Wat is Vechain (VET) coin?

Er zijn heel wat Blockchain platformen op de markt met hun eigen cryptocurrency. Een van hen is VeChain, dat sinds 2018 bekend staat onder de naam VeChain Thor. VeChain Thor is geschikt voor ondernemers en bedrijven met als doel de Blockchain Technologie te verbinden met de echte wereld door middel van een Internet of Things-integratie, een governancestructuur en een stevig economisch model. Wil je meer weten over VeChain, lees dan dit artikel.

Wat is VeChain uitgelegd?

VeChain Thor is dus een platform dat gebruik maakt van de Blockchain Technologie. Het doel van VeChain Thor is vrij uniek. Plat gezegd wil het netwerk de kwaliteit en authenticiteit van goederen, van luxeproducten en van merken bevestigen. Daarnaast biedt het netwerk alle informatie aan, die je maar wil weten van de goederen.

Vechain VET coin

Door de rebranding in 2018 kan door middel van Thor ook externe bedrijven gebruikmaken van het netwerk van VeChain. Verschillende industrieën maken hierdoor gebruik van het netwerk. Denk hierbij aan landbouw, luxegoederen, medicijnen, overheden, voedsel en logistiek.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Hoe werkt VeChain crypto?

Heel veel producten tegenwoordig worden nagemaakt. Dit gebeurt ook zo goed dat een leek bijna het verschil niet meer ziet. VeChain zet zich hiervoor in. Het netwerk maakt gebruik van een drietal technologieën, waarmee producten op het netwerk gescand worden en je meteen kunt zien of het product authentiek en kwalitatief goed is. De technologieën die gebruikt worden, zijn:

  • RFID tags
  • QR-codes
  • NFC chips
Hoe werkt de VeChain blockchain?

Tegenwoordig behoort VeChain tot de supply chains, de toeleveringsketens. Het wil zich echter in de toekomst ook ontwikkelen tot een gedecentraliseerd applicatie platform.

Supply chain logistiek en blockchain

Naast controle op echtheid van de producten verbetert VeChain eveneens de logistiek door gemakkelijk producttracering. De logistiek hiervan is vaak ingewikkeld en bevat meerdere losse systemen, die ook nog eens per bedrijf anders zijn. Hierdoor is het lastig om artikelen in de supply chain te kunnen volgen. Handmatige invoeren kunnen het bijvoorbeeld ingewikkeld maken, maar ook het wisselen van eigenaar tussen verschillende processen. 

Met VeChain Thor scan je de slimme chip van je product, waarmee je alle gegevens van dit product krijgt. Dit biedt jou en bedrijven een accuraat overzicht en actuele informatie van ieder artikel. De integratie met Internet of Things-apparatuur zorgt eveneens voor een valide kwaliteitscontrole. Dit wordt vooral veel toegepast bij de voedselindustrie en landbouw.

Nieuw: Proof of Authority

Het consensus algoritme van VeChain is ietwat anders, dan we gewend zijn. VeChain maakt namelijk gebruik van het Proof of Authority algoritme. Hierbij worden transacties gevalideerd door accounts, die goedgekeurd zijn. Deze gebruikers worden ook wel validators genoemd. De nieuwere Altcoins op de markt maken vaker gebruik van dit principe. 

Om een validator te kunnen worden, moet je wel je identiteit verifiëren op de VeChain Blockchain. De transacties kun je valideren middels speciale software. Na validatie worden de transacties in een nieuw block aan de chain geplaatst. Dit gebeurt automatisch.

Wat is het verschil tussen VET en THOR?

Wat is het verschil tussen VET coin en Thor crypto?

Sinds VeChain is overgegaan in VeChain Thor zijn er ook twee valuta op de markt. Je hebt de VET, de VeChain tokens. Daarnaast heb je de Thor Power (THOR). VET wordt gebruikt door bedrijven als slim betaalmiddel om bedrijfsactiviteiten uit te voeren in het VeChain netwerk. Bedrijven met meer VeChain coins krijgen meer rechten en een hogere prioriteit. Thor Power wordt gebruikt om Slimme Contracten mee af te sluiten en dApps op de Blockchain te laten werken. Dit werkt ongeveer het zelfde als de GAS tokens bij het netwerk NEO.

De verschillende nodes binnen VeChain Thor

VeChain Thor wordt onderhouden door nodes. Deze ontvangen hiervoor THOR als vergoeding. Er zijn vier soorten nodes op basis van hun VET-tokens en hun vervaldatum:

  • Strength met een tiendaagse looptijd en minimaal 10.000 VET
  • Thunder met een 20-daagse looptijd en minimaal 50.000 VET
  • Mjolnir met een 30-daagse looptijd en minimaal 150.000 VET
  • Thrudheim met als startdatum van de looptijd 21-12-2017 en minimaal 250.000 VET

Strength, Thunder en Mjolnir noem je de economische nodes. Hier krijg je beloningen van de THOR-pool van de VeChain Foundation bovenop de normale beloning van het houden van VET. Thrudheim nodes krijgen dezelfde beloningen en dan nog eens een extra dertig procent van alle THOR die verbruikt wordt tijdens transacties op de Blockchain. Lees hier alle details over de authority masternodes.

Check hier de statistieken van de blockchain.

Voor- nadelen van VeChain Thor tokens

Zijn er ook nadelen aan VeChain?

De voordelen van VeChain worden soms ook beschouwd als nadelen. De specifieke aanpak van VeChain zorgt voor de focus op een marktsegment, waardoor de groei beperkt is. VeChain is eveneens geen stabiele investering, omdat de koers te erg schommelt. Elke cryptocurrency wordt daarentegen getroffen door de volatiliteit. Ook het feit dat de Chinese overheid het support kan nadelig zijn. Hierdoor is VeChain minder gedecentraliseerd dan andere Blockchain netwerken, waardoor de kans op manipulatie van de koers groter is. Een laatste nadeel is dat VeChain nog vrij jong en onbekend is, waardoor het netwerk zich nog moet bewijzen.

Kun je VeChain minen?

VeChain kun je niet minen. Het kan alleen gekocht worden of verkregen worden op een exchange. Dit komt door het Proof of Authority algoritme, dat mining onmogelijk maakt.

Vechain samenwerkingen met grote bedrijven

Waarom investeren in VeChain coin?

VeChain is een vrij nieuw concept in de Blockchain wereld en dat brengt voordelen met zich mee. Ten eerste is VeChain gericht op een specifiek probleem, waardoor het zich dus onderscheidt van andere cryptocurrencies. Het concept heeft veel toepassingen en heeft daardoor veel potentie. Er is sprake van lage transactiekosten en het netwerk krijgt support van de Chinese overheid. VeChain beschikt daarnaast over een professioneel team en krijgt ondersteuning van meerdere goede partnerships.

samenwerkingen vechain coin

Hoe kun je VET coin kopen?

In vier eenvoudige stappen kun je VeChain aanschaffen op een exchange. Je begint met het aanmaken van een account op de exchange naar keuze. Nadat je bent aangemeld zoek je het wallet adres op van de cryptocurrency, die je gaat ruilen voor VeChain. Hierdoor komen je tokens in je account te staan en kun je die ruilen voor VET tokens. Het koopproces is bijna hetzelfde. Je maakt een account aan bij je broker naar keuze. Vervolgens stort je hier een bedrag in euro’s op via iDeal. Met dit bedrag koop je vervolgens je gewenste bedrag VET coins.

Hoe kun je VET coin kopen?

In vier eenvoudige stappen kun je VeChain aanschaffen op een exchange. Je begint met het aanmaken van een account op de exchange naar keuze. Nadat je bent aangemeld zoek je het wallet adres op van de cryptocurrency, die je gaat ruilen voor VeChain. Hierdoor komen je tokens in je account te staan en kun je die ruilen voor VET tokens. Het koopproces is bijna hetzelfde. Je maakt een account aan bij je broker naar keuze. Vervolgens stort je hier een bedrag in euro’s op via iDeal. Met dit bedrag koop je vervolgens je gewenste bedrag VET coins.

Proof of authority

Waar kun je VET kopen?

VeChain kun je dus krijgen op exchanges door cryptocurrency te ruilen voor VET-tokens. Je kunt echter ook terecht bij brokers. Dit zijn bekende Nederlandse makelaars, die VET verkopen, zoals:

🔒 Veilig bij Bitvavo

Op welke wallets kun je VeChain bewaren?

Het is bekend dat je jouw cryptogeld beter niet kunt bewaren op je exchange account. Stort daarom je tokens in een digitale portemonnee, de zogenoemde wallets. Sinds VeChain zijn eigen Blockchain heeft, heeft het ook zijn eigen wallet. Deze kun je eenvoudig voor iOS en Androidsystemen downloaden in de App Store respectievelijk de Google Play Store. In de app kun je jouw VET opslaan, versturen en ontvangen.

Plaats een reactie