THETA coin – Wat is THETA crypto?

Theta, wat is de Theta coin en waarom is dit voor jou interessant om in te investeren? Er zijn crypto handelaars die handelen op de korte termijn en/of de langere termijn. Dat is een persoonlijke keuze. Traders die graag snel geld willen verdienen op de kortere termijn, die nemen nadelen van een project sneller voor lief. Theta heeft naar onze bescheiden mening wel degelijk toekomstperspectief. Natuurlijk zijn er nog wel zaken waar het team aan moet werken. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Dit kan meerdere jaren in beslag nemen. Maar tot nu toe komen de beloftes die ze maken uit. Voor ons een reden om dan ook eens in dit project te duiken en alles voor jou op een rijtje te zetten. Nadat je de informatie op deze pagina hebt gelezen, kan je bepalen of het zinvol is jouw nieuwsgierigheid in dit project om te zetten in een daadwerkelijke investering of niet. Lees hieronder direct verder!

Wat is THETA coin?

Theta is een nieuw cryptoproject wat het voor bedrijven mogelijk wil maken om op het netwerk goedkoop video content te delen. Nu neemt dit type content, o.a. op YouTube, sterk toe en de kosten daarvoor rijzen de pan uit. Het zijn vooral de kosten voor het streamen van video content waarvoor Theta een oplossing creëert. Streamingsplatforms en blockchain-technologie kunnen volgens Theta veel voor elkaar betekenen. Overigens wordt het Theta-netwerk volledig door Sony en Samsung gesteund.

Wat is het doel van THETA netwerk?

Theta streeft ernaar om de exploitatiekosten voor het streamen van video content te verlagen. Met name de kosten van streamingsdiensten zoals die van YouTube zijn torenhoog. Theta Network heeft als doel om een gedecentraliseerde infrastructuur voor videostreamingsdiensten te bieden. Eentje die vele malen voordeliger is dan de huidige gecentraliseerde netwerken. 

Belangrijk om te vermelden is dat de bedenkers en ontwikkelaars absoluut niet het streven hebben om bestaande platforms zoals Twitch of YouTube va de troon te stoten. Integendeel. Het wil een compleet hernieuwde infrastructuur opzetten die vele malen goedkoper is en gedecentraliseerd. Aanbieders van video content behouden zelf de controle over de inhoud. Er komen geen tussenpersonen aan te pas.

Wat wil het THETA team bereiken wat is het doel van THETA coin?

Nu is het exploiteren, hosten en videocontent sharing een dure business en het levert streamingsdiensten daarnaast ook de nodige problemen op. Zet je bijvoorbeeld een video op één platform, dan is het voor gebruikers lastig om hier toegang tot te krijgen. Sneller toegang krijgen tot video content is mogelijk als de video’s op meerdere servers staan, verspreid over de wereld. We noemen deze vorm van het aanbieden van content ook wel CDN. CDN is een afkorting van ‘Content Delivery Network‘.

Het hosten en delen van video content is een lastige aangelegenheid. Het probleem is dat als de inhoud allemaal op één digitale plaats is opgeslagen, dat het voor mensen wereldwijd een tijdrovend proces is om toegang te krijgen tot dit platform. Websites voor het delen van video’s zullen dus meerdere servers over de hele wereld moeten gebruiken, zodat ze de inhoud veel sneller kunnen aanbieden. Dit wordt ook wel een Content Delivery Network (CDN) genoemd. Maar nu zijn we er nog niet. Deze vorm van het aanbieden van video-inhoud lost problemen dan wel op, toch gaan ook hiermee hoge kosten gepaard. Een video bestaat uit enorm veel gegevens namelijk. Hiervoor wil Theta Netwerk een oplossing bieden.

Hoe werkt THETA crypto?

Hoe werkt THETA crypto?

Theta kan de kosten verlagen door de belasting op het netwerk te verlagen en wel door een gedeelte van de inhoud op het P2P-netwerk te plaatsen.

Hoe wordt het Theta-network bekostigt?

Het platform heeft best veel overeenkomsten met bijvoorbeeld BitTorrent. Ook op BitTorrent kan men video content delen. Het belangrijkste verschil met BitTorrent is echter dat gebruikers op het Theta-netwerk zelf voor het delen van video content betalen. Ben je deelnemer van het Theta-netwerk? Dan word je betaald in zogenoemde ‘native tokens’ als je video-inhoud deelt met andere Theta gebruikers.

Theta coin: 2 verschillende tokens

Nu verdiepen we ons in de Theta coin. Of beter gezegd: Theta coins. Want het netwerk maakt gebruik van twee heel verschillende tokens. Neem je deel aan het platform, dan worden de deelnemers betaald indien zij video content delen met anderen. De eindgebruikers betalen hier niet voor maar de video platforms zelf. Het eerste token die we met jou bespreken is TFUEL.

T FUEL token

TFUEL token

TFUEL is het token dat door het netwerk wordt gebruikt om voor de streaming gegevens te betalen. Concreet betekent dit dat als een gebruiker een video deelt met een andere gebruiker, de videosite die de stream aanbiedt in TFUEL tokens betaalt. Gebruikers van de dienst streamen kleine gedeelten (gegevens) van de video. Met andere woorden: Degenen die video’s bekijken die ontvangen gegevens van verschillende andere gebruikers.

Theta crypto

THETA token

Het netwerk gebruikt ook een tweede token: THETA. Dit token wordt gebruikt en is ontwikkeld om de community te ondersteunen bij het beheer van de blockchain. Ook bepaalt het token min of meer te toekomst daarvan. Leden die een bepaalde hoeveelheid tokens in bezit hebben, krijgen medezeggenschap over het project en de koers die wordt ingezet. Naar verluidt krijgen houders van THETA in de toekomst nog meer controle over het project.

Wat is de Theta coin toekomst?

Wat is de toekomst van THETA?

Als we analisten mogen geloven, dan is de huidige prijs van THETA nog maar een schijntje van wat er komen gaat. De waarde zou zomaar eens binnen nu en 4 jaar tien keer over de kop kunnen gaan. Het is altijd belangrijk om te weten hoeveel munten er in omloop zijn bij cryptocurrency. Momenteel heeft het een voorraad Theta in omloop van 1,000,000,000. De maximale voorraad van Theta munten is 1,000,000,000. Zet dit af tegen Bitcoin en je krijgt een goed idee van de potentiële waarde in de toekomst. Houd daarbij in acht dat THETA coins nooit meer waard zullen worden dan Bitcoins.

Theta labs

Theta Labs: Het bedrijf achter het platform

Theta Labs is het bedrijf dat het Theta Netwerk exploiteert. De huidige eigenaar Mitch Liu, CEO van Theta Labs, is ook eigenaar van Theta.tv. Een streamingplatform. Op dit platform kunnen leden uitbetaald krijgen in TFUEL als zij video’s via Theta.tv bekijken. In totaal heeft Theta Labs 30 mensen in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco.

THETA coin kopen

Waar kun je THETA coin kopen?

Op zoek naar THETA kopen tips? Hoe kan je zelf THETA coin aanschaffen en waar moet je dan op letten? Op deze pagina hebben wij de belangrijkste informatie over crypto kopen voor jou op een rijtje gezet. De meest simpele manier om THETA te kopen is door een app voor je mobiel te gebruiken. Je betaalt dan eenvoudig via iDeal en de munten worden direct opgeslagen in je online wallet. Het verkopen van de coins kan ook met één druk op de knop.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Jij bepaalt zelf voor welke prijs je de munten weer verkoopt. Je kan ook zelf een digitale portemonnee aanschaffen zodat je THETA helemaal in eigen beheer houdt. Je downloadt daarvoor een speciale app of schaft een hardware wallet aan. Als je de munten gaat aanschaffen bij een broker, geef je het ontvangstadres van je wallet door. Dit is in feite een soort rekeningnummer en dan voor cryptocurrency. Geef dit ontvangstadres door aan een crypto-exchange zoals Bitvavo, Binance of BTC Direct en de coins worden automatisch overgemaakt naar jouw crypto wallet.

Plaats een reactie