jaar

Het aantal tokens van Kusama stijgt ieder jaar tien procent mee met de inflatie. De meeste andere blockchains zoals Bitcoin en Ethereum hebben een vast aantal tokens. Dit is bij KSM coin dus niet het geval. De voorraad staat niet vast. Op dit moment circuleren er in totaal 8,5 miljoen tokens. De totale voorraad met KSM-tokens is op dit moment 10 miljoen.

Toekomst verwachting Kasuma crypto

Hoeveel gaan KSM coins waard worden?

Het zou wel heel erg gemakkelijk zijn als je dit nu al zou weten. De handel in cryptomunten kan lucratief zijn maar bedenk dat niemand, zelfs de bedenkers van een munt niet en de ontwikkelaars die eraan werken, kan voorspellen hoeveel KSM munten waard kunnen worden.

KSM coin kopen

Kusuma kopen

Waar Kusuma kopen? Welke broker hanteert de laagste transactiekosten? Hoe bewaar je de KSM coin het beste? Voordat je crypto’s aanschaft is het verstandig om je goed in te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Nederland is heel vooruitstrevend op het gebied van cryptocurrency en aanbieders daarvan staan zelfs in het buitenland goed bekend. Ook zijn er buitenlandse brokers die Kusuma aanbieden.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie