USD Coin of USDC crypto – Wat kun je ermee?

Hoe werkt USD Coin en wat is het?

Een van de crypto projecten die we graag met de bezoekers van onze website willen bespreken is USDC coin, bij sommigen ook wel bekend als USDC crypto. We vertellen jou op deze pagina wat de USDC Crypto is en wat men ermee kan. Tevens zoomen we in op de voordelen en nadelen van USDC coin, want ja, ook deze munt heeft echt nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je erin gaat investeren. Natuurlijk wil je ook graag weten wat de koersverwachtingen van deze coin zijn en welke belangrijke updates er nog aan zitten te komen. Wees gerust: Ook daarover informeren we jou uitgebreid! Ook kan je via onze kooptips onderaan deze pagina erachter komen waar en hoe jij in dit project kunt investeren.

Wat is USDC Crypto?

USD coin, afgekort met USDC, is een vrij nieuw project (start: 2018). Het is een z.g. ‘stablecoin’ welke gekoppeld is aan de US dollar. De stablecoin wordt gezien als een goed alternatief voor TUSD (TrueUSD) en USDT (Tether). USDC crypto tokenized de Amerikaanse dollar. Met andere woorden: De ontwikkelaars willen het gebruik van de US dollar via blockchains vereenvoudigen. De Amerikaanse dollars kunnen dus met deze digitale munt omgezet worden en overal ter wereld worden gebruikt én verplaatst. Schaf je USD coins aan, dan kan je deze op ieder gewenst moment weer in echte USD omzetten.

🔒 Veilig bij Bitvavo

wat is het nut van deze coin?

Het feitelijke doel en nut van de munt is het tokenizen van de Amerikaanse dollar. Doel is ook om cryptocurrencies met het omzetten van de dollar naar USDC op de blockchain te stabiliseren. Het zou in de toekomst zaken zoals het afdekken van risico’s, het verlenen van kredieten en de handel wereldwijd moeten bevorderen.

wat is het nut van deze coin?

Voor jou als toekomstig gebruiker van deze stablemunt is het misschien interessant om te weten hoe het omzetten van US dollar naar USDC crypto werkt. Circle geeft in ieder geval de garantie dat 1 Amerikaanse dollar altijd aan exact 1 USDC munt gelijk staat. Zet je de USDC-munt dus weer om naar een US dollar, dan staat de waarde weer daaraan gelijk.

USDC omwisselen naar USD of EURO

Hoe zet je USD om in USDC?

Je moet daarvoor USD in je bezit hebben en deze sturen naar het rekeningnummer van de uitgever van het USDC token. Vervolgens zorgt de uitgever ervoor dat er een nieuwe USD munt wordt gecreëerd en middels een smart contract wordt een identiek bedrag (dus gelijkwaardig aan USD) vastgelegd. Jij krijgt USDC coin uitgekeerd. Wat gebeurt er met de US-dollars? Deze worden simpelweg bij de uitgever in reserve gehouden.

Veiligheid

De aanschaf van deze nieuwe stablecoin, de uitgave en het inwisselen van USDC cryptomunten wordt middels een smart contract (ERC-20) verzekerd.

Wie zijn de ontwikkelaars achter USDC coin?

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te weten welke ontwikkelaars bezig zijn met een crypto project. Uit welke ontwikkelaars een team bestaat, dat bepaalt in belangrijke mate de koers van het project en het succes. Er zijn voldoende verhalen bekend van cryptocurrencies en blockchains met veel potentie die door conflicten, meningsverschillen en mismanagement uiteindelijk toch faalden. Dat lijkt met USD coin niet het geval. Het team bestaat uit vele gekwalificeerde ontwikkelaars met Sean Neville en Jeremy Allaire als oprichters. Het project is tot op heden nooit negatief in het nieuws geweest.

Oprichters van USD Coin

Jeremy Allaire
Jeremy Allaire
Sean Neville
Sean Neville

Wat ook veel reden tot optimisme geeft is het feit dat Goldman Sachs Centre consortium, het bedrijf de cryptomunt ontwikkelt samen met Coinbase en Circle, steunt. Centre heeft de technologie ontwikkelt en Coinbase + Circle waren de allereerste uitgevers van de munt.

Voordelen van USDC op een rij

Wat zijn de voordelen van USDC? Als we op zoek moeten gaan naar de voordelen van deze munt, dan kijken we naar wat andere soorten stablecoins te bieden hebben. Stablecoins hebben namelijk als belangrijkste voordeel t.o.v. Andere cryptocurrency dat ze geschikter zijn om mee te betalen. Cryptovaluta zoals de Bitcoin zijn onderhevig aan koersschommelingen. Dat is niet of veel minder het geval bij USD coins. Want deze is gekoppeld aan de waarde van de US dollar. De dollar is niet of nauwelijks volatiel. Een ander voordeel van deze coin is dat je gemakkelijker geld opzij kan zetten zonder dat er een risico is dat de waarde afneemt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Geld verdienen met staking

Stablecoins kan je vaak ook staken. Je zet de coins vast voor een bepaalde tijd en je ontvangt daarover een rente in de vorm van stakingspercentage. Als je een paar duizend euro aan stabiele cryptomunten hebt staan dan kun je hier een leuk passief inkomen mee genereren!

Waarde opslag

Ook kan een stablecoin fungeren als waardeopslag die je aan kan spreken indien de prijs van andere cryptomunten in waarde dalen. Je hebt direct de beschikking over coins waarmee je crypto aankopen kan doen.

Nadelen van USD Coin

De waarde van USD Coin blijft nagenoeg gelijk dus winst maken door USDC aan te kopen, dat kan je wel vergeten. Maar dat weet je natuurlijk van te voren en daarvoor schaf je dan ook geen stablecoins aan. Wat wel echt een nadeel is (nog wel) is dat USD coins en andere stablecoins veel minder gedecentraliseerd zijn dan bijvoorbeeld altcoins en gewone cryptovaluta. Het gaat te ver om op deze plek hierover uit te wijden, maar het komt erop neer dat op dit vlak de munt zich nog moet en kan verbeteren.

Toekomst van USDC, samenwerking met Mastercard
USDC samenwerking met Mastercard

Toekomst van USDC

De toekomst van deze munt ziet er goed uit. Temeer ook omdat er behoefte is aan stabiele munten. Dit komt de algehele cryptospace uiteindelijk ten goede. Stablecoins in je portfolio opnemen is gewoon een verstandige keuze. Het voorkomt hevige waardeschommelingen waardoor het ideale coins zijn om cryptobetalingen mee te verrichten. Bovendien kan je USD Crypto staken bij een aantal brokers zodat je er nog iets mee verdiend

Voor- nadelen van USD Coin

USDC veilig opslaan

Aangezien de stablecoin op de blockchain van Ethereum wordt uitgegeven, kan je deze bewaren en opslaan in een Ethereum wallet. Mijn advies is om je crypto kapitaal altijd veilig op een hardware wallet op te slaan. Je kunt bijvoorbeeld een Ledger Nano X kopen of een Trezor T aanschaffen. Dit voorkomt in de toekomst problemen!

USDC coin kopen

USDC coin kopen kan eenvoudig met creditcard, iDEAL of Bancontact. Op deze pagina hebben wij de meest betrouwbare (en goedkope!) brokers voor jou geselecteerd. Vandaag de dag is het eenvoudig om cryptomunten zoals USDC crypto te kopen. Je schaft al munten aan vanaf 1 tot 5 euro. Zelf hebben wij goede ervaringen met Binance en Bitvavo. Beide handelsplatformen hebben een handige app waarmee je via je mobiel eenvoudig USD Coin kan kopen. Het aanmaken van een externe wallet is niet nodig, want je bewaart de coins in de online wallet van Binance of Bitvavo zelf. Kiezen voor de voordeligste USDC broker kan jou nogal veel geld besparen. Want de kosten die platformen rekenen lopen erg uiteen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie