SOL coin – Wat is Solana en waarom is het interessant?

SOLANA komt steeds vaker tegen in het nieuws. Experts verwachten nogal veel van de SOL coin in de toekomst en je raad het al: Ook wij zijn nogal enthousiast over dit project! Aangezien jij niet voor niets via de zoekmachine terecht bent gekomen op deze pagina, gaan we ervan uit dat je graag alles te weten wilt komen over Solana. Jouw nieuwsgierigheid is gewekt en je bent benieuwd waarom dit project zo interessant is en waarom ook jij erin zou moeten investeren. Wij gaan jou alles uitleggen over de SOL coin. Lees je mee?

Wat is SOL coin?


Wat is Solana crypto?

Wat is Solana? Dit wordt door de ontwikkelaars zelf een nieuwe generatie blockchain genoemd. Het is een platform dat is opgebouwd uit een laag dat enorm veel transacties kan verwerken per seconde en wel zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. In theorie kan de netwerklaag meer dan 700.000 transacties verwerken per seconde (!). Dit maakt Solana tot een serieuze concurrent van o.a. De Ethereum blockchain technologie. Ethereum heeft op dit moment grote problemen met schaling en de verwerking van grote hoeveelheden transacties. Bovendien rijzen de transactiekosten de pan uit.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Het netwerk van Solana heeft een eigen munt. Serieuze blockchains kunnen niet meer zonder. De munt wordt SOL genoemd. Je kan SOL coins kopen via bekende exchanges zoals Bitvavo en Binance. In onze koopgids onderaan deze pagina leggen we jou alles uit over het aanschaffen van SOL coin.

Ontwikkelingen van Solana

Solana ontwikkelingen

De SOL coin / Solana ontstond onder leiding van Anatoly Yakovenko en wordt uitgerold door een stichting uit Zwitserland. Er werken ontwikkelaars aan het decentrale platform die hun sporen in de cryptowereld al verdiend hebben. De ontwikkelaars zijn erg ervaren. Solana is één van de eerste blockchain netwerken samen met Cardano dat de problemen rondom het verwerken van grote hoeveelheden transacties heeft opgelost. Dit tijdsprobleem stond tot voor kort bedrijven in de weg om te werken op de blockchain. Solana crypto is een krachtig platform voor ontwikkelaars.

Anatoly Yakovenko CEO solana cryptomunt


Web 3.0

Een nieuw decentraal internet, het zit eraan te komen maar wanneer? Het internet is op dit moment verre van decentraal. Grote spelers op de markt zoals Facebook en Google bepalen min of meer wat jij als gebruiker te zien krijgt en wat mogelijk is. Toewerken naar een nieuw decentraal internet waarop tussenpersonen overbodig zijn, dat is de toekomst. Solana kan dit gedecentraliseerde internet, ook wel WEB 3.0. genoemd, in de toekomst ondersteunen.

Web 3.0

Waarvoor wordt het Solano platform gebruikt?

In feite hebben we in de intro al beschreven hoe het Solano platform werkt en waarvoor de blockchain wordt gebruikt. Laten we het nog eens in het kort samenvatten:

Het is een gedecentraliseerd blockchain platform waarvoor de SOL coin wordt gebruikt om transacties mee te bekostigen. De bedenker van Solana en de ontwikkelaars willen de blockchain als technologie schaalbaarder maken. En wel door proof of stake toe te passen. Dit betekent dat het aantal transacties op het netwerk kan worden verhoogt én de kosten daarvan sterk worden teruggedrongen. Dit gaat niet ten koste van de veiligheid. Alles verloopt decentraal. Het claimt dat gebruikers 1 miljoen transacties kunnen uitvoeren voor een fractie van de kosten die Ethereum rekent. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Op het protocol van het Solana netwerk kunnen ontwikkelaars decentrale dApps bouwen. Hieronder gaan we uitleggen wat je met de SOL coin, onmisbaar om het netwerk draaiende te houden, kan doen en hoe je daarmee geld kan verdienen.

Wat is de functie van SOL Coin?

Het is jou waarschijnlijk te doen om de SOL coin. Want je wilt met cryptomunten geld verdienen. De SOL coin heeft volgens kenners voldoende potentie om in de toekomst veel meer waard te worden. Als je zelf decentale apps wilt bouwen op het netwerk van Solana, dan heb je daarvoor SOL coins nodig. Je kan echter ook investeren in deze munt en dus in het Solana netwerk.

Wat doet Solana en waar is het goed voor?

Je hebt daarbij meerdere mogelijkheden. Zo kan je gratis SOL coins verdienen door munten aan te schaffen en deze te staken. Let op: Crypto in zijn algemeen is onderhevig aan hevige koersschommelingen. Je kan een groot deel van je inleg of zelfs jouw totale inleg verliezen. SOL coin is de cryptovaluta van de Solana blockchain. Deze cryptomunt wordt gebruikt voor 3 onderdelen namelijk;

Staking

Stake de cryptomunt van Solana en help daarmee het netwerk. Door SOL coin te staken, kunnen transacties gevalideerd worden en verwerkt worden. In ruil voor het staken ontvang je dagelijks een vergoeding in de vorm van SOL coins.

Stemmen

Het token van Solana wordt ook gebruikt binnen de community om te stemmen over voorstellen die worden ingediend. Zonder tokens hebben de leden geen inbreng.

Transactiekosten

De SOL coin wordt gebruikt door gebruikers om smart contracts uit te voeren en om transacties mee te betalen.

Wat is

Wat zijn de voordelen van Solana?

Onderstaand een opsomming van voordelen die het Solana netwerk met zich meebrengt.

  • Is mooie samenwerkingen aangegaan, onder andere met FTX
  • Kan dé blockchain worden die gedecentraliseerde financiën ondersteunt
  • Snelle verwerking van transacties op het Solana netwerk
  • Lage transactiekosten

De nadelen van Solana crypto

Grote concurrenten zoals Ethereum 2.0. zitten niet stil. Ook Cardano is een blockchain project dat aan dezelfde zaken werkt als SOL en dit platform heeft zelfs de achtervolging ingezet op Ethereum. Het emissieschema van de SOL tokens baart ons ook wat zorgen. Dit zou de prijs namelijk kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de concurrenten van SOL crypto?

Investeren in blockchain projecten door cryptocoins van de desbetreffende platforms te kopen is niet zonder risico. Is SOL coin kopen een slimme zet? Dat hangt er maar helemaal van af hoe onder andere het platform zich doorontwikkeld, welke bedrijven gebruik gaan maken van het netwerk, wie er aan het project werken en hoe de concurrenten het doen. SOL heeft enkele grote uitdagers die, net zoals Solana, vorderingen maken met hun blockchain.

De bekendste concurrenten van SOL crypto zijn o.a. Cosmos en Cardano. Cardano is een blockchain netwerk met zeer veel potentie en het lost tot nu toe alle problemen op waarmee oudere blockchains zoals Ethereum mee te kampen hebben. Polkadot (DOT) kan ook gezien worden als een serieuze concurrent van SOL.

Samenwerkingen solana
Solana samenwerkingen

Samenwerkingen van Solana

Solana is al mooie samenwerkingen op technologisch vlak aangegaan met diverse bedrijven waaronder LoanSnap, Chainlink, Civic, FTX en nog veel meer. Wij verwachten dat deze samenwerkingen een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van het platform. Bovendien heeft het investeerders van naam aangetrokken. Denk daarbij aan grote namen zoals Foundation Capital, CMCC, NGC Capital.

Solana koersverwachting

Nu ben je natuurlijk ook erg naar onze prijsverwachting voor Solana. Deze crypto wordt op forums, sociale media en websites steeds meer en meer besproken. Bijzonder is dat niet, want de Sol coin staat inmiddels in de top 100 van cryptocurrency op coinmarketcap.com. En ook dat komt niet onverwacht. Het blockchain project ontwikkelt zich door en de vooruitzichten zien er vooralsnog goed uit.

Solana kopen?

Misschien sta je nu wel op het punt om zelf daadwerkelijk SOL coins aan te schaffen. Maar waar en hoe, daar ben je nog niet over uit… Het is voor beginners ook wel redelijk lastig om te kiezen uit het aanbod met brokers. Goede brokers zijn er volop maar er zitten ook veel platformen tussen waar wij persoonlijk geen al te beste ervaringen mee hebben. Met Binance en Bitvavo hebben wij sowieso erg goede ervaringen. SOLANA kopen bij deze handelsplatformen is erg eenvoudig en bovendien zijn de kosten per transactie laag. Lees op deze pagina alles over het kopen van SOL coin en andere cryptocurrencies!

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie