IOTA Coin uitgelegd, alles wat je moet weten over MIOTA!

De digitale revolutie van de volgende generatie, zo wordt de Internet of Things ook wel eens genoemd. Het is een netwerk dat als doel heeft om zonder problemen data en waarde tussen mensen en machines uit te wisselen. Het schaalbare en gedistribueerde grootboek met de IOTA coin werd speciaal voor deze digitale revolutie gecreëerd om die naadloze waarde- en dataoverdracht te garanderen. Dit artikel zal gaan over dit netwerk IOTA crypto en diens eigen cryptocurrency de MIOTA.

Wat is IOTA coin?

IOTA is, zoals in de inleiding vermeld, een gedistribueerd en schaalbaar grootboek, waardoor het vlekkeloos data en waarde tussen mensen en machines kan laten plaatsvinden. Het IOTA-platform kan de Internet of Things prima aansturen, want je vindt er kosteloze transacties, een geringe vraag naar hulpmiddelen en fraudebestendige data. En daarvoor hoeft IOTA nauwelijks wat te veranderen aan de infrastructuur. Het IOTA-netwerk garandeert ook de echtheid en validiteit van de data die op het platform uitgewisseld worden. Tevens wordt manipulatie van data en waarde door het platform tegengehouden, waardoor het ook een veilig platform is.

🔒 Veilig bij Bitvavo

De geschiedenis van IOTA

IOTA coin is ontstaan in 2015 door een professioneel team: David Sonstebo, Dominik Schiener, Dr. Serguei Popov en Serge Ivancheglo. Het doel van IOTA crypto moest zijn om de Internet of Things te democratiseren en van genoeg stroom te voorzien, opdat er veilige betalingen en een degelijke communicatie tussen machines kan ontstaan. Hierdoor zijn er geen transactiekosten en het validatieproces vindt ook meteen plaats, waardoor lage kosten en snelheid gegarandeerd zijn. 

IOTA coin geschiedenis

Omdat IOTA coin ook een enorme schaalbaarheid bevat, zou je in principe een onbeperkt aantal transacties per seconde moeten kunnen verwerken. Door de Internet of Things revolutie zouden zaken, zoals digitale identiteiten, slimme steden, wereldwijde handel en een communicatief gebruiksgemak werkelijkheid worden. En IOTA zou daarvoor moeten zorgen.

Hoe werkt IOTA crypto eigenlijk?

IOTA maakt gebruik van een andere datastructuur dan bijvoorbeeld Bitcoin. Deze datastructuur heet Tangle en Tangle heeft als doel om op een speciale wijze numerieke representaties op te slaan en te beheren. Met Tangle heeft IOTA geen probleem met schaalbaarheid, want het overwint de topografische obstakels van het gebruik van een Blockchain.

 IOTA heeft ook zijn eigen cryptocurrency, ook genaamd IOTA, en deze worden vooraf gewonnen en de transacties worden door Tangle vervolgens gevalideerd. Dit heet een DAG (WIKI link), Decentralized Acyclic Graph. Tangle is kortom een netwerk van niet-sequentiële nodes, waarbij elk knooppunt in een Tangle verbonden kan worden met andere nodes. 

Hoe werkt IOTA coin?

Andere Blockchains maken ook gebruik van het DAG-principe, maar die lopen niet parallel. Bij Tangle is dit wel zo met als gevolg dat alle transacties tegelijkertijd op het netwerk van IOTA verwerkt kunnen worden. Steeds meer nodes worden te zijner tijd onderdeel van Tangle, wat leidt tot een efficiënter en veiliger netwerk. Er worden dus ook geen miners gebruikt, wat de verwerkingstijd van transacties laag houdt en ook de benodigde hulpmiddelen laag houdt.

Proof of work met minder stroom

De transactie wordt geverifieerd met een Proof of Work algoritme. Bij IOTA brengt dit geen kosten of vergoedingen met zich mee en eveneens wordt er minder stroom verbruikt tijdens dit proces. IOTA kan dus gebruikt worden op veel systemen en apparaten zonder dat er al te veel energie voor nodig is.

voordelen van MIOTA coin

Voordelen en nadelen van MIOTA

Het feit dat IOTA bedoeld is om de Internet of Things te realiseren, is voor veel mensen een voordeel. Er zijn echter ook mensen, die hier anders tegenaan kijken. Zij zijn van mening dat IOTA crypto nadelig is voor de mensen, die een cryptocurrency zoeken om te bewaren voor later of om ze te gebruiken als betaalmiddel. Want IOTA is nog niet op veel plekken geaccepteerd als betaalmiddel, waardoor je weinig aan de coins hebt. IOTA coin maakt eveneens geen gebruik van Slimme Contracten. 

Als laatste nadeel is IOTA coin afhankelijk van zijn gebruikers. De groei van het platform is afhankelijk van de gebruikers, omdat zij de transacties moeten verifiëren en ze geen beloning krijgen om dit te doen. Hierdoor is de motivatie tot verificatie laag. Zijn er veel actieve gebruikers, dan werkt IOTA’s systeem vlekkeloos. Maar dan moet je wel die actieve gebruikers werven.

Is iota coin te minen?

Kun je IOTA minen?

IOTA coin werkt niet met traditionele Blockchains. Hierdoor is er geen mining nodig. Het netwerk gebruikt in plaats hiervan een niet-sequentieel grootboek, waarmee de consument zelf het netwerk kan gebruiken om eerdere transacties te verifiëren. Dit brengt de hoeveelheid miners en uitgebreide computerapparatuur die nodig zijn flink terug en lost het probleem van schaalbaarheid en hoge transactiekosten op.

Wat is een goede iota wallet?

Welke wallets accepteren IOTA coins?

IOTA coins kun je het best opslaan in een hardware wallet, die veilig is en die IOTA crypto ook accepteert. Onderstaande wallets zijn voor de IOTA coins geschikt:

🔒 Veilig bij Bitvavo


Plaats een reactie