MKR Coin – Wat is MAKER en wat maakt MAKER crypto interessant?

Maker(DAO) of MKR coin is een veelbelovend project. Wat is Maker of MKR coin? Dit is een contractplatform die geheel gedecentraliseerd is en waarop Dai wordt beheert en verhandelt. Is het de moeite waard om in deze coin te investeren? Daar geven we verderop deze pagina antwoord op. Ook kom je erachter wat MKR crypto doet, wat de voordelen en nadelen van dit project zijn en of MAKER momenteel iets te duchten heeft van soortgelijke projecten. Voordat je MKR coin koopt, is het belangrijk om zelf op onderzoek uit te gaan zodat je voldoende kennis hebt van datgene waarin je investeert.

Wat is MAKER coin?

Ben je geïnteresseerd in MakerDAO? Wellicht ben je wel eens Maker in het nieuws tegengekomen en ben je nu benieuwd naar het nut van deze coin. De cryptotokens Maker en Dai komen tegenwoordig veel in het nieuws. De coins hebben dan ook best wel veel overeenkomsten. Op deze pagina gaan we iets dieper in op de MKR coin (dit is het token van Maker). 

Wat is MAKER coin?

Wat is Maker? Dit is simpelweg een gedecentraliseerd platform dat werkt op de Ethereum blockchain. DAI is de stablecoin van MAKER. Deze stablecoin fluctueert niet in waarde wat de MKR coin wel doet. Met andere woorden: DAI is waardevast en de MKR-coin kan meer waard worden maar ook in waarde dalen. De waarde van Maker stijgt indien er van DAI meer gebruik wordt gemaakt.

Doelstelling van MAKER?

Wat is het doel van de makers van MAKER / MKR crypto? Dat is eenvoudigweg om meerdere activa zoals fysiek goud en cryptomunten te kunnen tokenizen. Opvallend hierbij is de MKR coin niet kan worden gemined.

Wat is het doel van MKR coin?

Toepassingen van MKR coin

Het doel van de makers en de uiteindelijke toepassing van de munt en de stablecoin hebben natuurlijk veel met elkaar te maken. De stablecoin DAI is een gedecentraliseerde coin waarvan de waarde stabiel is. Deze wordt in balans gehouden met de waarde van de Amerikaanse dollar en wel met behulp van smart contracts. DAI heeft daarmee veel overeenkomsten met andere bekende stablecoins zoals Tether. Met het grote verschil dat deze stablecoin lang niet zo decentraal is als men doet beloven. DAI is wel decentraal en dit token zou daarmee zeer geschikt zijn voor peer-to-peer betalingen.

Soortgelijke crypto als MAKER coin

Soortgelijke cryptocurrency

Zoals je hierboven hebt gelezen lijkt de stablecoin van MKR (MAKER), DAI, erg veel op die andere bekende stablecoin Ether. Met het verschil dat DAI écht een decentrale stablecoin is en dat kan van Tether niet gezegd worden.

Resumé

Voor het geval dat het verschil tussen MAKER, MKR coin en DAI je nog niet helemaal duidelijk was: Het MKR token gebruik je dus om het gehele proces draaiende te houden. Je kan hierbij denken aan de transactiekosten van DAI indien je deze verstuurd. De koers van MKR kan schommelen en hoeveel deze waard kan worden, dat is niet te voorspellen.

Daarbij worden er ook telkens tokens geburned als smart contracts verlopen. Dit houdt concreet in dat er steeds minder aanbod zal zijn van MKR coins en deze zouden dus meer waard kunnen worden. Er moet dan wel steeds meer gebruik gemaakt worden van DAI coin. Het DAI token zelf is stabiel in prijs en daarmee zeer geschikt voor het doen van kleine (peer-to-peer) betalingen.

Wat zijn de voordelen van MAKER crypto?

Maker heeft als voordeel dat het een voorloper is op het gebied van de ontwikkeling van gedecentraliseerde cryptomunten en de uitwisselingen daarvan. In tegenstelling tot sommige concurrenten, wordt MKR coin en dus het Maker-platform wél gesteund door bekende beurzen. Als houder van MKR coins krijg je stemrecht. Zodoende is er vanuit de community ook een brede steun voor het project en worden de houders gestimuleerd om het platform te onderhouden, verbeteren en beheren. Dit kan uiteindelijk het verschil maken t.o.v. soortgelijke gedecentraliseerde platforms die zich richten op gedecentraliseerde uitwisselingen tussen cryptovaluta. Het Dai token staat alom bekend als één van de allerbeste die in de cryptomarkt in gebruik is. Het token is een belangrijk en onmisbaar instrument voor het aangaan van samenwerkingen.

Wat is de koersverwachting van MKR coin?

De toekomstige prijs van MKR coin wordt door experts nogal verschillend voorspeld. Waar de een denkt dat MKR wel eens honderden euro’s waard kan worden, terwijl weer anderen een stuk pessimistischer ingesteld zijn en denken dat de munt hooguit 2 of 3 keer zoveel waard kan worden. 

De experts die optimistisch zijn, die geven aan dat de marketcap op dit moment nog te verwaarlozen is en dat de totale marketcap voor crypto in de toekomst nog enorm gaat toenemen. In dat geval kan er inderdaad nog een gigantische prijsstijging aankomen voor MAKER. Een prijsstijging van 300% in de toekomst? Dat is volgens deze experts echt mogelijk. Wij blijven iets voorzichtiger en stellen dat MAKER binnen nu en een paar jaar nog wel 100% meer waard kan worden. Je kan natuurlijk ook met daytraden nu al mooie winsten behalen.

Hoe kun je Maker kopen?

Maker kopen kan via diverse grote exchanges wereldwijd. Het is een bekende coin die wereldwijd verhandeld wordt. In onze koopgids hebben wij alle belangrijke informatie verzameld over het kopen van crypto zoals de MKR coin. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie