UNI coin – Wat is Uniswap crypto en wat kun je ermee?

Wat is uni crypto?

Uni coin of Uniswap crypto werd in 2021 pas echt bekend bij het grotere publiek. De coin staat op Coinmarketcap.com inmiddels met een prima notering op plek 10. Dit is natuurlijk wel volgens de huidige prijzen voor cryptocurrency per marktkapitalisatie. De cryptomarkt is altijd volop in beweging en dat geldt ook voor de Uniswap coin. Al staat hij al een tijdlang op deze positie en we kunnen dus wel stellen dat we te maken hebben met een stabiele munt.

Het is altijd belangrijk om te weten welk doel de makers van een coin voor ogen hebben. Want wat is de UNI coin voor een munt en wat kan je ermee? Daar en over andere zaken gaan wij dieper in. Na het lezen van dit artikel ken je deze cryptomunt door en door en ben jij, door je opgedane kennis, in staat te bepalen of je de munt aan jouw portfolio moet toevoegen of niet.

๐Ÿ”’ Veilig bij Bitvavo

Wat is Uniswap crypto?

Wat is Uniswap crypto? Dit is een protocol die werkt op de Ethereum blockchain technologie. Het moet de problemen die kunnen ontstaan met liquiditeit op exchanges of soortgelijke centrale platformen oplossen.

In de praktijk, wat doet Uniswap?

Allemaal heel leuk en aardig, maar wat kan je nou met Uni coin? Uniswap is in feite niets anders dan een crypto wisselkantoor. Je kunt eenvoudig met het ERC-20-TOKEN swappen, dus het token omruilen, tussen andere cryptomunten. Dit gaat veel eenvoudiger (lees: sneller, veiliger en een stuk goedkoper) dan wanneer je eerst je tokens moet verkopen en met het bedrag dat dat oplevert weer andere tokens moet aanschaffen. 

Het omruilen van de tokens gebeurt zonder dat daar een andere partij aan te pas komt. Het omzetten van de ene token naar het andere token geschiedt tegen lage kosten van 0,3%. Dit terwijl als je gebruik zou maken van andere partijen het een veelvoud daarvan zou zijn.

Wat kun je allemaal met uniswap crypto?

Wat kun je met UNI crypto?

Je kan met Uniswap ERC-20-TOKENS swappen of Ethereum
Deelnemen aan liquidity pools en daarmee een X vergoeding ontvangen
Naar een ERC20 wallet jouw ERC20-TOKENS versturen of Ethereums. Dit om ze zelf te bewaren of naar iemand anders te sturen.

Dit zijn de voor- nadelen van uniswap

Voordelen en nadelen van Uniswap coin

Voordelen en zelfs ook nadelen zijn er naar onze mening voldoende. Laten we allereerst maar eens met het goede nieuws beginnen: de voordelen. Het project is 100% gedecentraliseerd, wat het betrouwbaar maakt. In gebruik is Uniswap ook zeer eenvoudig en je hebt via het platform de mogelijkheid om liquiditeitsverschaffer te worden en wel door inactieve activa te gebruiken. 

Uniswap staat erom bekend over enorm veel handelsparen te beschikken. Er zijn geen listingskosten verbonden voor nieuwe projecten. Op andere exchanges moet je veel acties ondernemen om van het ene token over te stappen naar het andere token. Op Uniswap is dit alles letterlijk in een paar seconden geregeld!

De nadelen van UNI crypto

Aangezien Uniswap werkt op de blockchain van Ethereum, zijn er erg hoge transactiekosten. De gas-kosten op het Ethereum netwerk rijzen namelijk de pan uit. Er zijn in het verleden nogal veel scams geweest omdat de z.g. ERC-20 tokens kunnen worden vermeld. Dat het platform decentraal is heeft voordelen maar het kan ook een nadeel zijn. Zo vindt er totaal geen enkele controle plaats. Tokens worden niet gecontroleerd en daarom kunnen mensen met slechte bedoelingen gemakkelijk nep-tokens in omloop brengen. Als je deze swapped, ben jij je geld kwijt.

Concurrenten van UNI Coin

Wie zijn de concurrenten van Uniswap?

Er zijn steeds meer concurrenten die opstaan. En verwonderlijk is dat niet, want alles van Uniswap is open source. Aan de ene kant is dat fijn, want een ieder kan op die wijze iets bijdragen aan het platform. Maar dit betekent ook dat het concept volledig gekopieerd kan worden. Daarom brengt Uniswap binnenkort een nieuwe versie op de markt. Want concurrenten staan niet stil en zij voegen steeds meer nieuwe functies toe aan hun platforms waardoor Uniswap niet achter kan blijven.

Wat zijn de ontwikkelingen?

Hieronder hebben wij enkele van de belangrijke ontwikkelingen (nieuwe functies) die eraan zitten te komen voor jou op een rijtje gezet. Sommige zijn al in werking gegaan. Uniswap V3 zal spoedig:

  • Betere actieve liquiditeit bieden
  • De liquiditeit concentreren
  • Overgaan tot flexibeler tarieven
  • Een licentie vertrekken voor Uniswap V3
  • Range orders mogelijk maken (dit is nu al mogelijk)
  • Geavanceerde orakels toevoegen

Wat is de UNI coin koersverwachting?

Wij verwachten dat het platform bekender en bekender zal worden bij het grote publiek. Dit zal de waarde van de munt ten goede komen. Maar zoals je hierboven hebt gelezen is het concept redelijk eenvoudig te kopiรซren. Er zijn kapers op de kust en het is spannend wat dit in de toekomst zal doen met de waarde van Uniswap coin.

๐Ÿ”’ Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie