MATIC coin – Wat is Polygon en wat kun je met MATIC crypto?

Veel coins hebben voorstanders en tegenstanders. Nu denken wij dat geen enkele crypto project vanaf de start perfect is. Integendeel. Maar de bedenkers van Polygon, ook wel bekend als MATIC coin, pakken het naar onze mening direct goed aan. Vaak belooft dat veel goeds voor de toekomst. Hieronder vertellen we jou alles over het ontstaan van deze cryptomunt, wie de bedenkers zijn en hoe het zit met de toekomstige uitbreidingen en wat dit kan betekenen over de waarde van de munt over enkele jaren. Ook geven wij aan waar je Polygon crypto het beste kan aanschaffen.

Wat is MATIC coin?

Wat is Polygon crypto?

Laten we met de spreekwoordelijke deur in huis vallen: Wat is Polygon? Dit is een schaalbaarheidsframework die de creatie van blockchains ondersteunt door Ethereum mogelijk maakt, met de MATIC coin als cryptomunt. Nu ben je er misschien van op de hoogte dat Ethereum al een geruime tijd met schalingsproblemen te kampen heeft. Het netwerk is te traag en de kosten voor transacties rijzen de pan uit. Polygon pakt dit probleem aan. 

Het netwerk ontwikkelt een infrastructuur met als doel de toegang voor gebruikers tot de DeFI (dit is de gedecentraliseerde financiële ruimte) sterk te verbeteren. De ontwikkeling van het platform verloopt goed. Belangrijke doelstellingen zijn behaald. Lage kosten op het Ethereum netwerk, snelle transacties, dat wil Polygon Matic bewerkstelligen. Dit betekent niet alleen goed nieuws voor gebruikers en investeerders in Ethereum, ook jij als houder van de MATIC coin kan hier mogelijk in de toekomst de vruchten van plukken.

Vanzelfsprekend stijgt deze munt ook in waarde zodra Polygon door DeFi-projecten wordt geaccepteerd. Momenteel heeft Polygon crypto al belangrijke spelers in de cryptomarkt aangetrokken. Zo hebben o.a. DEX en Aave hun projecten naar het Polygon-platform gemigreerd.

Wat lost Polygon coin op?

Waarvoor wordt Polygon gebruikt?

Wat lost Polygon op? Het project helpt ontwikkelaars niet alleen om dApss te schalen, maar men kan er ook nog eens eigen tokens voor gebruiken om het netwerk draaiende te houden en de transactiekosten mee te betalen. Het lost de problemen op die te maken hebben met trage bevestigingen in de blokken. Bovendien verlaagt het de kosten voor het afwikkelen van transacties op o.a. Het Ethereum netwerk aanzienlijk! Mocht de koppeling met de Ethereum blockchain slagen, dan kan dit wel eens de prijs van de MATIC coin flink opdrijven.

Hoe werkt MATIC coin?

Hoe werkt Polygon?

Polygon heeft een speciale architectuur die is opgebouwd uit meerdere lagen. Vier lagen in totaal. 1) Ethereum-laag: Deze laag bestaat in feite uit een set van smart contracts die op hun beurt zijn geïmplementeerd op Ethereum blockchain. 2) Beveiligingslaag: Geeft blockchains extra beveiliging. 3) Poly gon-netwerklaag: Dit is het ecosysteem van de blockchain netwerken. Deze laag is gebouwd bovenop Polygon. 4) Uitvoeringslaag: De uitvoeringslaag is de daadwerkelijke integratie van EVM (Ethereum Virtual Machine). Deze layers wordt voor de uitvoering van de smart contracts gebruikt.

Het doel van Polygon cryptocurrency

Wat is het doel van de makers?

Het doel van de bedenkers van Polygon is om op de langere termijn (we denken hierbij in een termijn van 5 tot 10 jaar) een grenzeloze digitale wereld te bewerkstelligen. Men moet als gebruiker van diverse gedecentraliseerde producten gebruik kunnen maken en dit zonder dat er tussenpersonen bij aan te pas komen.

Wat kan je met MATIC crypto?

Wat kan je met de MATIC coin?

De MATIC coin is het paradepaardje van Polygon. Zonder dit token zou Poly gon niet draaiende gehouden kunnen worden. Het MATIC token wordt voor verscheidene doelen ingezet en is in het ecosysteem zoals al gezegd onmisbaar. Houders van het token kunnen meestemmen bij belangrijke beslissingen en ook belangrijk: meedragen aan de veiligheid van het netwerk door de munten te staken. 

Schaf jij MATIC coins aan en zet je deze vast, dan ontvang je een vergoeding in de vorm van een stakingspercentage. Naarmate je meer coins hebt en vastzet, kunnen de vergoedingen aardig oplopen! Daarnaast worden de munten gebruikt om de gaskosten mee te betalen. 

Door tokens te bezitten help je dus niet alleen het netwerk, je kan er ook nog mee verdienen. En uiteraard kan de waarde van MATIC coins stijgen en maak jij winst als je deze coins goedkoop hebt ingekocht. De coins van Poly gon hebben een serieuze functie. Dit in tegenstelling tot munten zoals Dogecoin en Shiba Inu Coin.

Kun je Polygon (MATIC) staken?

Ja. Je kan het Poly gon token, ook wel gewoon bekend als MATIC coin, staken. Zie info in het kopje hierboven. Dit wordt echter nog niet door alle exchanges aangeboden. Op dit moment weten wij dat de crypto exchange Binance staking van MATIC crypto aanbiedt.

Risico analyse: Prijs Polygon

Nu komen we bij de risico-analyse voor Polygon MATIC. De prijs van de coins is al eens behoorlijk gestegen (mei 2021). Het werd toen bijna 3,5 dollar waard. Nadien zakte de koers weer in, net zoals de koersen van vrijwel alle munten. Let bij het kopen van MATIC op het dagelijkse handelsvolume. Dit volume geeft meestal een goed beeld van de prijsverwachting op de korte termijn. 

Het aanschaffen van crypto is altijd risicovol. Beleggers kunnen in het slechtste scenario massaal MATIC coins dumpen. Het zijn vooral de beleggingen met hefboomwerking die enorme koersschommelingen teweeg kunnen brengen. Bij een koerscorrectie kan het lang duren voordat de prijs van MATIC weer is hersteld.

Polygon koersverwachting

Wat is de Polygon koersverwachting?

Nu is natuurlijk de hamvraag: Is investeren in Polygon een goede of slechte keuze? Gelet op de historie van de koers en het koersverloop, denken wij dat je nog steeds veel geld kan verdienen door op dit moment in te stappen. De vooruitzichten zijn prima en het project mag rekenen op veel aandacht. Ook staan er nog veel ontwikkelingen aan te komen. 

Bekende investeerders investeren in MATIC, zo ook Mark Cuban; 
Lees ook: Amerikaanse miljardair Mark Cuban investeert in Polygon (MATIC)

Wat denk jij dat de koers van MATIC gaat doen in 2022, 2023 en 2024? Op onze website kan je de koers van Matic zelf bekijken en aan de hand van de historische gegevens jouw eigen koers bepalen. Bedenk dat investeren in crypto uiterst risicovol is. Beschouw onze tips dan ook niet als adviezen en beleg nooit meer geld dan dat je kan missen.

Polygon kopen

Polygon kopen is tegenwoordig een koud kunstje. Brokers bieden handige apps aan waarmee zelfs beginners direct overweg kunnen. Je kunt gewoon via je telefoon MATIC-crypto aanschaffen en deze worden bewaard in je online crypto wallet. Technische kennis? Dat is niet meer nodig! Vergelijk Polygon brokers op deze pagina. Wij hebben meerdere crypto handelsplatformen alvast voor jou met elkaar vergeleken en daarbij gelet op de handelskosten, betrouwbaarheid en gemak.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie