Ripple kopen met Ideal? – In 3 makkelijke stappen XRP kopen!

Eén van de vaakst besproken cryptocurrencies op de markt is ongetwijfeld Ripple en haar XRP-token. Ripple is een project dat hoofdzakelijk op zoek is naar oplossingen om het onderlinge (internationale) betalingsverkeer tussen banken te stroomlijnen. Om dit te kunnen realiseren heeft het bedrijf achter de XRP-token verschillende platformen ontwikkeld. Het gaat hierbij om de platformen xRapid, xCurrent en xVia. Niet alleen wil Ripple er voor zorgen dat wereldwijde betalingen op de snelst mogelijke manier gerealiseerd kunnen worden, daarnaast wil men vooral de kosten voor deze transacties zoveel mogelijk beperken. Spreekt dit jou ook wel aan en wil je bijgevolg graag Ripple kopen met iDeal? Dan vertellen we je op deze pagina graag hoe je daarvoor te werk kan gaan!


Ripple Kopen

Op onze pagina


Account openen

🔒 Veilig op de website van Bitvavo

waarom ripple kopen of toch niet

Waarom Ripple kopen of waarom net niet?

Ripple is er in geslaagd om met haar verschillende platformen en de XRP-token een significant probleem op te lossen dat de wereld reeds heel wat jaren plaagt. Niet alleen is het door gebruik te maken van Ripple mogelijk om razendsnel betalingen de wereld rond te sturen, daarnaast kan dit ook nog eens gebeuren zonder dat er rekening moet worden gehouden met hoge kosten. Bovendien staat het bedrijf Ripple er om bekend over een uitstekende expertise te beschikken. Het potentieel van de platformen waar het bedrijf gebruik van maakt zou dan ook in de toekomst zomaar nog heel wat meer mogelijk kunnen maken.

Ripple kopen zorgt er in de praktijk voor dat je kiest voor een cryptomunt die nu reeds beschikt over een bestaande user-case. Ook dit is bij heel wat andere projecten niet het geval. Voor menig aantal cryptocurrencies geldt dan ook dat ze louter en alleen nog maar over een whitepaper beschikken. Dit brengt voor investeerders natuurlijk een significant extra risico met zich mee. Voor Ripple geldt dit niet. De technologie die dit bedrijf in het leven heeft geroepen wordt immers op dit eigenste ogenblik reeds gebruikt door tal van verschillende banken en financiële instellingen.

We moeten wel nog even een kleine kanttekening maken bij bovenstaande. Dit geldt namelijk voornamelijk voor de technologie van het bedrijf Ripple en dus niet zozeer voor de XRP-token die ze in het leven heeft geroepen. Hier zal je dus wel rekening mee willen houden.

Risico ripple kopen

Met welke risico’s dien je rekening te houden bij XRP kopen?

Er zijn uiteraard niet alleen maar voordelen verbonden aan Ripple en haar XRP-token. Op het moment dat je overweegt om Ripple te gaan kopen is het dan ook zeker van belang om stil te blijven staan bij de mogelijke risico’s die er aan verbonden zijn. Op dit vlak onderscheiden we twee risico’s:

  1. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin is Ripple niet gedecentraliseerd;
  2. Concurrenten zoals met name Stellar Lumens kunnen een bedreiging vormen;

Het eerste aandachtspunt bij Ripple kopen heeft te maken met het feit dat dit geen gedecentraliseerde cryptocurrency is. Daarmee weet ze zich te onderscheiden van niet alleen Bitcoin, maar ook ten opzichte van haar belangrijkste concurrent Stellar Lumens. Over deze laatste gaan we het overigens zo nog even uitgebreid hebben.

Het niet gedecentraliseerde karakter van Ripple zorgt er in de praktijk onder meer voor dat het achterliggende bedrijf op moment van schrijven houder is van zomaar even 70 procent van alle XRP-tokens die er zijn uitgegeven. De angst bestaat dat het bedrijf Ripple op deze manier door middel van inflatie en deflatie de waarde van de munt zou kunnen manipuleren. Dat is bij andere (grote) coins een stuk lastiger.

En dan is er nog het bestaan van Stellar Lumens. Het belangrijkste verschil met Ripple is dat dit project zich met haar XLM-token voornamelijk richt op consumenten. Dat geldt eigenlijk niet voor Ripple. Dit gezegd hebbende is het zeker niet onmogelijk dat Stellar Lumens op een zeker ogenblik ook aan het zakelijke marktaandeel van Ripple gaat knagen. Op deze manier kan er ongelofelijk veel liquiditeit worden afgesnoept van Ripple. Ook dit is dan ook een potentieel gevaar waar je bij Ripple kopen graag bij stil zal willen blijven staan.

Waar Ripple kopen met iDeal?

Wil je graag Ripple kopen? Dan zal je dat graag niet alleen op de meest efficiënte en voordelige, maar ook op de meest betrouwbare manier willen doen. Het spreekt dan ook voor zich dat jouw keuze op vlak van broker zeer belangrijk is. Twee partijen, namelijk LiteBit en Bitvavo hebben door de jaren heen bewezen aan alle verwachtingen van crypto-investeerders tegemoet te kunnen komen. Ripple kopen met iDeal zorgt er bovendien voor dat je gewoon veilig en vertrouwt vanuit je eigen online bankomgeving jouw fiat-geld om kan wisselen voor de XRP-token van Ripple.


Ripple Kopen

Op onze pagina


Account openen

🔒 Veilig op de website van Bitvavo

Waar XRP kopen met Paypal?

Ripple kopen met Paypal lijkt op moment van schrijven een behoorlijke uitdaging te vormen. Op de Nederlandse en Belgische markt is er in ieder geval geen partij terug te vinden die momenteel investeringen in de XRP-token van Ripple mogelijk maakt met Paypal. Dit hoeft echter niet meteen een probleem te zijn. Doordat betrouwbare brokers als LiteBit en Bitvavo de mogelijkheid aanbieden om Ripple te kopen met iDeal kan je op een veilige en vertrouwde manier een gedeelte van jouw kapitaal in fiat omzetten in de XRP-token van Ripple.

crypto kopen bij bitvavo

Veilig Ripple kopen bij Bitvavo

Wij raden je aan om Ripple te kopen bij één van de betrouwbaarste crypto exchanges van Nederland. Wij komen onze ripples al vanaf 2018 bij de goedkoopste exchange van Nederland namelijk Bitvavo. Bitvavo is extreem veilig en ontzettend betrouwbaar, tevens zijn ze trotse partner van het Nederlands elftal (KNVB). Op een onafhankelijke Bitvavo review website is de Nederlandse exchange met een 8,8 beoordeeld!


Account openen

🔒 Veilig op de website van Bitvavo

  1. Maak een account aan bij Bitvavo
  2. Verifieer je e-mail adres
  3. Log in op je Bitvavo account
  4. Verifieer je persoonsgegevens en bankaccount door geld te storten op je Bitvavo account.
  5. Heb je geld op je account gestort? Zoek Ripple in het overzicht. 
  6. Ripple kopen doe je door in het overzicht op “Ripple kopen” te klikken. 
  7. Vul het gewenste bedrag in en klik op kopen. 
  8. Voila, Gefeliciteerd, het is je gelukt, je hebt Ripple gekocht!  

Conclusie; Ripple kopen voegt sowieso extra diversiteit toe aan je portefeuille

Of je nu een traditionele investeerder bent of je uitsluitend bezig bent met crypto, in beide gevallen is het altijd belangrijk om een goede spreiding te realiseren in je portefeuille. Ripple kopen zorgt er op meerdere manieren voor dat je (extra) diversificatie doorvoert in je portefeuille. In eerste instantie uiteraard doordat je mogelijks nog niet eerder houder was van de XRP-token, maar er is meer.

Daarnaast is het namelijk ook zo dat Ripple op moment van schrijven de enige niet gedecentraliseerde (grote) cryptocurrency is die op de markt is terug te vinden. Hoe dan ook, wil jij ook graag eenvoudig Ripple kopen met iDeal? Dan is het zonder meer een aanrader om daarvoor een beroep te doen op een betrouwbare cryptocurrency broker zoals LiteBit en Bitvavo. In slechts enkele seconden tijd kan je bij deze partijen op een betrouwbare en voordelige manier een positie innemen in Ripple en haar XRP-token.

https://www.youtube.com/watch?v=ntTPJD_Ct2Q