Wat is NEO Coin? Alles wat je moet weten over NEO crypto!

In 2014 werd het netwerk Antshares gesticht door Da Hongfei en Erik Zhang. In 2017 werd dit cryptobedrijf NEO coin genoemd naar de cryptocurrency die de native valuta vormde voor het netwerk. Het NEO netwerk heeft als hoofddoel om een slimme economie te realiseren, waarbij Slimme Contracten ingezet worden om digitale activa op een efficiënte wijze te verdelen. Over wat NEO is, de werkwijze en waar je de cryptocurrency NEO moet kopen zal dit artikel gaan.

Wat is NEO crypto?

NEO is dus een netwerk dat streeft naar de creatie van een slimme economie. De ontwikkelaars willen dit bewerkstelligen door gebruik te maken van alle intrinsieke voordelen, die de Blockchain Technologie biedt. Met deze voordelen zal gepoogd worden om een geoptimaliseerde digitale wereld voor de toekomst te creëren. De slimme economie die NEO voor ogen heeft, is een samenwerking tussen digitale identiteiten, Smart Contracts en digitale activa, waaruit een online aanwezigheid blijkt die rendement oplevert.

🔒 Veilig bij BitvavoNEO coin

Hoe werkt NEO coin?

NEO wil dus drie factoren met elkaar laten samenwerken: de digitale activa, Smart Contracts en de digitale identiteit. Hierdoor zou de slimme economie moeten kunnen ontstaan. Wat betreft de digitale activa wil NEO bevorderen dat de traditionele activa overgaan in de digitale activa. De traditionele activa zouden gedecentraliseerd worden en de overdracht naar een digitale activa zou plaatsvinden middels een Smart Contract. De digitale activa zouden toegeschreven worden vervolgens aan een elektronische tag voor mensen of bedrijven. Dit vormt de digitale identiteit. 

De Slimme Contracten zouden dus helpen bij de distributie van de digitale activa, omdat ze de behoefte aan een derde partij wegnemen. Een Smart Contract is immers een code dat uit zichzelf werkt, wanneer aan bepaalde eisen is voldaan. De digitale identiteiten van mensen en bedrijven moeten kunnen communiceren door uitwisseling van de digitale activa. In 2020 werd de derde upgrade van NEO doorgevoerd, waardoor er nog meer stabiliteit, een hogere doorvoer en een verbeterde veiligheid gegarandeerd werd.

Wat is het verschil tussen NEO en GAS coin?

Wat is het verschil tussen NEO en GAS?

Bij het netwerk NEO vind je twee cryptogelden. De eerste is NEO. Deze munteenheid kun je kopen. Het is ondeelbaar en er zijn een maximumaantal tokens geproduceerd. 100 miljoen NEO’s zijn er in omloop en dit worden er nooit meer dan dat. NEO genereert zelf de tweede valuta: GAS. GAS functioneert apart van NEO en je kunt met deze coin transacties op het netwerk betalen en gedecentraliseerde applicaties uitvoeren. Deze coins zijn wel deelbaar en worden via een speciaal algoritme gemaakt.

Is NEO crypto te minen?

Kun je NEO minen?

NEO kan niet worden gemined, zoals bijvoorbeeld bitcoins. Er is een vaste hoeveelheid in omloop van honderd miljoen tokens. De enige manier waarop je NEO krijgt, is door deze te kopen via een broker of via uitwisseling op de exchange. NEO gebruikt wel een Proof of Stake mechanisme, waardoor je NEO coins kunt verdienen door jouw geld te staken in een transactie validatie. Valideer je deze transacties, dan krijg je je inzet terug met een beloning in tokens. GAS tokens kun je in je NEO wallet genereren of je kunt de tokens krijgen met verdiensten voor het NEO netwerk.

Waar kun je NEO aanschaffen?

Zoals al eerder genoemd kun je op een aantal manieren aan NEO coins komen. Je kunt ze verdienen met het Proof of Stake principe. Je kunt cryptocurrency op de exchanges ruilen voor NEO. Of je koopt NEO bij een broker naar keuze in. De beste NEO crypto exchange zijn:

Ik raad je aan om een account aan te maken bij de goedkoopste crypto exchange van Nederland, namelijk BITVAVO. Via onderstaande button maak je gemakkelijk, snel en gratis een account aan en kun je binnen een paar minuten NEO kopen.

🔒 Veilig bij Bitvavo


Plaats een reactie