Wat is TRX Coin – Hoe werkt TRON coin?

De Blockchain Technologie vormt voor de cryptocurrencies de reden van bestaan. Een van de eerste cryptocurrencies was Bitcoin, maar sindsdien wordt de markt overspoeld met tientallen verschillende cryptogelden.

 In 2017 ontstond netwerk TRON door de TRON Foundation onder leiding van Justin Sun, een bekende ondernemer in de cryptowereld. TRON (TRX) wordt een ambitieus project genoemd, dat als doelstelling heeft om te bouwen aan een infrastructuur voor een gedecentraliseerd internet.

 Met het TRON-protocol en de TRON Virtual Machine kan iedereen gedecentraliseerde applicaties ontwikkelen voor zichzelf of de gemeenschap.

Wat is Tron TRX Coin?

TRON oprichter Justin Sun
Justin Sun, oprichter van de TRX crypto.

TRON is een netwerk dat ernaar streeft om de kloof tussen een app ontwikkelaar en de consument te dichten. TRON probeert dit gat te dichten door peer to peer content aan te bieden aan de consument. Hierbij gaat het geld van de consument direct naar de maker, waardoor je geen last hebt van commissies en andere overbodige kosten meer. De makers van content verdienen op deze manier meer geld en consumenten betalen minder. TRON is een gedecentraliseerd concept, waarmee de tussenkomst van derde partijen overbodig wordt gemaakt.

Lees alles op de officiële website van TRON.

🔒 Veilig bij BitvavoHoe werkt Tron?

Hoe werkt TRON?

TRON werkt ook met een cryptovaluta. Dit is de Tronix, afgekort als TRX. Consumenten gebruiken de Tronix om aankopen te doen en toegang te krijgen tot de content van bijvoorbeeld videomakers. Wanneer je als klant een aankoop doet, gaat de Tronix direct van jouw wallet naar die van de maker. De TRX coin was eerst een ERC20 (ether) token. Dit houdt in dat de TRX crypto eerst op de Blockchain van Ethereum werkte, maar vervolgens bij de lancering van TRON overgedragen werd op die Blockchain. De coins werd namelijk middels ICO (Initial Coin Offerings) aan het publiek verkocht, zodat er met het opgebrachte geld het TRON netwerk gecreëerd kon worden.

Wat zijn de voordelen van TRON crypto?

Er zijn veel voordelen van de TRX coin te benoemen, onderstaand hebben we dr een paar op een rij gezet. 

  • TRON is gecreëerd door een professioneel team van ontwikkelaars, investeerders en adviseurs, waardoor TRON een betrouwbaar en deskundig platform is.
  • Transacties met TRON zijn transparant
  • Ondersteunt Smart Contracts, die geschreven zijn in software zoals JAVA.
  • Elke gebruiker kan data uploaden en opslaan, waarmee digital assets verdiend kunnen worden.
TRX coin

Kun je TRX crypto minen?

Tronix kan niet gemined worden in tegenstelling tot de cryptocurrencies Bitcoin en Ether. Alle tokens zijn gemaakt. De tokens zijn deels in handen van de TRON Foundation en kun je verdienen door eigen tokens en applicaties te ontwikkelen op de Blockchain van TRON. Zo ontstaan de tron20 coins. Ook kun je ervoor kiezen om Ethereum te minen en je uit te laten betalen in Tronix.

Welke redenen zijn er om niet voor TRON te kiezen?

Een nadeel van TRON is dat er een enorme hoeveelheid Tronix op de markt zouden zijn: maar liefst honderd miljard. Wanneer het aanbod hoger is dan de vraag, dan zal de prijs laag blijven en is Tronix niet geschikt om in te investeren. Een tweede nadeel is dat TRON eigenlijk nog in een ontwikkelingsfase zit. Het netwerk is nog niet af. Er staan nog allerlei projecten op de planning. Het witte boek is daarbij voor vele onbegrijpelijk, waardoor veel mensen toch liever afwachten voordat ze met TRON beginnen.

wat is de beste tron trx wallet

Welke wallets zijn geschikt voor de TRON coin?

Er zijn verschillende wallets voor Tronix tegenwoordig beschikbaar. Welke bij je past, is afhankelijk van je eigen wensen maar de wallets hebben allemaal dezelfde kerntoepassing: het veilig opslaan van TRX coins. De beste Tron wallets zijn:

  • Ledger Nano S: een hardware wallet voor de echt veilige opslag van je munten. Hierdoor staan je tokens offline en buiten het bereik van hackers.
  • KeepKey: een hardware wallet waar je digitale geld offline ligt opgeslagen.
  • MetaMask: een software wallet die alleen geschikt is voor Ethereum, waaronder Tronix valt. Je moet MetaMask zien als een soort extensie van je internetbrowser.
  • Coinomi: een mobiele wallet, die zeer veilig is en vele cryptocurrency ondersteunt.

TRX aanschaffen?

Ben je geïnteresseerd geraakt in TRON en denk je dat het de moeite waard is om in te investeren? Nice, ik raad je aan om een account aan te maken bij Bitvavo. Dit is de beste nederlandse crypto exchange, met lage transactiekosten en super service. Via onderstaande button maak je simpel en binnen een paar minuten een gratis account aan en kun je tron kopen binnen een paar seconden 🙂 Veel succes! Als je vragen hebt, laat het me weten via een reactie op deze pagina.

🔒 Veilig bij Bitvavo


Plaats een reactie