LUNA Coin – Wat is Terra Classis en wat kun je met LUNA crypto?

Terra ofwel LUNA coin is een blockchain platform. Op dit platform zijn ‘stabiele munten’ gekoppeld aan fiatvaluta. Het Terra Luna token fungeert in dezen als een soort van onderpand voor verschillende stablecoins. Wil je graag weten of LUNA crypto geschikt is om toe te voegen aan jouw portfolio? Is het verstandig om op dit moment te investeren in deze coin? Waarin blinkt LUNA uit waar concurrenten steken laten vallen? Alles over de LUNA coin lees je op deze pagina. We behandelen verschillende onderwerpen zodat je straks zelf een juiste afweging kan maken.

Wat is Terra Luna?

Wat is Terra Luna Crypto?

Meerdere cryptomunten of blockhain projecten streven ernaar om hét systeem voor DeFi te worden. Een van de voorwaarden om als betaalmiddel te kunnen fungeren is dat de munt in kwestie stabiel is. Pas dan kan het interessant zijn voor de markt om te gebruiken. We bespreken op deze pagina de relatief nieuwe blockchain project Terra Luna Crypto met jou. Wat is dit voor een project? En waarom zou de Luna coin, die daaraan gekoppeld is, een interessante investering voor jou kunnen zijn?

Terra is niets meer of minder dan een digitale valuta. Het heeft als belangrijkste doel om binnen het DeFi systeem te voorkomen dat gebruikers/betalers met extra kosten worden opgezadeld. Het wil dat blockchain technologie wereldwijd wordt geadopteerd en wel door de focus te leggen op utility tokens en niet op het verhandelen daarvan. Onder meer Coinbase heeft flink geïnvesteerd in het project. 

Met een investering van meer dan 30 miljoen dollar in totaal, werd het mogelijk Terra crypto verder door te ontwikkelen tot waar het nu staat. Al snel werd Luna gelanceerd, de stablecoin van Terra. Nu je een beetje een idee hebt wat Terra als project inhoudt en jouw nieuwsgierigheid misschien is gewekt, gaan we dieper in op de toepassingen van dit project. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om!

Toepassingen van Terra coin

Als je het stuk hierboven goed hebt gelezen, dan weet je eigenlijk al wat het belangrijkste doel is van Terra Luna, namelijk het op de markt brengen van een internationaal betaalmiddel (digitale valuta). Op dit moment kan Bitcoin nog niet aan die verwachtingen voldoen en aangezien de munt enorm onderhevig is aan volatiliteit zal Bitcoin dit vermoedelijk ook nooit worden. Al weet je het maar nooit… Het is inderdaad die verandering van prijs en de volatiliteit waarom cryptomunten op dit moment nog niet geschikt zijn als digitaal betaalmiddel. Toch breken er wat dat betreft wellicht mooie tijden aan voor cryptoliefhebbers. Want Terra is met zijn Luna Coin een zeer geschikte kandidaat om hiervoor een oplossing te bieden.

Terra Luna classic Eco systeem
Klik voor volledige afbeelding

Het protocol van Terra kan een geschikte oplossing zijn. Het netwerk van Luna maakt het mogelijk dat de munt prijs stabiel blijft. En Terra kan worden gekoppeld aan fiatgeld. Betalen met een cryptomunt komt hiermee voor bedrijven en consumenten dichterbij dan ooit. Toch hangt nog veel af van de vraag naar het betalen met cryptogeld. Er moeten betalers zijn en ook verkopers die een bepaalde cryptovaluta kunnen gebruiken. Of te wel: Er moeten voordelen zijn voor het houden/bezitten en het uitgeven.

Classic Terra Luna hoe te gebruiken

De tokens (LUNA coin)

Het Terra protocol maakt gebruik van een ecosysteem die op haar beurt weer in tokens is opgedeeld. Twee soorten tokens om precies te zijn. Deze tokens heten de Luna token en Terra stablecoin. Luna coin zorgt ervoor dat de Terra stablecoins stabiel blijven in waarde.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is het doel van Terra Luna coin

Terra poogt van de Luna classis coin een stabiele cryptomunt te maken die, met name in de e-commerce branche, een adoptie van de blockchain tot gevolg zal hebben. De stablecoin Terra is vrij uniek in zijn soort. De oprichters hebben gekozen voor een stablecoin waarvoor geen onderpand nodig is. Dit in tegenstelling tot de meeste stablecoins waarvoor crypto (bijvoorbeeld DAI) of fiatgeld (bijvoorbeeld Tether) als onderpand wordt gebruikt. Lees hier de volledige whitepaper. 

Het doel van Terra crypto

Stablecoin zonder onderpand

Terra Luna gebruikt dus geen onderpand voor haar stablecoin. Dat maakt dit project vrij uniek. Stabiele munten die niet gekoppeld zijn aan fiatvaluta of crypto noemt men ook wel z.g. ‘algoritmische coins’. Deze stablecoins passen automatisch het aanbod aan de vraag aan.

Gunstige prijsverwachting LUNA stablecoin

Stablecoins hebben over het algemeen een zeer gunstige prijsverwachting. Dat gaat onzes inziens ook zeker op voor de LUNA stablecoin. Waarom is de verwachting rondom stablecoins hooggespannen? Sowieso is crypto in zijn algemeen zeer interessant om te volgen. Het zal de wereld om ons heen veranderen en dan vooral dankzij de technieken van de blockchain. 

Er zijn voldoende mensen die zo snel mogelijk hun investering terug willen verdienen door geld te investeren in risicovolle munten zoals Dogecoin en Shiba Inu. Anderen geloven weer in blockchain technologie en investeren in projecten zoals Ethereum en Cardano. Stablecoins kopen zoals Luna coin is een manier om investeringen veilig te stellen. Anders dan coins zoals Bitcoin zijn stablecoins nauwelijks aan inflatie onderhevig.

Prijsverwachting Terra Luna classic crypto

Maar wat is de toekomst van Terra?

Wil je zeker weten dat je instapt in een veilig project c.q. digitale munt? Dan zit je met Terra wel goed denken wij. Het wordt geaccepteerd door steeds meer bedrijven en mensen. Sterker nog, op het moment van schrijven is Terra Luna de top 20 binnengekomen van meest populaire munten op CoinMarketCap.com. Het heeft een totale marketcap van plus minus 6 miljard dollar (!). Terra als betaalmiddel? Het gaat die richting wel op denken wij. Als Terra Luna Coin ook door bedrijven geaccepteerd wordt als wereldwijd digitaal betaalmiddel, dan kan het snel gaan.

Koers toekomst LUNA coin
Afbeelding door Coin Telegraph

Wat is de koersverwachting van Terra?

Terra of LUNA is een veelbelovend project waar wij in de toekomst nog veel over zullen horen. Maar hoe zit de koersverwachting er uit? Zal de munt over 5 jaar veel geld waard zijn? Of kan je beter investeren in bekendere munten zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano… Wie zal het zeggen. De cryptomarkt is onvoorspelbaar en munten waarvan je het niet zou verwachten presteren soms boven verwachting goed. Maar als we met een objectieve bril naar Terra kijken, dan zit een top 10 notering er zeker in. Toch is het ons inziens niet onverstandig om wat LUNA coins in je bezit te hebben. Het spreiden van risico’s en dus meerdere munten toevoegen aan je portfolio is een verstandige zet. En over de toekomst van Terra: Wij denk dat de munt in de toekomst toch wel minimaal 4 keer zoveel waard kan worden. *Dit is geen koopadvies*.

* Bovenstaande tekst is geschreven voor de harde crash van Luna. Ook wij hebben geen glazenbol, vind het wel zo eerlijk om de tekst te laten staan. Gezien het project wel kneiter hard ging!

LUNA coin kopen

Terra Luna kopen? Waar moet je dan op letten? Welke crypto exchange is veilig, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en bovenal goedkoop? Winst maken met LUNA classic coin lijkt misschien gemakkelijker dan Terra kopen. Maar schijnt bedriegt. Crypto kopen was vroeger misschien een lastige klus, onder meer omdat je over de nodige technische kennis moest beschikken… Maar vandaag de dag kan elke leek gemakkelijk en snel aan LUNA Classic komen. Daarover lees je alles in onze gids. Zo vergelijken wij alle brokers voor jou op basis van prijs, beschikbare coins, betaalgemak, etc.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie