Wat is Pundi X coin en hoe werkt het?

Er zijn ontzettend veel cryptomunten op de markt, Pundi X coin is daar één van. Wat is Pundi X crypto nou precies en waarom is het interessant om in de cryptocurrency te investeren? Ik geef je alle informatie over Pundi X zodat jij goed een keuze kunt maken of je pundi x kopen gaat.

Wat is Pundi coin?

Pundi X is een project dat is begonnen in 2017. Het doel van de coin is cryptocurrency beschikbaar maken voor het grote publiek. Dit was het grootste doel en is vandaag de dag nog steeds één van de belangrijkste speerpunten.

De technologie achter deze cryptomunt staat in verbinding die in fysieke winkels gebruikt worden. Zie het als een pinautomaat, hier betaal je vandaag de dag mee in de toekomst kun je middels het pundi x systeem in de supermarkt met crypto betalen. Je kunt zelfs via de apparaten via de XPOS zelf crypto kopen. Dit kan ook via de app.

Hoe werkt pundi x?

Pundi X is vooral actief in Azië, en lijkt daar zeer succesvol. Als je het mij vraagt hangt het succes van deze crypto af van bredere crypto acceptatie. Als niemand zit te wachten om betalingen middels crypto te doen, heeft de cryptomunt weinig toegevoegde waarde.

Steeds meer bedrijven zien gelukkig toekomst in deze vorm van transacties. Als het bedrijf de transactiekosten laag kan houden, en de transactie snelheid hoog, dan zie ik zeker toekomst. Het is een kwestie van tijd totdat deze crypto in Europa-markt krijgt.

Je weet nu in hoofdlijnen van Pundi X (NPXS) is en waar het voor staat. Ik zie er in ieder geval toekomst in, wat jij? Laat je het weten via een comment?

Hoe werkt Pundi X crypto?

Achter Pundi X gaat een zeer geavanceerd netwerk schuil met zowel software/hardware & blockchain technologie. Op de vraag; ‘Hoe werkt pundi X’ ga ik je in 3 stappen antwoord geven. Pundi werkt namelijk met het Xpos systeem, de X wallet en X card systeem en X pass.

Het Pundi XPOS betaalsysteem

Als je bovenstaand filmpje hebt gezien heb je een goed beeld kunnen krijgen over het Pundi XPOS systeem. Je kunt het vergelijken met een pinautomaat zoals we deze ook bij de supermarkt kennen. Als extra feature heeft de pundi x pinautomaat mogelijkheid tot betalen met cryptomunten. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld met AliPay of Apple pay te betalen.

XPOS betaalsysteem

Voor een winkel kan het heel aantrekkelijk zijn om het XPOS-systeem aan te schaffen. Je klanten hebben de mogelijkheid om een keuze te maken aan heel veel verschillende betalingsmiddelen. Op deze manier zo goed als iedereen tevreden houden plus trek je heel veel crypto enthousiastelingen aan. Hieronder zie je een overzicht van meer voordelen voor winkeliers die met het XPOS systeem werken.

 • Winkeliers kunnen cryptocurrency accepteren als betaalmiddel
 • XPOS systeem ondersteunt onder andere; Bitcoin, Ethereum, Pundi X, NEM, Qtum, Achain, Stellar Lumens en veel meer andere cryptocurrencies.
 • Ondersteund verschillende cryptowallets onder andere; Qbao, X Wallet, XEM wallet en meer.
 • Ondersteund loyaliteit spaarprogramma’s
 • Biedt support aan crypto betaalkaarten zoals de Pundi XPASS.
 • Gemakkelijk te koppelen aan je boekhouding
 • Mogelijkheden tot het kopen en verkopen van cryptocurrency binnen het XPOS systeem.
 • Ondersteund andere mobiele betaalapplicaties zoals: AliPay en WeChat.
 • Gemakkelijk te koppelen met andere financiële dienstverleners.
XPOS

De Pundi coin Wallet

Het primaire doel van Pundi X is om cryptocurrency net zo gemakkelijk te gebruiken als traditioneel geld. Ze zijn zich er zeer van bewust dat het onhandig is om voor iedere crypto een andere cryptocurrency wallet in beheer te hebben. Zo zijn ze tot de Pundi X wallet gekomen, deze crypto wallet accepteert NPXS coins en veel andere cryptomunten. Het is tevens mogelijk om FIAT op je pundi x wallet te bewaren.

Download X Wallet APP

 

IOS applicatie

 

Android App

De Pundi X card (XPASS)

Het bedrijf heeft ook een crypto betaalkaart op de markt gebracht, de XPASS. Deze kaart kun je net als de mobiele app gebruiken voor transacties in bijvoorbeeld een tankstation of een bar. Wat bijzonder is is dat voordat je gaat betalen kunt zien wat de waarde van verschillende cryptomunten hebben. Welke coin jou de meeste winst gebracht heeft reken je mee af 😉

XPASS

De cryptomunt van Pundi x is NPXS

De Pundi X ICO vond plaats op 21 januari 2018, net voor de enorme rally waarmee de cryptomarkt december 2017 mee te maken kreeg. De ICO was binnen 90 seconden uitverkocht, dit wil toch wel wat zeggen over het project! Hiermee was de hardcap binnen van ruim 35 miljoen dollar.

De token die destijds verkocht werd heet NPXS. De coin is gemaakt op het Ethereum netwerk en is dus een ERC20-token. De warde wordt voornamelijk gemaakt door het aantal transacties die gedaan worden binnen het XPOS-systeem. Voor elke transactie wordt namelijk een klein beetje NPXS vernietigd. Onderstaand nog wat andere reden waarom de Pundi x coin kan gaan stijgen en men deze dus wil kopen…

 • Het kost NPXS om je cryptomunt op het systeem te krijgen. Qtum moest hier bijvoorbeeld een enorme som voor neertellen.
 • Mensen die sparen via het loyaliteitsprogramma worden betaald met NPXS.
 • Advertenties op XPOS-apparaten worden betaald in Pundi X coin.
 • Toekomstige producten worden in NPXS betaald

Hoe groter het systeem wordt en de technologie daarachter hoe meer vraag er zal zijn!

Pundi X partners

Pundi X heeft al veel bedrijven aan zich gebonden. Grote cryptocurrencies als Qtum, Stellar en NEM zien toekomst in het project en zijn een samenwerking aangegaan. Hierin zijn ze zeker niet alleen. Het plaatje hieronder laat mooi zien welke samenwerkingen ze allemaal al aangegaan zijn. Zo is Verge crypto ook een samenwerking aangegaan met pundi x en is de blockchain geïntegreerd in het Pundi netwerk.

samenwerking

Conclussie

Ik vind dat Pundi X coin een zeer belovende crypto / project is. Er waren al verschillende werkende producten voordat ze de ICO lanceerde dat is een dikke plus punt. En door de prijsstijgingen van Pundi X de afgelopen maanden kan ik met zekerheid zeggen dat het interessant is om te investeren in dit project. Bovendien hebben ze grote partnerschappen weten af te sluiten en dit bied zekerheid voor de toekomst. Ben je geïnteresseerd geraakt in deze crypto? Je kunt gemakkelijk Pundi X kopen via crypto exchange Bitvavo. Ik koop mijn cryptomunten al jaren bij deze Nederlandse partij en ik raad het iedereen aan.

Bitvavo exchange

Plaats een reactie