SHIB coin – Wat is Shiba Inu crypto en wat kun je ermee?

Shiba Inu kopen of niet? De SHIB coin is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws gekomen. Nu ben je vast benieuwd waarom zoveel mensen geïnvesteerd hebben in deze munt. En je wilt weten of het nog zin heeft om SHIB crypto aan te schaffen. Voordat je besluit om te investeren in deze munt is het verstandig om je goed in te lezen. Zomaar geld uitgeven aan crypto’s zonder dat je weet waarin je daadwerkelijk investeert, dat is ronduit onverstandig. Wat kan je met SHIB? Wat maakt deze coin zo bijzonder? Lees hieronder snel verder!

🔒 Veilig bij Bitvavo

Shiba Inu coin wat is het?

Shiba Inu of de SHIB coin komt met regelmaat in het nieuws. Is dit een hype munt (meme coin) of zit er meer achter het recente succes? Blockchain heeft sinds de komst van Bitcoin een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Of Bitcoin in de toekomst echter honderdduizenden euro’s waard gaat worden, dat is de vraag. Maar de vraag naar blockchain an sich is toegenomen en diverse nieuwe projecten zoals Shiba Inu coin proberen een graantje mee te pikken van dit succes.

Shiba inu crypto (SHIB coin)

 Er draaien veel munten op blockchains. Dogecoin is een andere munt die begon als memecoin en waarvan niemand iets verwachtte, maar op het moment van schrijven staat deze munt in de top 10 van cryptomunten. Zelfs de oprichter van deze munt geloofde niet echt in de munt. Hij had dan ook geen serieuze bedoelingen met Dogecoin maar zette deze uit grap op. Datzelfde geldt nu voor SHIB coin. Deze staat inmiddels in de top 25 in de ranglijst met de allerhoogste marketcap. Shibu Inu wordt nu ook wel de ‘Dogekiller’ genoemd.

Shiba Inu coin team

SHIB coin: Het team achter deze crypto

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wie nou in werkelijkheid de bedenker is van de Bitcoin. De voornaam, Ryoshi, is als enige bekend. Dogecoin heeft als logo de Japanse hond Shiba Inu en de naam van SHIB coin is hieraan ontleend. De munt werd gelanceerd in 2020 en werd toen al de Dogecoin killer genoemd. Het moet dus een grote rivaal worden van deze populaire coin die zelfs door Elon Musk, de topman van Tesla, wordt omarmd. Het gehele concept en zelfs het platform van Shiba is afgekeken van Dogecoin. Maar waarom is deze munt opgezet? Wat is het doel? Wat wilde de maker hiermee bereiken?

Het doel: Wat kan je met Shibu Inu crypto?

Shiba Inu is niet zomaar opgezet. Oké, het is een memecoin en een parodie op Dogecoin. Enige humor kan de maker niet ontzegd worden. Maar er is wel degelijk een groter doel en de maker had een missie. Shiba Inu crypto wil gebruikers een groter verdienmodel bieden. Zo wil de maker een coin ontwikkelen die bereikbaar zou zijn voor mensen wereldwijd. Ook voor de mensen die weinig geld te besteden hebben. Miljoenen of misschien wel miljarden mensen zouden met de munt betalingen kunnen doen. 

Dit is een Shiba Inu hond

Echter, de prijs wordt op dit moment behoorlijk opgedreven. Dus of coins in de toekomst nog steeds betaalbaar zullen zijn dat is maar de vraag. Een ander doel van de munt is om met het token kosten te kunnen betalen op het netwerk en beloningen mee uit te keren. Je kunt met SHIB in enkele seconden betalingen overmaken naar iedereen in de wereld. Overigens draait Shibu Inu op de blockchain van Ethereum, wat het een betrouwbare token maakt.

Hoe werkt SHIB coin?

Hoe werkt SHIB coin?

In feite hebben we hierboven al min of meer uitgelegd hoe SHIB coin werkt. Het is gelanceerd op het netwerk van Ethereum en dat maakt het een ERC-20 token. Evenals de andere bekende memecoins waaronder Dogecoin en ook Attention token. Het ecosysteem van Ethereum biedt veel veiligheid en betrouwbaarheid. Want het is op dit moment hét netwerk dat wereldwijd, na Bitcoin, tot de grootste decentrale blockchain behoort. Het wordt dagelijks onderhouden en er komen bovendien nog vele updates aan. Vele duizenden tokens werden al gelanceerd op het Ethereum-netwerk.

Wat zijn de nadelen van de SHIB coin?

Heeft de SHIB coin nadelen? Ja, wij vinden dat deze coin wel degelijk nadelen heeft. Het is een memecoin, opgezet als grap. De bedenker had nooit kunnen vermoeden dat deze munt zoveel aandacht zou krijgen en dat de prijs naar tophoogten zou voeren. De munt heeft dan nog wel wat ontwikkelingen in petto. Maar of je die serieus kan nemen… De munt zal ongetwijfeld nog wel wat hoogtepunten krijgen maar als je het ons vraagt is er geen toekomst weggelegd voor dergelijke coins. 

En de voordelen van Shiba Inu?

  1. Je kan miljoenen munten aanschaffen voor weinig geld
  2. Snelle verwerking van transacties
  3. Lage transactiekosten
  4. Leuke munt voor daytraders

Shiba Inu Crypto whitepaper

SHIB coin whitepaper

Er staan welke enkele verbeteringen aan te komen en het token is nog niet uitontwikkeld. Zo zal SHIB crypto een eigen gedecentraliseerde exchange opzetten. Net zoals UniSwap bijvoorbeeld. Het doel daarvan is dat gebruikers rechtstreeks de munten kunnen aanschaffen via het eigen platform en dat zij andere tokens hiervoor dus niet hoeven te swappen. In de toekomst kan je SHIBA dus traden voor andere ERC-20 munten. Wat er ook aan zit te komen is dat Shiba Inu om te vormen is naar o.a. Leash- en Bone tokens.

Shiba Inu prijsverwachting

Wat is de koersverwachting van SHIB?

Dit is één van de weinige munten waarover wij beslist geen voorspelling gaan doen. Of beter gezegd: We durven het niet. De munt is onderhevig aan een extreme volatiliteit en kan daarom zowel sterk stijgen als dalen. Voor beleggers die op de langere termijn beleggen is SHIB een risicovolle munt. Daytraders met veel ervaring kunnen hier echter wel mee verdienen. De koers voor Shibu Inu is al flink gestegen en het gevaar bestaat dat de max is bereikt. Beleg daarom nooit meer geld dan je kan missen in deze munt.

Shiba Inu crypto kopen

Shiba Inu coin kopen

In Google zoeken veel mensen naar informatie over het aanschaffen van Shiba Inu. Wil jij ook SHIB coins kopen? Misschien zijn er nog een aantal zaken niet helemaal duidelijk omtrent het aanschaffen van cryptomunten zoals Shiba. Of wellicht ben je er nog niet helemaal over uit wat nu écht de allergoedkoopste partij is bij wie je cryptocurrency kan aanschaffen. Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het kopen van crypto, hebben wij een handige koopgids samengesteld. Shiba Inu kopen? Ga daarvoor snel naar deze pagina. Je kunt gemakkelijk Shiba Inu kopen via de beste exchange van Nederland namelijk; Bitvavo. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Uitgebreide uitleg Shiba Inu crypto aankopen

Shiba Inu kopen is heel eenvoudig. Je opent een account bij Bitvavo, stort euro’s en kunt binnen 5 minuten Shiba Inu kopen.

Plaats een reactie