USDT Coin – Alles over de Tether cryptomunt!

Misschien heb je wel eens iets gehoord of gelezen over de USDT coin en heeft USDT Crypto jouw aandacht getrokken? Wij denken dat jouw interesse in deze crypto niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Want nieuws en geruchten rondom USDT coin is er volop. Ben je iemand die het crypto nieuws op de voet volgt, dan ontkom je niet aan USDT Crypto. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Het is dan ook een cryptocurrency die volgens kenners een gouden toekomst voor zich heeft. Of dat echt het geval zal zijn en of de bedenkers hun beloften waarmaken, dat kan niemand natuurlijk voorspellen. Maar feit is wel dat deze coin tot nu toe een mooie ontwikkeling doormaakt. Wij vertellen je alles over dit project en natuurlijk weet je straks ook wat de mogelijkheden zijn van USDT.

Wat is USDT Crypto?

USDT (crypto), wat is het? Op deze pagina kom je alles te weten over Tether, of te wel USDT crypto. Tether heeft een oplossing gevonden voor koersschommelingen. Als je belegt in cryptocurrency weet je één ding zeker: De koers van vandaag kan er morgen opeens totaal anders uit zien. Cryptomunten zijn onderhevig aan enorme schommelingen. 

Wat is USDT crypto?

De waarde kan zomaar ineens met wel 10% tot 20% fluctueren. Tether heeft hier dus een oplossing voor gevonden. Zo blijft de koers van USDT crypto altijd stabiel. Wat er ook gebeurt op de cryptomarkt. Ze hebben USDT crypto gekoppeld aan de Amerikaanse US Dollar (USD). 1 USDT munt heeft altijd dezelfde waarde als 1 USD.

USDT geschiedenis

De geschiedenis van USDT coin

Een beetje kennis opdoen over de geschiedenis van deze munt kan geen kwaad. Het is belangrijk dat je weet hoe projecten zijn ontstaan. USDT is een altcoin die voorheen bekend was onder een andere naam: Realcoin. Vroege crypto investeerders zullen deze coin nog wel kennen. Realcoin moest toen concurreren met andere grote cryptomunten (altcoins) waaronder Litecoin. 

Besloten werd om deze strijd te staken, want het leverde Realcoin niet veel op. De ontwikkelaars / eigenaars van het huidige Tether (USDT) gooiden het over een andere boeg en een nieuw project was geboren.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Whitepaper Tether USDT

Welke ontwikkelingen staan er op de agenda voor Tether USDT? Of is het project inmiddels afgerond en staan er geen spannende ontwikkelingen meer op het programma…. Bekijk hier de whitepaper voor deze munt: https://tether.to/wp-content/uploads/2016/06/TetherWhitePaper.pdf

Wat zijn de voordelen van Tether?

Met Tether kan je heel goedkoop transacties uitvoeren. Sterker nog, wil je met Tether een transactie uitvoeren? Dan is daar geen fee aan verbonden. Maak je Tether munten over naar iemand anders, dan zijn daar geen kosten aan verbonden. Een ander voordeel van de munt is dat de waarde gelijk blijft want de munten zijn verbonden aan de waarde van fiatgeld. Alleen wanneer de dollar of euro plots hard in waarde daalt, daalt de munt in waarde mee. Een groot voordeel van Tether coin is dat alle transacties plaatsvinden op de blockchain. Er komt geen tussenpersoon zoals een bank aan te pas. Vertragingen zijn zodoende uit den boze en Tether overmaken kost jou geen extra geld.

Wat zijn de nadelen van USDT coin?

Ga je op zoek naar de nadelen van de USDT coin, dan kom je er toch nog aardig veel tegen. Is dat een reden om niet te investeren in deze munt? Dat is uiteraard aan jou. Laten we een aantal nadelen hieronder inzichtelijk maken door ze op een rij te zetten. Dan je uiteindelijk voor jezelf de afweging maken of investeren in deze crypto verstandig is of niet.

4 nadelen van Tether:

Er is dan geen risico als je besluit Tether munten te kopen. Maar een nadeel is wel dat je investeert in iets wat nooit meer waard wordt. Tether is gekoppeld aan de dollar. De coins kunnen doordat ze zijn gekoppeld aan fiatgeld niet in waarde stijgen. Zou je nu 500 euro investeren in Tethers, dan is dit bedrag over 5 jaar nog steeds hetzelfde waard. Toch kan de waarde van Tether wel dalen. Bijvoorbeeld als de euro of dollar plotseling veel minder waard wordt. Maar ook negatief nieuws of in het ergste geval een schandaal zou de waarde van USDT in negatieve zin kunnen beïnvloeden. 

Conclusie: Kan de munt meer waard worden? Nee, dat kan niet. Kan de munt minder waard worden? Ja, dat kan wel degelijk. Al is de kans daarop wel héél klein. Een ander mogelijk nadeel van Tether coin is dat de tokens niet gedecentraliseerd zijn. Dit kan in de toekomst van grote invloed zijn op de stabiliteit van de muntwaarde, daar decentralisatie een steeds grotere rol speelt bij cryptocurrencies. 

Waarom is USDT er?

Waarvoor gebruik je de USDT coin?

Nu weet je dus wat Tether USDT zo speciaal maakt. De waarde van 1 USDT blijft altijd gelijk aan de waarde van 1 US Dollar. Maar waarom zou je investeren in deze coin als de waarde nooit toeneemt? Door USDT crypto aan te schaffen maak je nooit winst. Wat is dan het nut van deze munt? 

USDT in je bezit hebben heeft echter wel degelijke enorme voordelen. En het is vanzelfsprekender dan je denkt om USDT te kopen. Want allereerst kan je deze coins bewaren in je wallet. Je weet dan zeker dat je altijd bij je cryptomunten kunt komen. Je bezit de munten zelf en deze staan dus niet bij de bank. Er zijn geen tussenpersonen nodig. Dat is een groot voordeel terwijl ook de waarde van je munten gelijk blijft.

Bovendien (en dat is wellicht de belangrijkste reden om USDT coins te kopen) kan je zeer eenvoudig met deze munten van crypto naar crypto switchen. Handig is dat vooral wanneer een coin dan altijd hetzelfde waard is, dus niet volatiel. Er is geen enkele andere cryptcurrency die zo waardevast en stabiel is als Tether aangezien het is gekoppeld aan de meest waardevaste en stabiele valuta ter wereld: De US Dollar.

TUDT of USDT

USDT of TUSD?

Wat is het verschil tussen USDT en TUSD? Als je zoekt naar informatie over Tether, dan kom je automatisch ook informatie tegen over TUSD (TrueUSD). Ook deze munt is gekoppeld aan de Dollar en staat dus gelijk aan 1 US Dollar. Waar Tether echter gecentraliseerd is, daar is TUSD juist meer gedecentraliseerd. 

Het platform dat draait achter de TUSD token (TrustToken Asset Tokenization Platform) doet aan spreiding van de dollar en dekt zodoende het aantal TUSD tokens over verschillende bedrijven die de overeenkomst, het escrow overeenkomst, hebben ondertekend. TrueUSD (TUSD) staat bovendien bekend vanwege zijn transparantie. Zo is te achterhalen hoeveel dollars aanwezig zijn van iedere rekening.

Tethers’ Huidige waarde en ATH (All Time High)

De huidige waarde van Tethers’ kan je volgen op diverse websites. Dit kan bijvoorbeeld via Coinmarketcap.com. Maar ook via onze website kan je de actuele cryptokoersen live volgen. Omdat Tether gekoppeld is aan de dollar, is de waarde altijd gelijk aan de US dollar. Ook van een All Time High is vooralsnog geen sprake. De koers van USDT kent geen overduidelijke hoogte- en dieptepunten.

koersverwachting van USDT

Wat is de prijsverwachting van Tether crypto?

De koers- of prijsverwachting van Tether crypto is nooit te voorspellen. Mocht de US dollar plots enorm in waarde verminderen, dan heeft dit ook gevolgen voor de Tether coin. Al is de kans dat de dollar opeens een flinke knauw krijgt haast te verwaarlozen.

USDT veilig op een hardware wallet bewaren

Tether kopen en bewaren, wat is de beste keuze en wat is het meest veilig? Wij raden handelaren en investeerders altijd aan om hun munten zelf in beheer te houden. Veel mensen bewaren hun Tether gewoon in de online wallet van een exchange zoals Bitvavo of Binance. Maar dit is niet altijd een even veilige manier. Dergelijke wallets kunnen gehackt worden en de munten ontvreemd. 

Bewaar je coins daarom op een hardware wallet. Dit is een harde schijf en je kunt dit zien als een kluis waarop alleen jij toegang hebt. Er zijn veel goede en minder goede hardware wallets in omloop. Wallets vergelijken is daarom verstandig. Of gebruik op deze website onze keuzehulp “wallet vergelijken”.


Beste hardware wallets

USDT coin kopen

Misschien sta je nu op het punt om dan eindelijk USDT coins te kopen. Maar waar kun je daarvoor het beste terecht? Waar kan je goedkoop Tether aanschaffen? Bij het bestellen van cryptomunten is het belangrijk dat je dit doet via een exchange die bekend staat vanwege zijn veiligheid en betrouwbaarheid. Wij hebben met meerdere handelsplatformen goede ervaringen. Ga naar deze pagina voor een uitgebreide uitleg over het kopen van Tether en andere coins.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie