Wat is XEM Coin?

De New Economic Movement is een van de eerste Smart Asset Blockchain platformen ter wereld. Deze unieke en zelfstandige Blockchain heeft een eigen cryptocurrency: de XEM. XEM is een erg populaire cryptocurrency, omdat het een unieke transactiebevestiging heeft met als gevolg lagere energiekosten en geen dure hardware. Alles wat je verder moet weten over het platform en de erbij behorende cryptocurrency vind je in onderstaande artikel.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is NEM crypto nu precies?

Hoe werkt NEM?

NEM staat dus voor de New Economic Movement. Dit is een groep mensen die voorstander is van de Blockchain technologie met in eerste instantie als wens een cryptocurrency variant te maken op het al bestaande NXT. Deze variant zou NEM creëren door gebruik te maken van het bijbehorende applicatieplatform. Na flink wat overleg hebben de ontwikkelaars van NEM er toch voor gekozen om een maatwerk Blockchain toepassing toe te passen, wat leidde tot de XEM-tokens. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

De XEM coin

Bij XEM wordt er ook bijgehouden van wie de munt is en welke transacties er plaatsvinden. Hierin verschilt de digitale munt niet van andere cryptogelden. New Economic Movement richt zich op bedrijven en geeft deze de mogelijkheid om hun assets goed te kunnen beheren. NEM is gemakkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld Ethereum en heeft een breed scala aan toepassingen. Daarnaast is het een stabiel en betrouwbaar netwerk, waar gebruik gemaakt wordt van het Proof of Importance principe.

Hoeveel XEM NEM zijn er in totaal?

Hoeveel XEM crypto in omloop?

Er zijn momenteel negen miljard XEM coins in omloop. Bij de eerste distributie werden de tokens verdeeld onder het team van NEM en de 1500 stakeholders. Sinds die tijd is een deel van die negen miljard verhandeld op exchanges. Toch is 51 procent van de XEM coin in handen van de rijkste adressen op het NEM platform. De New Economic Movement Foundation valt onder deze groep, maar ook exchange wallets.

Hoe werkt de NEM cryptomunt?

De NEM crypto werkt met het Proof of Importance consensus algoritme. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar welke nodes verkiesbaar zijn om blocks toe te voegen aan de Blockchain. Dit wordt harvesting genoemd. In ruil voor het harvesten van een block, mogen nodes transactiekosten binnen een block houden als een beloning. 

Accounts met een hogere score op het gebied van belangrijkheid krijgen waarschijnlijker sneller de mogelijkheid om een nieuw block te harvesten dan een met een lagere score. Wil je aan de Importance score überhaupt deelnemen, dan moet je account minstens 10.000 verworven XEM coins bevatten. Er wordt daarnaast gelet op de algemene steun aan het netwerk van een persoon, dus hoe actief iemand op het platform is.

🔒 Veilig bij BitvavoKun je XEM minen?

Kan XEM gemined worden?

Een derde manier om XEM coins te krijgen is door harvesting. XEM wordt niet gemined, maar geharvest. Dit is een unieke transactiebevestiging die leidt tot lagere energiekosten en geen dure hardware. Je hoeft alleen maar minimaal 10.000 XEM coins op je account hebben en je moet actief bezig zijn met transacties op het NEM-netwerk. Hierdoor groeit je belangrijkheid en kun je deelnemen aan het harvesting proces. Voor het toevoegen van nieuwe blocks aan de New Economic Movement Blockchain krijg je een beloning en transactiekosten in de vorm van XEM-tokens.

Welke NEM wallet gebruiken?

Welke crypto wallets zijn geschikt voor XEM?

Ook XEM crypto bewaar je in een digitale portemonnee, de zogenaamde cryptocurrency wallet. Voor XEM tokens zijn de volgende wallets geschikt:

Plaats een reactie